Oleksandr Sasushko - Soros ukrán civil vezére, aki a teljes ellenálláson dolgozik

A Nemzetközi Újjászületési Alapítvány vezetője évtizedek óta kiszolgálja a spekulánst, minden kulcshelyre bejáratos, és ő sem a békén, hanem az oroszokkal szembeni teljes ellenálláson dolgozik az álcivil hadseregével.

 • A Kontra sorozatában mostanáig nem beszéltünk a Nemzetközi Újjászületés Alapítvány vezetőjéről Oleksandr Sasushko-ról, aki olyan erős kapcsolattal rendelkezik a Soros-családhoz, hogy nemrégiben vele illusztrálta Soros György és Alexander Soros, hogy nem vonulnak ki Ukrajnából.
 • Sasushko nem csak a fő Soros alapítványnak a vezetője Ukrajnában, de egy másik kutatással és lobbival foglalkozó és NATO-tól az ukrán Külügyminisztériumig, mindenhova erős kapcsolatrendszerrel rendelkező szervezetben, az Euro-atlanti Együttműködési Intézetben (.
 • Nem meglepő módon Soros legfőbb ukrán embere sem a békén dolgozik, sőt több helyen nyilatkozta, hogy "egyfajta civil frontvonalat" hozott létre a Nemzetközi Újjászületés Alapítvány vezetésével.
 • Bár most nem illik a kárpátaljai magyarok miatti sérelmeket felemlegetni a megtámadott ukrán állammal szemben, azonban Sasushko demokrácia és emberi jogi felfogásáról sokat elárul, hogy a magyar kisebbséget sújtó oktatási törvényről úgy nyilatkozott, hogy ez igazából az jó is a kisebbségnek. Mivel szerinte így jobban tudnak majd érvényesülni Ukrajnában, egységesül a társadalom, és mindez hozzájárul majd a kisebbségek szegregációjának megszüntetéséhez.
 • Utóbbiakat mi szándékos asszimilációnak látjuk.

Korábbi cikkünkben már részletesen beszéltünk a Soros-birodalom ukrán zászlóshajójáról, a Nemzetközi Újjászületés Alapítványról (International Renaissance Foundation). Bemutattuk, hogy Soros György ezen a szervezeten és más, szintén hozzá köthető NGO-kon keresztül hogyan telepedett rá már a Szovjetunió összeomlását követően az ukrán politikai és gazdasági életre és tartja azt folyamatosan a befolyása alatt.

kapcsolódó

 • Soros harminc éve uralkodik Ukrajnában: politikusok, média és a veteránok is a zsebben

  Soros harminc éve uralkodik Ukrajnában: politikusok, média és a veteránok is a zsebben

  A spekuláns a Nemzetközi Újjászületés Alapítvány körül kiépült egyre nagyobb hálózatán keresztül időről időre beavatkozott az ukrán belpolitikai életbe, minisztereket adott, médiát vásárolt. De félelmetes tény, hogy a krími veteránok több százezres csoportjára is rátette az alapítványa a kezét már a háborút megelőzően.

Arról is beszámoltunk, hogy Soros összetűzésbe került Putyinnal, és hogyan bontakozott ki egyfajta hidegháborús helyzet az USA és Oroszország között az Európába történő gázszállítás feletti rendelkezés miatt.

kapcsolódó

 • Putyin vs. Soros: Harc az ukrán gáztranzitvállalat feletti ellenőrzés megszerzéséért

  Putyin vs. Soros: Harc az ukrán gáztranzitvállalat feletti ellenőrzés megszerzéséért

  Cikkünkben megvizsgáltuk az ukrán állami gáztranzitvállalat szövevényes történetét, amelyet az elmúlt bő évtizedben Vlagyimir Putyin és Soros György (Amerikai Egyesült Államok) is igyekezett megszerezni magának. Utóbbi sikerrel is járt, és befolyása alá került a stratégiai vállalat. Így nem meglepő, hogy a vállalkozás jogutódja maximálisan kiszolgálja az amerikai érdekeket, és most sem az orosz-ukrán háború feszültségének oldásán dolgozik. Zelenszkij pedig röviddel a megválasztását követően engedte megvalósulni Soros tervét Ukrajnában.

Mind ez idáig azonban méltatlanul nem foglalkoztunk a Nemzetközi Újjászületés Alapítvány vezetőjével Oleksandr Sasushkóval – vagy egyes helyeken Sushkóval –, aki az ukrán álcivil hálózat egyik, ha nem a legerősebb embere.

A Soros-féle táplálékláncon belüli komoly jelentőségét jól mutatja, hogy június elején, amikor a Soros-család – George és Alexander Soros – demonstrálni akarta az Ukrajna melletti teljes kiállását, akkor Sasushkóval hármasban készítettek képet.

Forrás: Alexander Soros Twitter-oldala.
Forrás: Alexander Soros Twitter-oldala.

A kép mellé Alexander Soros színpadiasan kinyilatkoztatta, hogy

Soha nem fogjuk elhagyni Ukrajnát és az ott több mint 30 éve végzett munkát.
 • Oleksandr Sasushko a Kirovogradi Állami Egyetemen tanult történelmet, majd filozófiából doktorált a Tudományok Nemzeti Akadémiáján.
 • A LinkedIN-oldala szerint 2011 óta a Nemzetközi Újjászületési Alapítvány kuratóriumának elnöke, vagyis elég régi motoros az ukrán álcivil világban.
 • Ezzel párhuzamosan pedig kutatási igazgató a kijevi központú Euro-atlanti Együttműködési Intézetben (

 

Utóbbi szervezetről még nem beszéltünk. Azt 2001-ben alapították, és nem titkolt célja az volt, hogy kutatási és érdekképviseleti projekteket folytassanak a liberális demokrácia és a jogállamiság előmozdítása érdekében Ukrajnában.

Hosszú távú céljuk pedig Ukrajna NATO- és EU-csatlakozásának előmozdítása, és nem is titkolják, hogy a szervezetük képviselői mindenhol ott vannak, többek között a Külügyminisztérium háttérintézményében, valamint az EU-Ukrajna Együttműködési Bizottságban is. Ennyit a demokratikus és szuverén Ukrajnáról, ahol senki által meg nem választott szervezetek gyakorolnak érdemi befolyást politikai döntésekre...

Ezek után nem lepődünk meg azon sem, hogy a szervezet persze olyan partnerekkel büszkélkednek, mint a Nemzetközi Újjászületési Alapítvány, vagyis elég belterjes az ukrán Soros-birodalom is, hiszen mindkettő élén a fentebb említett Sasushko ül.

Sasushko a Tűzfalcsoport által felidézett Devex-cikkben nemrégiben azt nyilatkozta, hogy a helyi Soros-alapítvánnyal egyfajta civil frontvonalat hozott létre. Azt is elmondja, hogy Sasushko és az IRF más munkatársai már az orosz inváziót megelőző hetekben csendben összegyűjtötték a számítógépes szervereket, alapvető dokumentumokat és technikai felszereléseket a szervezet kijevi központjából.

Emellett pedig támogatásokat is nyújtottak a CARE Németországgal együttműködve.

Summa summarum, Sasushko fogja össze a teljes álcivil háttérbirodalmat Ukrajnában. Erről a munkáról maga is beszámolt, nem is akárhol, hanem éppen az Open Society közös honlapján.

Az írásában természetesen mindenért Putyint hibáztatta, és igyekezett magát hatalmas hazafinak beállítani, holott az általa képviselt amerikai spekuláns mindig a saját érdekei szerint cselekszik, és sokkal fontosabb számára Putyin legyőzése, mint Ukrajna nemzeti érdeke.

Megnézve a kutató, civil vezér korábbi megnyilvánulásait arra juthatunk, hogy ő is pontosan annyira és addig demokrata és elfogadó, ameddig az érdeke úgy diktálja. 

Igazából jó az, ami a kárpátaljai magyaroknak rossz

A Project Syndicate oldalra írt 2017-es írásában kifejtette, hogy miért is jó az ukrán oktatási törvény a nemzeti kisebbségek, így például a kárpátaljai magyarok számára. És azt is hozzátette, hogy szerinte csak Szijjártó Péter torzította el a törvény valódi értelmét.

Sasushko tehát rezzenéstelen arccal írta le azt a hazugságot, hogy igazából jó a nemzeti kisebbségek, így a magyarok számára az, hogy nem tanulhatnak az anyanyelvükön már a középiskolában sem, mivel "így jobban tudnak majd érvényesülni Ukrajnában, egységesül a társadalom, és mindez hozzájárul majd a kisebbségek szegregációjának megszüntetéséhez."

Valójában azonban mindez nem jelent mást, mint hogy szerzett jogot vett el Ukrajna a magyaroktól, és hogy amit Sasushko a szegregáció megszüntetésének nevez, az valójában szándékos asszimiláció, ami nemzetközi egyezményekben tiltott tevékenység.

Erről most nem illik beszélni, hiszen egy megtámadott országról és annak civil vezetőjéről beszélünk. Sasushko viszont már évekkel a háború előtt sem értette, hogy mi a bajunk a törvénnyel.

Mert a főnökéhez hasonlóan csak addig demokrata és szabadelvű, amíg az érdekei úgy diktálják.