"Márki-Zay Péter össznemzeti kincs, és nem becsüljük meg eléggé"

Márki-Zay Péter csalódottan tette közzé a Transzparens Újságírásért Alapítvány kimutatását, miszerint még a baloldali-ellenzéki portálok is többnyire negatívan írnak róla. Tettünk hátra pár lépést, magunkba néztünk, és talán kicsit tényleg túl szigorúak voltunk vele: most összeszedtük, mi mindent becsülünk benne. Magas, a felesége szerint is jóképű, kiváló előadó és szónok, ráadásul rengeteg végzettsége is van.

Márki-Zay Péter azt ígérte, akármi lesz, a választások után pihenni fog.  Ez biztosan megtörtént, bár az online és televíziós aktivitását figyelemmel kísérve nem tudjuk, mikor. Elképesztő energia, óriási munkabírás és elhivatottság – maximális elismerés illeti őt ezért!

Legújabb Facebook-posztjában sok-sok karakterben tárja elénk a Transzparens Újságírásért Alapítvány felismerését, miszerint még a nagyobb ellenzéki hírportálok (Telex, Index, 444.hu) sem mindig pozitívan írtak róla. Mi több: a Telex kifejezetten negatívan emlegette Márki-Zayt: 78 százalékban negatív, 8 százalékban semleges, és csak 5 százalékban pozitív megvilágításban mutatta be őt. Külön érdekesség, hogy még a kormányközeli Mandiner is többet írt pozitív kicsengéssel az alulmaradó miniszterelnök-jelöltről, mint a Telex (minden tiszteletünk azé, aki képes volt egyesével értékelni és összesíteni a cikkeket).

Forrás: Transzparens Újságírás Alapítvány via Márki-Zay Péter FB
Forrás: Transzparens Újságírás Alapítvány via Márki-Zay Péter FB

Hogy Márki-Zay Péter ne érezze úgy, hogy a teljes hazai sajtó csak elássa és befeketíti, szeretnénk ezen a csúnyán felborult mérlegen egy kicsit javítani.

kapcsolódó

 • Kálmán Olga és MZP: a totális elvtelenség eddigi útja az SZDSZ-től a kokárdán és az MDF-en át Gyurcsányig

  Kálmán Olga és MZP: a totális elvtelenség eddigi útja az SZDSZ-től a kokárdán és az MDF-en át Gyurcsányig

  A Szeretemország csodálatos könyv, és mi elolvastuk, hogy nektek már ne kelljen. 2006-ban és 2009-ben is csalódott a Fideszben, de azért 2010-ben még szívből rájuk szavazott. A családjából hozta a keresztény-konzervatív értékrendet, de mindig összevesztek az asztalnál 2002-ben. A Rákosi- meg a Kádár-rendszerek viszont tök jók voltak - Bokros, Bajnai pedig szuper munkát végeztek, Orbánnak szerencséje volt, és a muszlimoktól se kell félni.

Talán túl szigorúak voltunk a hódmezővásárhelyi polgármesterrel, és az mindenképpen idekívánkozik, hogy:

 • Hétgyermekes, mélyen hívő katolikus családapa – 1994 óta hűséges férj, társ. Igazi példakép. Ellentétben EGYESEKKEL, akik csak PAPOLNAK az erkölcsről meg a család szentségéről...

Forrás: Facebook

 • Számos diplomával és képzettséggel rendelkezik, hiperművelt személyiség: egyszerre mérnök és közgazdász, továbbá PhD-fokozatot is szerzett gazdaságtörténetből. Marketinget főiskolai szinten, közgazdaságtant mesterszakon végzett.
 • Igazi nyelvzseni: tárgyalási-felsőfokon beszél angolul, németül, franciául. De spanyolul, oroszul és finnül is tud legalább alapszinten.
 • Elképesztő nemzetközi tapasztalattal rendelkezik: élt rövid ideig Finnországban, majd családjával Kanadában két és fél, az Egyesült Államokban pedig közel három évet tartózkodtak.
 • Ellentétben EGYESEKKEL, AKIK SOSE DOLGOZTAK, ő már valóban letett valamit a versenyszférának annak a bizonyos asztalára: dolgozott sikeres értékesítőként, felügyelőbizottsági tagként, logisztikai és ügyfélszolgálati vezetőként is.
 • Kivételesen jó érzéke van a politikához is: az ősjobboldali Hódmezővásárhelyen kétszer is 57 százalék fölötti eredménnyel tudott nyerni a kormánypárti jelölttel szemben az önkormányzati választásokon. Az ellenzéki előválasztáson pedig nevető harmadikként jutott a hármas döntőbe, ahol előbb a favorit Karácsony Gergelyt késztette visszalépésre, hogy a végén szintén közel 57 százalékkal győzedelmeskedjen a DK-s nagyágyú, Dobrev Klára fölött. 
 • Mi több: Hódmezővásárhelyen is győzött volna az idei országgyűlési választásokon, ha a választókerület csakis a várost fedi le, és az összes környékbeli külképviseleti szavazatot a városhoz számítják!
 • Kiváló híd jobb- és baloldal között: úgy volt képes maga mellé állítani a baloldali-liberális tömb meggyőző, döntő részét, hogy ő maga mindig büszkén vállalta keresztény-konzervatív-jobboldali identitását.
 • Csodálatos retorikai képességekkel rendelkezik, közönségét mindig magával ragadja; ha hallgatod, az idő és a tér is megszűnik. Főleg az idő. Írásban is már-már mikszáthi szinteken mozog, és szinte semmi nem szabhat határt neki (mármint a terjedelmet tekintve).
 • Megjelenését tekintve is igazi sikerember: magas, jó kiállású, karizmatikus, karcsú (ELLENTÉTBEN EGYESEKKEL!), csinos, jól öltözött, jóképű. Ez utóbbit egyébként felesége, Márki-Zay Felícia is többször megerősítette.

Fotó: Mindenki Magyarországa Mozgalom
Fotó: Mindenki Magyarországa Mozgalom

Kell még többet mondanunk? Szükséges még bármilyen kommentár?

Nem csoda, hogy Márki-Zay Pétert csak a fideszes árulók és az alibista, a NER-t kiszolgáló díszletellenzékiek hosszan kitartó aknamunkája tudta ellehetetleníteni. És persze az irigység, ami sajnos szintén oldalfüggetlen...

Márki-Zay Péter egy kivételes ígéret, egy egyedülálló tehetség... Ne hagyjuk elveszni, emeljük föl!

Csak fölfelé!