Vezényszóra módosított hadirendjén a propagandamédia, és fenntartások nélkül állt be Márki-Zay mögé

A progresszív-liberális sajtó munkatársai pár napja még Karácsonyt támogatták, éltették, de valami történt, és a progresszív-liberális sajtó új kedvence némileg meglepő módon a hétgyermekes, önmagát jobbközép konzervatívnak tartó, katolikus, ex-fideszes Márki-Zay Péter lett.

A baloldali, törzskönyvi nevükön úgynevezett „minőségi, függetlenobjektív újságírók” előszeretettel hivatkoznak a kormánypárti sajtó munkatársaira propagandistaként, mintegy meghúzva egy vonalat a nagybetűs SZAKMA (akik hegyes tollukat maró gúnyba és leleplező igazságszérumba mártva nap mint nap megbuktatják Orbánt) és a dilettáns rezsimszolgák között.

 

Ezek a derék szakemberek rendszeresen osztogatnak egymásnak díjakat, gyönyörködve méltatják önmaguk és egymás teljesítményét, de mindennél büszkébbek saját feddhetetlen erkölcsi iránytűjük tévedhetetlenségére.

A telextől a HVG-ig terjedő kínálatnak egyvalamiben igaza van: a kormányt támogató médiumok valóban elkötelezettek, ebbe azonban bele is állnak, nincs álszent mellébeszélés.

A balos sajtómunkások ezzel szemben közönséges zsoldosok, akik a mindenkori érdekek vagy a széljárás mentén állnak át egyik vagy másik oldalra, függetlenül attól, hogy korábban milyen értékrendbe kapaszkodva kritizálták a rendszert.

A fentiek fényében talán nem is olyan meglepő: a progresszív-liberális sajtó új kedvence a hétgyermekes, önmagát jobbközép konzervatívnak tartó, katolikus, ex-fideszes Márki-Zay Péter.

A hódmezővásárhelyi polgármester személye a legnagyvonalúbb kompromisszum, amit a baloldal meg tud kötni a hatalom megragadása érdekében. A választók többsége (akik az ellenzék legnagyobb sajnálatára nemcsak rajonganak és utálkoznak, hanem merészelnek gondolkodni és mérlegelni is) ugyanis sajnos még mindig Orbán Viktort tartja a legalkalmasabb embernek Magyarország vezetésére.

Márki-Zay Péter Facebook oldala

Nem csoda hát, ha sokan nem az ő tökéletes antitézisét, Dobrev Klárát látják esélyesnek, hanem egy olyan jelöltet, aki nyomokban tartalmaz a Miniszterelnök Úrra emlékeztető elemeket. Az ellenzéki pártok, akik támogatásukról biztosították Márki-Zayt, egyáltalán nem kerteltek: Gyurcsánynét mint kihívót öngyilkosságnak tartják a kormányváltás ügyére nézve, az állva maradt jelöltek közül csak a háziasított jobboldali városvezetőben látnak potenciált.

Márki-Zay Péter Facebook oldala

A Karácsony-féle harakiri után árván maradt a balos sajtó (már aki nem Feri igencsak kurta pórázán van tartva), ki tudja, milyen indíttatásból, MZP szekerét kezdte el tolni.

Méghozzá látványosan.

Nem kell hozzá direkt nyalni, hogy felületet kapjanak olyan hírek, üzenetek, amelyek Márki-Zay hitelességét, alkalmasságát és esélyességét sugallják Gyurcsánynéval szemben. Elég azt sugallni: a Fidesz valósággal retteg, Gyurcsány is retteg, mindenki retteg, hogy a Hajdú-bihari fekete lovag ül majd nevető harmadikként a trónra. Dobrev megosztó, Feri zsarol és fenyeget, KariGeri is megmondhatja, hiszen őt rendszeresen (majdnem) elássák egykori (és leendő) szövetségesei. Kis gyűjtés, a teljesség igénye nélkül az egészen közeli múltból:

 • Telex: Márki-Zay szerint Dobrev mögött is Rogán áll!
 • HVG: Lendvai Ildikó, az MSZP avatárja is MZP-re szavazott! Még ő is! Pedig ő már kismacska korában is egy tálból lefetyelt Klári cicával.

Márki-Zay Péter Facebook oldala

 • HVG: keményen vitatkoztak a jelöltek, de igazából Dobrev szólt be az ellenfelének!
 • HVG: Márki-Zay igazat mondott, Gyurcsány tényleg zsarolt
 • HVG: KariGeri ismét megerősítette, hogy Feri zsarolt (tehát akkor biztos úgy is van)
 • Telex: MZP szerint Gyurcsányék több polgármestert is zsarolnak
 • Telex: Márki-Zay szerint tudományos alapon esélytelen Dobrev
 • 24.hu: Állítólag Gyurcsányék potenciális kiscicagyilkosok

 

 • 24.hu: KariGeri szerint Gyurcsány SMS-ben zsarol
 • 444.hu: Gyurcsányék macskát és családot is fenyegetnek. Állítólag.
 • 444.hu: MZP szerint Gyurcsány keresztbe tett a Valóban Esélyes Jelöltnek, mikor az előválasztás belső körébe kellett volna kerülnie
 • 444.hu: véleménycikk, miszerint MZP az alkalmas jelölt

Márki-Zay Péter Facebook oldala

 • 444.hu Márki-Zay olyan remek ember, hogy képes bocsánatot kérni!
 • Végezetül a tisztára kormánypárti Index: Márki-Zay tarol Budapesten

Hogy mindez mire jó, azt csak találgatni lehet. Bár valószínűleg ismét valami átmeneti megbízót szolgál a zsoldossereg, azért azt se felejtsük el, hogy ugyanez a média-értékközösség (bruhaha) puszta gerinchiányos tünetként váltogatja színeit, és nyalizik vagy rugdossa a fociválogatottunkat mindenkori eredményeiktől függően.

Hogy sikerül-e nekik a királycsinálás az vasárnap fog kiderülni.