Meglepődtünk: pontosan úgy lett, ahogy a fideszes közszereplők megjósolták, Ferenc testvér szépen bedarálta az egész ellenzéket

Azt pedig, hogy Jakab Péter direkt számolta fel a saját pártját, vagy tényleg ennyire hülye, mindenki magának eldönti. Mi mindenesetre kiválóan szórakozunk az előválasztási valóságshow-n, aminek még közel sincs vége!

–És kinek szurkolsz? –Hát a jó focinak!

Komolyan csak pislogok, hogy most a Jóisten, a sors, vagy maga Miniszterelnök úr írja-e a legjobb sztorikat. Ami az ellenzéki előválasztásnál történik, az elfogult és meggyőződéses kormánypárti szemszögből eddig kifejezetten szórakoztató. 

Nagyvonalúan túllépnék az informatikai bénázáson, mert nem értek hozzá – meg amúgy is dolgozó emberként megértő és elnéző vagyok.

Ugyanakkor, ahogy a túloldalon kezdenek (?) kirajzolódni az erőviszonyok, az ismét csak egy irányba mutat.

Mondhatjuk, hogy nem Gyurcsány rendezte meg az egészet, de valahogy mégis minden kísértetiesen úgy alakul, ahogyan azt a Fidesz-KDNP-s közszereplők is folyamatosan hangoztatták.

Forrás: MTI/Kovács Tamás

  • Dobrev Klára rohamléptekkel halad az első forduló megnyerése felé,
  • Jó eséllyel Karácsony Gergely lesz a végső győztes,
  • A DK hatalmasat tarolt,
  • Bónusz-meglepetés: Jakab Péter már az első fordulóban jó eséllyel kiesik.

Na, ki járt megint jól?

Egyelőre a „jó focit kedvelő” kormánypárti szavazók, Gyurcsány Ferenc, valamint Márki-Zay Péter, akinek az eddig is feltűnően aktív internetes rajongótábora (trollhadsereg) a valóságban is manifesztálódni látszik. 

Igaz-e a spekuláció, hogy Vona rászabadította Márki-Zayra a régi híveit?

Ez akár Jakab Péter csalódást keltő eredményét is magyarázhatja.

Nem hagy nyugodni a kérdés: vajon a megmaradt jobbikos szavazók (akiknek a nagy része a 2000-es években még feltehetően vidéki MSZP-s bázishoz tartozott) hogyan fogadják pártjuk szánalmas szereplését?

Nem lepődnék meg, ha a Jobbik-szimpatizánsok – amennyiben rájönnek, hogy ezzel a kis emberkísérlettel Feri felszámolta a pártjukat – borítanák az ellenzéki összefogást: mind szavazói- mind pártszinten.

Jó ötlet volt részt venni az MSZP-SZDSZ háziversenyén!

Hacsak nem eleve ez volt Jakab Péter küldetése: visszaolvasztani a maradék Jobbikot a balliberális tömbbe...

A DK pedig eközben mindenkit szépen felfalt: nagy művész ez a Ferenc, a bosszút pedig hidegen szereti tálalni.