Újmúlt-2000 Lexikon.

Múltmutató nem túl régi, de annál hangsúlyosabb fogalmakról, melyek hirtelen változásoktól vezérelve egyszercsak mindigis máshogy lettek a haladó baloldalon. Meg kicsit a szélsőjobbon is.

 • Az oroszok: Az oroszok fasiszta nép. Gyűlöljük őket, amiért meghonosították és elterjesztették a világban a fasizmust. Vagy legalábbis akarják, mert nem sikerül nekik, de mindenesetre nagyon fasiszták és nagyon köcsögök! Retrográd, és a modernitást nélkülöző társaság már inkább mégis.
 • A németek: A németek a demokrácia és a haladás bástyái. Az egyetlenek, akik mélyen hittek a haladó és a világot jobbító eszmékben. Most már csak az ő győzelmükben bízhatunk, hogy legyőzik végre a mocskos fideSS-t! Ebben az se tántorít el, hogy negyedévenként mindig rácsodálkozunk, hogy igazából csak a profitjuk érdekli őket.
 • Izrael: Izrael egy nettó náci állam. Az előző kettőről még lehet vitatkozni talán, de ez utóbbiról aligha… Amióta Netanjahu idejött, és szentesítette 0rbán rémuralmát… na, én már azelőtt is szívből és mélyen gyűlöltem Izraelt, még ha ezt akkor sosem mondtam, vagy mutattam, de felelős baloldaliként azóta végképp rádöbbentem, hogy elnyomják a palesztinokat.
 • Monty Python: Rasszista, homofób, transzfób és főleg németellenes alpári viccelődés. Kultúrországokban, mint pl Nagy-Britannia, ilyen sose készülhetne, vagy mehetne le a köztévén. Jellemző, hogy itt meg igen. Abszurdisztán… Őszintén fel vagyok háborodva, és írni fogok a német köztévének, hogy tegyenek valamit.
 • Holokauszt-emléknap: A holokauszt-emléknap kiváló alkalom arra, hogy megmutassuk kidolgozott felsőtestünket. Végül is a holokausztban is rengeteg felsőtest volt, szóval egyáltalán nem problémás az analógia. Kicsit erotikusan is lehet, hiszen mellbimbója holokauszt áldozatainak is volt, így mi se szégyelljük, és zsebeljük be a lehető legtöbb tetszésnyilvánítást érte! 
 • Választási csalás: Aki csak felvetni meri, azt azonnal gyökerestül kell kiirtani. Egyelőre sajnos még csak az online térből, de ha nincs 1,5 milliárd dollárja, akkor hátha sikerül majd a fizikaiból is. Csak a nagyon buta emberek hisznek el és terjesztenek ilyen légből kapott mesebeszédet. A modern választási rendszerekben lehetetlen csalni. Kivéve, ha 0rbán!
 • Antiszemitizmus: Hagyjuk már ezt a hülyeséget! Kriszta dehogy úgy gondolta, ő nem lehet ilyen. Illetve abban a kivételes esetben, ha vidéki képviselőjelölt, akkor beszéljünk inkább gyorsan másról, mert mégiscsak tűrhetetlen, hogy 0rbán és haverjai szétlopják az országot. Ez ellen valamit tenni kell végre!
 • Miniszterasszony: Régebben nagyon vágytam rá, mindig akartam egyet, és folyamatosan ajvékoltam miatta mindenféle belpesti folyóiratban meg a Klubrádión, de most, hogy rögtön kettő lett… Talán őket gyűlölöm a legjobban. Hogy merészelik! Nőként legfontosabb, hogy legyen saját döntésünk végre. Hogy választhatták ezért a fideSSt?
 • Egykulcsos adó: 2010 előtt mindig ezzel hitegettük a szerencsétlen választóinkat, de azóta rádöbbentem, hogy tulajdonképpen csak medencefűtésre és helikopterezésre kell a fideszes kasztnak. 
 • Politikai kinevezettek: Ez főleg az SZFE tanári karában tűrhetetlen! Akarjuk vissza azonnal a régi SZDSZ-eseket, hogy a szakmaiság ismét érvényesüljön. Takarodjon a Velkovics, és jöjjön vissza mindenki, aki Megyóval nyaralt annak idején Kubában!
 • Soha: Na, ő tényleg gáz, vele esküszöm nem szívesen, de 0rbán ellen mégis. Főleg, ha jó helyet ad a listáján, ha tényleg ő lesz az ellenzék vezére.
 • Lista: Tulajdonképpen csak a potenciális politikai szövetségeseinket akartunk összeírni benne.