Silány, náci, erkölcstelen - az ellenzéki politikusok őrjöngenek, totál kiakadtak Orbánra

Összegyűjtöttük az öt legerősebb reakciót, amely a kultikus tusványosi beszédre érkezett.

A közéleti uborkaszezont menetrendszerűen felébeszakító tusványosi Orbán-beszéd 2019 óta szünetelt, most azonban a kimaradt éveket bepótoló vihart kavart az ellenzéki biliben.

A miniszterelnök persze semmilyen értelemben nem okozott meglepetést: azzal, annyit és úgy foglalkozott, amire kíváncsi volt a hallgatóság.

Tette mindezt úgy, hogy kifejezetten eltávolodott a lassú, tagolt tételmondatokból álló politikai szónoklat műfajától, és elemzői összefoglalásra törekedett.

Facebook

Elkövetett azonban egy-két komoly hibát, amelyet nem bocsát meg egykönnyen a hazai és nemzetközi baloldal:

  •  Nem volt értéksemleges: bizony nem sok politikus engedheti meg magának a luxust, hogy ígéretei, értékrendje mentén politizálhasson. Orbán nem képvisel mást, mint amire a választói felkérték, ez azonban rendszeresen meglepetésként vágja pofon a baloldali politikusokat. A kétharmados többségnek véleménye van, ezt viszont nem mindenkinek könnyű befogadni.
  • A magyar érdekek szerint gondolkozik: bizony, amikor priorizálni kell, a magyar kormányfő szemtelenül próbálja kihozni a mindenkori helyzetből a legtöbbet. Azzal sem feltétlenül törődik, mit szólnak ehhez a „jobb körök” Brüsszelben, Párizsban vagy Berlinben. Ez a feladata, ezért fizetjük.
  • Nem kímélte a nyugati tabukat: A migráció, a genderőrület és a családpolitika témájában számos olyan nemszeretem-fogalom létezik, melyekről első vonalbeli politikus jobban teszi, ha nyilvánosság előtt nem ejt szót. A baloldal nem érti, és soha nem fogja érteni, hogy miért képes egy miniszterelnök ennyiszer választást nyerni, aki ellent mer mondani a woke-terrorista dogmák követelményeinek.
  • Szemtelen módon egy csomó mindenben igaza is van: biztos vannak ellenzéki politikusok, akik először épp Orbán beszédéből hallhatták: a világpolitikában nincsenek értékek, csak érdekek. A hazai baloldal úgy van idomítva, hogy ne alakítói, hanem végrehajtói legyenek az eseményeknek – persze mások akaratából. Nekik különösen nehéz lehet olyan interpretációt hallgatni a jelenkori realitásokról, amely ellenkezik a mindenkori Gazda véleményével.
    Forrás: Facebook

De nézzük a csúcsragadozókat, mit értettek meg Orbán Viktor tusványosi gondolataiból:

Facebook

A junior szakosztály képviseletében megnéztük Fekete-Győr Andrást, akinek gyakran arról sincsen fogalma, hogy most mi van, nem csoda, hogy képtelen feldolgozni, ha valaki két ciklusra előre tervez. Bandit szeretnénk megnyugtatni, hogy tőle senki nem vár ilyen jellegű felelősségvállalást és a hozzá nélkülözhetetlen szellemi teljesítményt.

Forrás: Facebook/Jámbor András
Forrás: Facebook/Jámbor András

Jámbor András újonc ugyan a nagypolitikában (már amennyire a „nagy” szónak bármi relevanciája van a Párbeszéd képviselőcsoportjával kapcsolatban, ahova Jámbi tartozik), de a Mérce volt főszerkesztőjétől igazán elvárnánk némi, legalább középiskolás szintű szövegértést. Hogy meghallgatta-e a beszédet, vagy csak valamelyik pajti Facebook-posztját olvasta, az valószínűleg sosem fog kiderülni, de a nemzetközi összefüggések láthatóan meghaladják a Marx-hasonmásverseny közönségdíjazott képviselőjének szellemi képességeit.

Facebook

Az, hogy a Jobbikból gyakorlatilag gyalogossá lefokozással kigolyózott Jakab másik csatornát néz, mint az ország 97 százaléka, nem újdonság. Az viszont igen szórakoztató, hogy a legnagyobbat bukott exfőtiszt milyen morális alapon fogalmaz meg kritikát Orbánnal szemben. Peti bohóc, hallgasd meg újra a beszédet! A miniszterelnök úr éppen kétszer tovább lát el, mint amennyi a te politikai karrieredből hátravan (legfeljebb).

Facebook

A Jobbik jelenlegi irányvonala az oroszokhoz törleszkedős, zsidólistázós, majd a pozícióval hirtelen Európai Unió-fanboy lelkesedéssel stréberkedő Gyöngyösi Márton elnök szellemi mocsarából indult fejlődésnek. A „sors furcsa játéka”, ahogy Gyöngyösi nevezi a kétharmados választási győzelmet vélhetően elég Orbánnak, hogy felelősséget vállaljon Magyarország biztonságáért, tanulságos azonban, hogy minden előzetes várakozás ellenére van lejjebb Jakabhoz képest.

Forrás: Facebook/Gyurcsány
Forrás: Facebook/Gyurcsány

Az igazi sztár persze ebben a körben is Feri mester. A judapestező, zsidólistázó Jobbikkal puszipajtássá váló Gyurcsány-párt elnöke számonkéri a bevándorláskritikus többség aggodalmait. Ferenc továbbra is készül, de láthatóan nem érti, mi történik abban a székben, ami már akkor is túl nagy volt rá, amikor még benne ülhetett.