Tóta W. Árpád is üzent: Márki-Zay Péter annyira esélytelen, hogy nem is érdemes foglalkozni vele

A HVG újságírója narcisztikus influencerhez hasonlította az ellenzék tébolyult csodafegyverét. Szerinte hiányzik belőle az arányérzék, a tapasztalat és taktikai képesség.

Márki-Zay Péter még az utolsó héten is képes fokozni a fokozhatatlant: még zavarba ejtőbb monológokat ereszt meg, már Rákosit védi Orbánnal szemben. Tudja, hogy már tényleg nincs hova hátrálnia.

Támogatást szövetségeseitől legfeljebb az udvariasságok szintjén kap, a terepen kampányoló ellenzéki jelöltek állítólag most már inkább menekülnek előle; miközben ő az ellenzék soraiban megbúvó fideszes árulókról beszél.

kapcsolódó

Hátha bejön!

Egyik fő imádója (utolsó csatlósa), Puzsér mondta ki a napokban, hogy most már neki is elege lett belőle. De ami még szórakoztatóbb, az az, amit Tóta W. nem is olyan nagyon régen összehordott róla Facebook-oldalán, több menetben.

Forrás: Facebook/Tóta W. Árpád

Narcisztikus influencer

Márki-Zay Péter [...] nagyon is hajlamos hibázni. Hiányzik az arányérzék, a tapasztalat és a taktikai képesség, mintha a szavak helyi értékét sem fogná még fel. Ezek mind életveszélyesek egy éles kampányban. Facebook-kommenteket böngészget személyesen, mint egy kezdő narcisztikus influencer, és lélegzetvétel nélkül csapkod, ha idegállapotba jön, vagy fáradt. Kelleni fog mellé, mögé a csapat és a segítség, a hideg borogatás.

Végre ne egy személyről szóljon Magyarország

Ha muszáj drukkolni, akkor nem valakinek, hanem valaminek. Annak, hogy végre ne egy személyről szóljon Magyarország. Annak, hogy a szakpolitikákat hozzáértő miniszterek képviseljék a saját stábjukkal, akár egész pártjukkal a hátuk mögött, alkalomadtán a miniszterelnök ellenében, az ő korlátai nélkül is. Ezt az ajánlatot nem egyetlen ember fogja megjeleníteni, hanem az egész szövetség és annak komolyan felkészített, összehangoltan szereplő és a választásig aktív árnyékkormánya, amelynek a kormányfő csak egyik szereplője – akit ez a csapat így mentesít felesleges hibalehetőségektől. 

Nem hiszünk egy új vezérben

Utána az aktivistákon és rajongókon túli tábornak vissza kell csillapodnia abba, hogy intézményekben és pluralizmusban hiszünk, nem egy új vezérben, [...] miniszterelnöknek egy politikust keresünk, és mostanra már a legtöbben rájöttek, hogy a „civilek” meg a „szakértői kormány” egy idiotizmus.

Keresztény-konzervatív bácsi

[...] van itt egy olyan tévedés, hogy ez az ország faltól falig a Fidesz + az eddigi ellenzék, tehát a DK–MSZP-körhöz képest plusz szavazatot csak egy keresztény-konzervatív bácsi hozhat. [...] MZP ugyan úgy tett tegnap, mintha a fiatalok automatikusan nála landolnának, de ennek én nem látom okát, már csak azért sem, mert ez a korosztály jellemzően nem konzervatív.

De a legdurvábban itt szúrt bele a baloldali jelöltbe, szépen visszaküldte Hódmezővásárhelyre:

Márki-Zay Péter pont jó helyen van Vásárhelyen, és annyira esélytelen, hogy nem tárgyaljuk itt.

És az Olvasó bizony jól érzi, hogy  Márki-Zay még az ellenzéken belül is csak egy lenyelni való béka maradt:

Hát most azoknak kell lenyelnie a békát, akiknek Márki-Zay Péter nem szimpatikus vagy nem a legszimpatikusabb az egykori jelöltek közül. Adott bőven okot arra, hogy ne szeressék, és még fog is. 

Azt a véleményt (amit Tóta W. persze jó szokása szerint tényként nyilatkoztat ki) pedig tökéletesen osztjuk, hogy Fekete-Győr és Márki-Zay rémgyenge jelöltek voltak...

Márki-Zay és Fekete-Győr interjúja nem tragédia: kellenek gyenge jelöltek is. A Partizán viszont már most megmutatta: létezhet jobb világ, és az a Fideszen kívül létezik.

 

Na de most gondoljunk bele: egy olyan politikust szavaztak meg miniszterelnök-jelöltjüknek, aki eleve gyenge volt! Ráadásul még ők is annak tartották.

Persze tudjuk: régi posztok ezek, és azóta már Tóta W. is biztos másképp gondolja. A múlt is kicsit megváltozott, meg hát mindenki fejlődőképes (kivéve Orbánt, mert ő szélkakas).

Szóval e mögé az alak mögé kellene egy emberként beállnia az ellenzéknek pártokkal, szavazókkal egységben, fegyelmezetten.

Biztos menni fog. De hátha nem teljesen.