Péter, kérlek, ne lépj vissza!

Te vagy az utolsó ember, akiben bízunk, és aki mellé őszinte szívvel és szent meggyőzödéssel lodaennénk az ikszet, hogy 0rbán Viktor végre egyszer és mindenkorra takarodjon el, nemcsak a miniszterelnöki székből, de a politikai életből, sőt, ha lehet, akkor az országból is.

Nem gyakran mondok ilyet, Péter, de TE egy csoda vagy!  Köztudott rólam, hogy általában megvetem a politikát, és leszólom a politikusokat, de Téged, Péter… Kis híján rád rántottam, de komolyan! Folytatva ezt a homoerotikus szerenádot Hozzád, életemben nem éreztem olyan bizsergést, mint amikor Téged megláttalak feltűnni a politikai élet egén.

Eltelt már azóta pár év, de ott és akkor rögtön tudtam, hogy Belőled még lesz Valaki. A választás közeledtével pedig úgy érzem, hogy tudom is, ki lesz ez a Valaki. Te fogod nekünk egyesíteni az összes ellenzéki energiát, összefogni ezt az elképesztően sokszínű társaságot, és elzavarni végre az elmúlt négy évben minden elképzelhető határt túllépő 0rbán Viktort!

Ez az időszak tényleg elképesztő volt számomra, mert eddig el se tudtam képzelni, hogy ne mi, független értelmiségiek legyünk kormányon. Tudod, ez személyes ügy nekem, mert nem azért hallgattam hosszú évekig muciológiát, hogy most jogászok írják a törvényeket, meg közgazdászok a költségvetést.

0rbánt már csak azért is kutyakötelességünk elzavarni, mert bizonyította, hogy milyen agresszív keleti despota. Ha most nem tudjuk megbuktatni, akkor egyszer és mindenkorra kivezeti Magyarországot Európából, és saját kis autokrata hatalmat épít majd belőle. Ezt nem hagyhatjuk, mert mit fognak ehhez szólni a nyugati barátaim?

Kérlek, ne engedj a külső nyomásnak! Te azt az erkölcsi forradalmat képviseled, ami megváltoztatja majd a jelenlegi ellenzéket, eltünteti a jelenlegi kormányt. Különös elismerésre ad okot, hogy az esélytelenség terhével, ellenséges médiaközegben, pusztán civil támogatással érted el ezt a nagyszerű eredményt.

Te vagy a rendszerellenzék jelöltje. Te vagy az, akire nem számít a Fidesz. Te vagy az, aki nem alkuszik meg Orbán Viktorral. Te vagy az ő leváltásának az egyetlen szabad szemmel látható esélye. Hadd jegyezzem meg emellé, hogy egy igazi úriember vagy, ami elüt az ellenzék többi esélyes jelöltjétől, és már messziről látszik. Tudod, Péter, én sose szavaztam volna a szocikra, de most miattad és veled egészen biztosan fogok, csak hogy bukni lássam végre 0rbán Viktort.

Most rajtad a világ szeme. Most te vagy a centrum reménysége. Kérlek, tarts ki a jelöltséged mellett! Ne lépj vissza annak a javára, akinél ennyivel különb vagy! Ne lépj vissza annak a javára, akinek a leváltására történelmi esélyt kaptál! Ne lépj vissza annak a javára, akit Orbán Viktor tenyésztett magának ellenfél gyanánt!

Ezek életed legfontosabb napjai. Most egy lelki mozsárágyúhoz kell kötöznöd magad, hogy ellen bírj állni a bülbülszavú hurik csábításának. Mi itt balközépen nagyon bízunk benned.

Te vagy a mi utolsó reményünk! Tudva tudom, hogy a miniszterelnökké választásoddal végre jól döntenénk, és véget érne az a megosztó és sikertelen politika, amit 0rbán csinált. Magyarországra végre egy új aranykor jön el, ha Te kormányzol majd. Ezért szavazok rád, és nem azért, mert zsigerből gyűlölöm 0rbánt.

Na, jó, de!

Mindegy, te akkor is jobb leszel nála.

Ölel: egy független értelmiségi

2001. októbere

ui: Ha esetleg mégse, mert elkúrod, nem értesz hozzá, vagy megpuccsol a Gyurcsány, aki igazából az egészet a háttérből viszi, mert olyan tehetetlen balfasz vagy, hogy az már a tehetetlen balfaszokból álló pártodat is komolyan zavarja. Nos, akkor alig 10 év, és találok én magamnak új szerelmet majd az LMP képében, ami pontosan ugyanolyan lesz, mint Te. Aztán még 10 év, és...