Mit csinál a Feri?

Hova tűnt Gyurcsány? És ki ez a jóképű, vidám fickó helyette?

Mindannyiunk közös kedvenc pártelnöke - aki úgy szeretné sisakos kaméleon módjára levedleni a Gyurcsány nevet, mintha az mocskolta volna be őt és nem fordítva – imázsépítő országjáró körúton van.

Mióta a feleségével kitalálták, hogy a legjobb, ha a biznisz családon belül marad, a bukott ex-kormányfő belátta, ha nem akarja, hogy Aprev Klára asszonyra is automatikusan ráégjen a Gyurcsány-bélyeg, kénytelen lesz önmagát is újra feltalálni. Mert azt azért már megtanulta, hogy a „szenvedélyes igazságbeszéd” narratíva csak olaj a tűzre, a potens, kérlelhetetlen „nyugatos” politikus a kutyának sem kell.

Itt az ideje tehát egy új karakter bőrébe bújni!
 

Marketinges szakemberek ezt rebrandingnek, autógyártók ráncfelvarrásnak nevezik. Módosítjuk az üdítő csomagolását, kicsit átrajzoljuk a hátsó lökhárító vonalvezetését, de a felszín alatt ugyanazt a sötét, zavaros moslékot, vagy használhatatlan szemétkupacot adjuk el, mint korábban.

Ferencünk, aki immár Feri, országjáró turnéra indult, hogy mindenhol kóstolót kínáljon fogyasztói számára a legújabb termékből.

A fogyasztók – jelen esetben választók – pedig úgy tűnik, felejteni akarnak.

Az úgynevezett vér-dékás hadosztály, az elkeseredett, XXL Dobrev pólós MSZP-árva kisnyugdíjasok megtisztelve érzik magukat, hogy az egykori miniszterelnök közöttük jár! Ezért bármit hajlandóak megbocsájtani, még az onokáknak is mesélik, hogy kezet foghattak a Gyurcsán' úrral, akivel össze is tegeződtek nyomban,

nekem ő csak Feri, Magdikának hívott, irtó cuki volt, nézd, Irénke képet is csinált rólunk, itt van a falon bekeretezve, nézzed csak…!”

Gyurcsány Ferenc Facebook oldala

Más esetekben nincs is mit elfelejteni, mert Feri, az új termék elsősorban azoknak a fiataloknak szól, akiknek a 2006-os lebukás, majd rendőrattak (jelvény nélküli rendőrök tüntetőket vernek, gumilövedékkel szemeket lőnek ki, az ezt vezénylő Gergényi kitüntetést kap, stb…) már nem személyes trauma, hanem könnyen figyelmen kívül hagyható jelenkori történelem lecke.

Feri mindenhova sportosan, vidáman, viccelődve közeledik, meg lehet érinteni, kóstolni, ki lehet próbálni, pedig máskor még pénzért is alig kapható ez az exkluzív termék!

Hát micsoda jóság ez?

Fantasztikus enber, mindenkihez van egy-két jó szava, lehet vele szelfizni!

Akkora szupersztár ez a fiú, hogy akár még fideszesekkel is hajlandó szóba állni, hát nem tündéri? Mikor beszélt utoljára Orbán Viktor például ellenzéki újságírókkal? NNNA, ugye!

Gyurcsány Ferenc Facebook oldala

Feri a 2022-es választás Paris Hiltonja, aki a hirtelen jött népszerűséggel is alig tud mit kezdeni. Fárasztó ez a popszakma, egyszerre sajnáljuk és hálásak is vagyunk neki, amiért megadatott, hogy vele egy levegőt szívhatunk! Fényképező előtt kell órákig kávéznia, tudjátok, micsoda meló van ebben?

Akármerre jár, Feri tényleg egy jó útra tért, klasszikus B-kategóriás botrány-celebként mutatkozik be. Egy funkcionális valóságshow-hős. VV Feri.

Voltak gázos sztorik a múltjában, de összességében mégiscsak egy szupersztár, felmosta Orbánnal a padlót már legalább kétszer! 

Mindenki követ el hibákat, az a lényeg, hogy itt van újra és akármit is árul, én abból kérek.

Kettőt.

Ráadásul egészen biztosan nem iszik.

Mert eszik.

Mindenhol, bőségesen, hagyományos kisember-kajákat.

Gyros, lángos, vecsési savanyú, pisztráng. Ő is csak egy közülünk. Még éppen csak elmúlt hatvan, de Converse cipőt hord, szerény Skodával csapatja és bármikor iszik egy pohár málnaszörpöt veled, ha épp arra jár.

Gyurcsány Ferenc Facebook oldala

Egy szó, mint száz: Feri újjászületett, bábjából kikelt kifejlett csótány pillangó, senki nem emlékszik már az államadósság-hegyekre, a hazudozásra, a vízágyúval, gumibottal terrorizált állampolgárok ezreire.

Vezessen minket ez a snájdig fiatalember a jövőbe!