Víruspánik újramelegítve

Növekszik az esetszám, maszkot fel! Lezárásokban reménykednek a baloldalon, hogy a gazdaság kapjon még egy gyomorlövést is a meglévő bajok mellé.

A baloldali pártok még mindig meg vannak győződve arról, hogy egy általános válsággal esélyük lenne kormányra kerülni. A háború, a most kibontakozó világgazdasági és élelmezési válság biztosan nehéz helyzetbe hozza Magyarországot, baloldali szempontból azonban félő, hogy a kormány kezelni képes a helyzetet, és viszonylagossá válik minden gazdasági problémánk.

Az emberek ugyanis egyáltalán nem ostobák. Ha azt látják, hogy a környező országokban erőteljesebb a bezuhanás, erőteljesebb az infláció, az energiaárak magasabbak, esetleg egyes államok hozzá sem férnek bizonyos energiahordozókhoz, akkor a választók méltányolni fogják azokat az eredményeket, amelyeket a Fidesz–KDNP elér a válság menedzselése során.

A sikeres válságkezelés kockázata nyugtalanítja a honi baloldalt. Rémképek a baloldali politikai stratégák fejében:

  • Mi van, ha sikerül úrrá lenni a válságon? Ha az emberek nem fordulnak a kormány ellen? Ha nem kerül sor tömeges elbocsátásokra, lesz fűtés télen, lesz étel a boltokban? Mi van, ha kiderül, hogy az eddigi gazdaságpolitika sikeres volt, és most learatják a gyümölcsét? Mi van, ha az „összeszerelő-üzem” a válságban is tovább működik?
  • Ha a baloldal elszalasztja a mostani válságban rejlő lehetőségeket, akkor még hosszú évekre fényévnyi távolságra maradnak a hatalomtól. Ez a nagy esély, amire vártak, amiben bíztak, amit reméltek. Tordai és a többi bűnözőalkatú gazember éjszakánként felkacag álmában, ha az ország gazdasági összeomlásáról vetít képeket az agyuk a REM-fázisba érve.
  • Ébredés után pedig az első gondolatuk, hogy vajon mit tehetnének ők azért, hogy az álmaik valóra váljanak. A gazdasághoz nem értenek, amit kívülről el lehet végezni, azt egy vén spekuláns elvégzi, ők a falakon belülről tehetetlenek.

Hacsak nem…

Teszem azt, újramelegítenék a koronavírus-hisztit. Újabb lezárásokat, korlátozásokat kell követelni. Az talán megadja a kegyelemdöfést a magyar gazdaságnak. A válságok összeadásával végre az történne ezzel az országgal, amit mindig is szerettek volna.

A gondolatmenet még a végére sem ért, a „baráti” sajtó felületein már meg is jelennek az első fenyegető hangvételű cikkek:

Újra emelkedni kezdett a koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon – 444

Egy hét alatt megduplázódott a kórházban kezelt covidosok száma Magyarországon – 444

Kemenesi Gábor: Zárt terekben kezdjünk el mihamarabb maszkot hordani – szintén Soros blog.

A víruspánikoltatás újra teljes üzemmel dübörög. A majomhimlő nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, ezért a jól bevált koronavírushoz kellett visszakanyarodni. Növekszik az esetszám, maszkot fel! Lezárásokban reménykednek, abban, hogy a gazdaság kap még  egy gyomorlövést is a meglévő bajok mellé.

Ha növekszik a politikai nyomás, akkor egyenesen követelni fogják a szigorúbb járványügyi intézkedések bevezetését. Újabb szakértőket szólaltatnak majd meg. Olyan legendásan nagy szaktekintélyeket, mint Kökény Mihály, volt MSZP-s egészségügyi miniszter.

Forrás: Wikipédia

Az a Kökény, aki kardiológusként nyilvánvalóan megkerülhetetlen tényező a vírushelyzet elemzésében. Így megtudhattuk tőle, hogy szegény hazánk már javában a hatodik hullámban jár.

Kökény Mihály egyébként már a választások előtt egy hónappal is arra figyelmeztette a közvéleményt, hogy a járványügyi szabályok enyhítése politikai fogás lehet, tehát jobb elővigyázatosnak lenni, mert a vírus továbbra is köztünk van.

A rettegéskufárok koalíciója a 444-től az Indexen (ami már persze fideszes) át Kökény Mihály egészségügyi népbiztosig ér. A kórusba időnként beleénekel az MTI is.

A közeljövőben tehát újra számítanunk kell arra, hogy a hírekben egyre többször jelennek majd meg a koronavírussal kapcsolatos riogatások. Új variánsok, gyors ütemű fertőződés, növekvő vírusjelenlét a szennyvízben, ezekhez pedig van, aki szakértőként az arcát is adja majd.

Az igazi vírus azonban a félelem, amit elültetnek az emberek lelkében, hogy soha egyetlen nyugodt percet se élvezzenek addig, amíg Orbán hatalmon van.