Megint a külhoni magyarok az ellenzék célkeresztjében

Miközben a kormányzó, konzervatív oldal azon dolgozik, hogy egyesítse a Trianonban szétszakított nemzetet, addig a baloldal - idesorolva a gerinctelen jobbikos politikusokat is - azért küzd, hogy 1-2 százalékos politikai tőkét kovácsoljanak a határon túli magyarok elleni gyűlölet szításából.

Ahogy közeleg a választási kampány, időről-időre szembesülhetünk a baloldal régi, jól bevált gyűlöletpolitikájával, amelynek célkeresztjében visszatérően a külhoni magyarok állnak. Azt gondolhattuk volna, hogy az idő majd meghaladja ezeket a gonosz politikai akciókat, de tévedtünk. A Jobbikkal kiegészült baloldal pont olyan gusztustalan mint 15 évvel ezelőtt volt. Napjainkban is visszaköszön a  2000-es évek alattomos "23 millió románozására" és a 2004-es népszavazási kampány gátlástalan, az emberi irigységre hajazó, megosztó politikája.

Legutóbb a Gyurcsány Ferenc hátsó feléből ki sem látszó Vadai Ágnes intézett támadássorozatot a határon túli magyarok ellen.

 

De ne haragudjunk rá nagyon, mert nem saját kútfőből találta ki az akciót - annyi esze nincs - hanem a gazdájától kapta parancsba a testhezálló feladatot.

Vadainak az ellen volt kifogása, hogy a magyar kormány miért támogatja Székelyföldön sportközpont létesítését, vagy a Vajdaságban a magyar nyelvű média fejlesztését. Igaz, "építhetne" kormányzati negyedet, vagy kaszinót Sukoróra, mint ők. Mert ezek olyan észszerűen elköltött milliárdok voltak, nem?

De azzal is megvádolta a kormányt Fletó csicskája, hogy a kárpátaljai magyarokat, magyar társadalombiztosítási jogviszony nélkül részesítik koronavírus elleni védőoltásban.

Tudjuk, ki volt az ötletgazda. Ismerős a módszer is: az emberi irigységre, féltékenységre hajaz, ugyanúgy, ahogy 2004. december 5-én.

 

Gyurcsányék megint azon dolgoznak, hogy sikerüljön elhitetni a szavazóikkal, hogy néhány százezer, amúgy is sokat szenvedett határon túli magyar támogatása miatt, őket anyagi hátrány éri majd. Ami nyilvánvaló hazugság.

A recept a régi: oszd meg és uralkodj, keresd a rést és oda verj be még egy éket. Hogy ezzel mekkora károkat okoznak az sosem számított Fletóéknak. És nem csak a külhoni magyarokkal csinálták ezt.

Jegyezzük meg azért, hogy lehet látni pozitív fejleményeket is a közelmúltból: például, hogy számos balliberális gondolkodó is kiállt a Székelyföld területi autonómiáját előmozdító, a nemzeti régiókról szóló európai uniós polgári kezdeményezés mellett, de mégis maradt egy, a Vadai-félék által képviselt szélsőséges réteg, aki továbbra is politikai tőkét lát a fogyatkozó külhoni magyarság rugdosásában.

kapcsolódó

Pedig, ha Vadai asszonyság jogvégzett ember létére elolvasta volna Magyarország Alaptörvényét, akkor tudhatná, hogy annak "D cikke" kötelezi arra a magyar kormányt, hogy "felelősséget viseljen a határain kívül élő magyarok sorsáért, elősegítse közösségeik fennmaradását és fejlődését, támogassa magyarságuk megőrzésére irányuló törekvéseiket."

Vagyis ez innentől kezdve nem választás kérdése, hanem a mindenkori kormány kötelezettsége.

A Jobbik most már a látszatra sem ad

Persze Vadai gondolkodása ragadós, és nem csak a baloldalon tarol, hanem a Jobbikban is. Gondoljunk csak Szotyori Lázár Zoltánra, vagy Pörzse Sándorra, akik szintén a külhoni magyarokat szidták.

De, mára a jobbikosok eljutottak oda a semmibe vezető lejtőn, hogy Stummer János is Székelyföld támogatása ellen uszított a Facebook-oldalán.

 

Bár tudjuk, hogy nekik politikailag végük van, azért mégis megdöbbentő, ha belegondolunk, hogy ezek a figurák nem is olyan régen még szívre tett kézzel Székely Himnuszt énekeltek. Pontosan ennyire hitelesen, jegyezzük meg gyorsan.

Aztán a lépten-nyomon - már akkor is nagyon átlátszó módon - székely zászlót lengető, székelykaput avató jobbikosok, mára nem csak "Wass Albertet nőtték ki", hanem ugyanarra a gyurcsányi gonosz reflexre játszanak rá, mint a Vadai-féle szélsőbalosok.

Közben a kormányzó jobboldal tíz éve azon fáradozik, hogy a Trianonban szétszakított nemzetet valahogy mégis egyesítse és a kiheverhetetlen fájdalomra valamilyen részmegoldást kínáljon. (Hiszen erről szól a visszahonosítás, a kettős állampolgárság intézménye.) Addig a baloldal - idesorolva a gerinctelen jobbikos politikusokat is - azon dolgozik, hogy 1-2 százalékos politikai tőkét kovácsoljanak a megosztottságból, gyűlölködésből. 

Sikerek a magyar nemzetpolitikában

No de, hogy Vadaiék, Stummerék még dühösebbek legyenek, érdemes megemlítenünk, hogy néhány napja volt éppen tíz éve, hogy az első külhoni magyar letette az állampolgári esküt. Mára pedig már 1 millió 100 ezer határon túli magyar kaphatta meg az identitásának megfelelő, magyar állampolgárságot.

Reméljük mind elmennek szavazni.

 És tudjuk, hogy az fáj nektek igazán, hogy nem rátok megy a voksuk. De miért csodálkoztok ezen? Tettetek egy szalmaszálat is keresztbe értük? Ja, hogy csak gyűlölködtök. Hát akkor ne lepődjetek meg.