V, mint Viktor

Orbán Viktor új logójának üzenetéről

Jó reggelt!

A HVG.hu belenyúlt a bilibe, felébredt és azzal a lendülettel pofán is vágta a valóság: a kormánypárt Orbán személyével szeretné megnyerni a következő parlamenti választást!

Döbbenet!

Forrás: Facebook/Orbán Viktor

Orbán Viktor a kormányoldal hagyományosnak tekinthető kötcsei piknikjével egy időben zászlót bontott, új arculatot adva a magyarok számára kínált jobboldali jövőképnek.

Döntsenek a választók: a miniszterelnök és mindaz, amit az általa vezetett közösség képvisel, szemben a baloldali összefogás arctalan, elvtelen masszájával.

Az ellenzéki szivárvány-szövetség hosszú hónapok előválasztási kampánya alatt sem tudott semmi konstruktívat letenni az asztalra, csak azt tudják szajkózni, hogy Orbánnak mennie kell. Akárki is (akit az egyszerűség kedvéért nevezzünk most Karácsony Gergelynek) lesz a ringbe tolva a végső nagy mérkőzésre, valójában teljesen érdektelen lesz a személye.

 

Minden eddiginél nagyobb a tét

A HVG.hu szerzője hosszasan elemzi az új arculati elemet, az időzítést firtatva és külpolitikai párhuzamokat keresve.

Abba a tévedésbe esik, hogy a szimbólumnak nincs új üzenete a választók felé, pedig az ellenzéki összefogás elvtelensége most minden korábbinál nagyobb veszélyt jelent az elmúlt több, mint egy évtized eredményeire.

A Jobbikkal kiegészült baloldal most először minden tartást és gátlást félredobva átmeneti egységként állt bele a küzdelembe: kisnyilasok kéz a kézben a kommunista utódpárt embereivel masíroznak a hatalom felé.

Amit ők kampányukban a választói akarat megdicsőüléseként akarnak eladni, az valójában bukott és önmagukból kifordult ellenfelek kényszer-szövetsége. A baloldal kirángatta a választást a pártpolitika teréből, felszámolta az egyébként is homályos ideológiai kategóriákat, nem lehet tehát többé pártok versengéseként tekinteni 2022-re.

Ha pedig Gyurcsányék nyilvánvalóvá tették, hogy az egyetlen dolog, amit ígérni tudnak, az a miniszterelnök leváltása, a jobboldal is egységként kell, hogy felsorakozzon Orbán mögött.

Mivel a kormányoldal legértékesebb „terméke” a miniszterelnök maga, közel 12 év sikeres kormányzás után itt az ideje, hogy elválasszuk a „fideszes” és „orbánista” "márkákat".

dreamstime.com

  • Vagyunk egypár millióan ebben az országban, akik nem a Fideszre szavazunk.
  • Hanem a miniszterelnökre.
  • Nekünk közelebb áll a szívünkhöz a piros-fehér-zöld V betű, mint a narancssárga párt embléma.
  • Ez a logó nem új szavazókat akar megszólítani, emlékeztetni hivatott azokat, aki elfelejtette, miért is vagyunk jelenleg Európa egyik legstabilabb pontja.

Mikor behúzzuk az X-et – legyen szó akár helyhatósági, vagy parlamenti választásokról, akkor arról döntünk, hogy Orbán Viktor munkáját segítő, az ő táborába tartozó, ezért bizalmát élvező képviselő/polgármester kerüljön választott pozícióba.

 
A legnagyobb ősfideszes vezetők is csak addig vállalhatók Orbán Viktor támogatói számára, amíg élvezik a kormányfő bizalmát. A jobboldali politikai közösség számára egyik kiugrott áruló, vagy „függetlenedett”, finnyás szakpolitikus sem ér fabatkát sem önmagában (emlékezzünk a saját fészkébe piszkító Ángyán József politikából való eltűnésére, vagy az egykori századvéges Mellár Tamás összeállására a kommunistákkal).

A magyar miniszterelnök kitartása, eredményei, karizmája jelentik a legfőbb vonzerőt, amiért cserébe emberek milliói hajlandók tudomásul venni a számukra nem szimpatikus, politikával együtt járó ügyeket és jelenségeket.

Ezt jelenti az új logó.

V, mint Viktor.

Szemben a sok tucatnyi középkategóriás senkivel, akik saját elveiket kukába dobva legfeljebb valaki ellen képesek összefogni.

Láthatáron sincs vele egy súlycsoportban induló, reális alternatíva.

Tessék választani!