Próbáljuk meg újra

Szia! Csak azért kerestelek már tegnap is, hogy átgondoltam többször is, ami köztünk történt, és minden rossz ellenére arra szeretnélek rábírni, hogy ne adjuk fel itt, és próbáljuk meg újra, de most tényleg és igazán.

Tudom, hogy ez elsőre magyarázkodásnak tűnik, és azt is tudom, hogy sokszor én hibáztam. Türelmetlen voltam veled, és nem voltam elég megértő. Erővel és felülről próbáltam megjavítani azt, aminek alulról és kettőnkből szervesen kellett volna megjavulnia. De rengeteget olvastam azóta, és önfejlesztő kurzusok tucatjai után tiszta szívből mondom, hogy kettőnk közt még sosem volt semmi olyan igazi. Most azonban minden más lesz, ígérem!

Az ember a fiatal éveiben sokszor nem veszi komolyan azokat az egyébként nagyon nemes eszméket, melyekkel a szerelmét próbálja meggyőzni. Sajnos nem tagadom, hogy bizony előfordult, a szilárd elvekről meg a nemes, belülről jövő igazságérzetről elmélkedtem szóban, bizony több vasat a tűzben tartva másokkal is voltam. Pénzért. Nem szép dolog ez, de azóta beláttam, hogy még nem voltam az igazi.

Azóta más lett. Annyi mindenen átmentünk. Felnőttek lettünk, és most már lényegesen máshogy látunk dolgokat. Én legalábbis mindenképpen. Persze, félre ne érts! Alapvetően dehogyis változtam meg, és mélyen legbelül még mindig az a rettentetesen erős igazságérzettől vezérelt, sőt, fűtött valaki vagyok. Lehet, hogy ez a hatalmas igazságérzet és az általa okozott belső vívódások miatt van, hogy bizony régebben könnyebben eljárt a kezem. Erre sem vagyok büszke, de persze ez valahogy mégis más, mert mindig nemes eszme állt mögötte.

Nem kell ám mindent elhinni egyébként, amiket mesélnek. Valóságos horrorsztorik, hogy az orosz csajomat bezártam, a kínait meg éheztettem. A kambodzsait dolgoztattam, a venezuelainál meg most kapcsolták ki a villanyt és már a gyógyszerekre sincs pénze.

Kiszínezett, felfújt rémtörténetek ezek, melyekkel a rosszakaróim, ellenségeim tömik a fejedet. Kérdezd csak a kubai csajomat, ő tökre szeret még mindig, csak ilyen se veled-se nélküled kapcsolat lett belőle.

Már a nagymuterod is kígyót-békát kiabált az én teljesen ártalmatlan és egyébként hihetetlenül okos nagy szakállú öregapámra, mert sosem értette meg az öreg igazi zsenijét. Muterod meg fateromat rühellte mindig, de hát tudod, hogy van. A nők igazából mindig rosszfiúkra vágynak. Valószínűleg ezért is vonzódsz hozzám, aminek nem tudsz majd ellenállni most sem!

Ígérem amúgy, hogy most tényleg más lesz! Hatalmas terveim vannak, melyeknek ha csak egy egész kis része sikerül, akkor sosem látott anyagi biztonságban és boldogságban fogunk élni. Olyan emberpár leszünk, melyet még sosem látott a világ. Téged is felszabadítalak a mindenféle hülye béklyóid meg társadalmi szerepeid alól, melyek csak gátolnak abban, hogy valóban kibontakoztasd a természeted legmélyén élő önmagad.

Emberi természet egyébként nincs is, és minden csak társadalmilag belénk nevelt kreáció, de erről majd később!

Ja, igen. És az a helyzet, hogy amíg ezek a tervek realizálódnak, addig megint beköltöznék hozzád, mert momentán nincs hol csöveznem. Meg kezdjük azzal, hogy egy picikét többet dobsz majd be a közösbe, mondjuk úgy a kétszeresét, mert nekem a nagy projektjeim mellett momentán nincs kézzelfogható anyagi bevételem. Két állás között vagyok. 

Főzni, mosni, takarítani is neked kéne, mert társadalomtudományi szakot végeztem, és nem értek az ilyesmikhez, különben is, te olyan jól megoldottad mindig ezeket.

Kérlek, ha döntöttél hívj, és tisztelj meg újra bizalmaddal! Ne feledd, most tényleg másképp lesz! Amik eddig voltak, az nem volt az igazi, de ha most igent mondasz, akkor megvalósíthatjuk a valódi szocializmust!

Képünk illusztráció
Képünk illusztráció
Ha nem akarod, akkor meg csak hadd legyek el pár napot a kanapédon. Meg se nyikkanok, csak elalszom ott, mint Lenin.

Puszi: Marxi