Soproni közel 1 millió forintot fizet Terézvárosban a Gyurcsány-és Karácsony-kádereknek

Feri és Geri embereit megbecsüli a momentumos polgármester: Soproni Tamás kabinetfőnöke 950 ezret, egy osztályvezető pedig 900 ezret vihet haza havonta.

  • Miközben Soproni arról panaszkodik lépten-nyomon, hogy a kormány az ellenzéki kerületeket ellehetetleníti, és folyton Terézváros nehéz pénzügyi helyzetéről beszél, addig nem sajnál havonta közel 1 milliót adni embereinek.
  • Soproni Gyurcsány mellől igazolt kabinetfőnöke, Tóth Miklós 950 ezer forintot, a rejtélyes osztályt vezető, korábban Demszky sajtófőnökeként dolgozó Hikáde Beáta pedig 900 ezer forintot vihet haza havonta. Utóbbi nagyon jól végezheti a dolgát, hiszen nemrég fizetésemelést kapott.
  • De egy sima újságíró is komoly megbecsülésnek örvendhet a kerületben, hiszen a - tudomásunk szerint - ebben a munkakörben dolgozó Kovács Ágnes 600 ezret keres havonta az adófizetők jóvoltából.

Levelet kaptunk Soproni Tamástól, Terézváros polgármesterétől.

Pontosabban végre megválaszolták a Kontra azon közérdekű adatigénylését, amelyben érdeklődtünk Soproni közeli embereinek fizetése iránt.

Arra voltunk kíváncsiak, hogy mennyit keresnek az idei évben azok a Gyurcsány és Karácsony mellől igazolt figurák, akikre a Kontra korábbi értesülései szerint Soproni valamiért nagyon nem sajnálja a pénzt

Forrás: PS

Ez különösen annak fényében érdekes, hogy a momentumos polgármester év eleje óta konstans panaszkodik, hogy a kormány kivérezteti a kerületet. 

Adatigénylésünkben rákérdeztünk

  • Tóth Miklós kabinetfőnök;
  • Hikádé Beáta rejtélyes osztályvezető;

valamint két újságíró:

  • Gerencsér Mária és
  • Kovács Ágnes idei havi illetményére.

A válaszból az derült ki, hogy a nagy nyomorgás közepette azért mégis bőven jut pénz a momentumos polgármester Gyurcsány-Bajnai-korszakból igazolt közvetlen embereire.

A kiadott szerződések egytől-egyig a 2021. márciusa és 2022. februárja közötti időszakra vonatkoznak. Vagyis Soproni még a jövő évi választás előtt módosíthat rajtuk.

Álomfizetés a kabinetfőnöknek: 950 ezret keres tóth miklós

A levél mellé csatolt dokumentumokból kiderült, hogy

Soproni kabinetfőnöke, Tóth Miklós 950 ezer forintot keres havonta Terézvárosban.

 

A pénzügyi sikerhez tehát nem kell egy multinál vezetőnek, esetleg bankigazgatónak, vagy sikeres üzletembernek lenned.

Az igazi álommeló Soproni Terézvárosában vár rád: itt egy köztisztviselő is egymillió körül kereshet, ha kellőképpen lojális.

Persze az igazsághoz hozzátartozik, hogy Tóth valóban nem egy tapasztalat nélküli közszolga. Más kérdés, hogy személye nem éppen garancia a baloldal megújulására.

Ahogy korábbi cikkünkben beszámoltunk róla, Tóth Miklóst Soproni a Gyurcsány-kormány kancelláriájából igazolta.

kapcsolódó

Tóth ugyanis a Gyurcsány-kormány Miniszterelnöki Hivatalában dolgozott szakállamtitkárként. Véletlenül ugyanott, ahol Karácsony Gergely is. Kicsi a világ.

Tóth felelősségének gyanúja felmerült  a 2006. augusztus 20-i tűzijáték utáni baleset és haláleset kapcsán is.

Forrás: MTI/Kovács Attila

Egy kisebb, a magánszférába történő kitérő után Tóth Karácsony mellett tért vissza a közéletbe, ugyanis 2014-től az akkori zuglói polgármester, Karácsony mellett kötött ki, mint kabinetfőnök-helyettes.

Ez pedig, úgy tűnik, kiváló ajánlólevél volt Soproni Tamásnak, hogy maga is rábízza a legbizalmasabb információkat.

Hiába, a jó munkaerőt meg kell fizetni, ami Tóth esetében közel 1 millió forint havonta.

Némi szépséghiba, hogy épp Soproni szokott arról panaszkodni, hogy a kormány kivérezteti Terézvárost. Lehet, hogy érdemes lenne először magukon kezdeni a takarékoskodást?

Soproni osztályvezetője 900 ezret visz haza havonta

Miután korábbi cikkünkben megírtuk, hogy információink szerint 800 ezer forintot kap Hikáde Beáta osztályvezető havonta, kíváncsiak voltunk az ő illetményének változásaira is.

kapcsolódó

Hikáde, bár senki nem tudja, hogy pontosan mit csinál osztályvezetőként Soproni mellett, annyi biztos, hogy azt jól csinálhatja:

Soproni a 800 ezer forintos fizetését márciustól megemelte 900 ezerre.

 

A mellékelt dokumentum szerint igazgatási tevékenységet végez, ami meglepő több évtizednyi sajtófőnökség után.

Hikáderől ugyanis tudni lehet, hogy megjárta a Demszky-érában a Városházát, majd Karácsony polgármestersége alatt volt Zuglóban sajtófőnök. Most osztályvezetőként hivatkoznak rá, az azonban nem derült ki, milyen osztályon dolgozik. Mindenesetre fontos osztály lehet, ha megér 900 ezret Soproni szerint az adófizetőknek.

Miközben a momentumos polhármester arról panaszkodik, hogy a kormányzat szándékosan kiszúr a nem fideszes vezetésű önkormányzatokkal, és azoktól óriási összegeket vesz el, a terézvárosi polgármester saját embereit pénzesőben részesíti.

 

Sőt: az amúgy is bőven átlagon felüli fizetésüket tovább emeli.

Az alacsonyabb beosztásban lévők is jól keresnek a "kivéreztetett Terézvárosban"

Az aranyszívű Soproni nem csak vezetőségi szinten ilyen nagyvonalú, hanem az alacsonyabb szinten lévő beosztottaknak is jár a kiemelt megbecsülés.

A korábbiakban megírtuk, hogy a sajtófőnökként tevékenykedő Gerencsér Mária 570 ezer forintot vihet haza havonta. Neki maradt ennyi a bére. 

De komoly bizalmat élvez Kovács Ágnes - elvileg - újságíró is, aki 600 ezer forint illetményt kap a nagylelkű terézvárosi önkormányzattól.

 

Érdekes, hogy Kovács többet keres, mint a sajtófőnök Gerencsér Mária. De mint tudjuk, Terézváros a furcsaságok földje, ahol bármi megtörténhet.