Már a saját pártcsaládjának is kezd kínossá válni Cseh Katalin?

Úgy hírlik, Cseh Katalin botránya és az adóelkerülés már zavarja a Renew Europe liberális pártcsaládot is. Sőt V4NA Nemzetközi Hírügynökség szerint a frakcióból való kizárása is szóba került.

A V4NA Nemzetközi Hírügynökség szerint már Cseh Katalin Európai Parlamenti képviselőcsoportja körül is feszültséget okoz a képviselő botránysorozata. Sőt a hírügynökség szerint a kizárása is szóba került.

A Kontra is több ízben beszámolt a Momentum EP-képviselőjének botránysorozatáról. Egy oknyomozó portál megírta, hogy a momentumos politikus családi cége, valamint a hozzájuk lazán kapcsolódó cégek együttesen 4,5 milliárd forint európai uniós támogatást és 300 millió forintnyi közbeszerzést nyertek el.

Ez főként azért volt ciki, mivel Cseh Katalin folyton fideszes korrupcióval és az EU-s pénzcsapok elzárásával kampányolt.

 

De utánanézünk Cseh Katalin édesapja egyéb céges érdekeltségeinek, amelyből azt láttuk, hogy a magát az átláthatóság és tisztesség élharcosának beállítani szándékozó politikus és családja céges működése a mintapéldája az adóelkerülő üzletelésnek. Cseh Tibor és üzlettársai ugyanis több cégben halmoztak fel akár 100 millió forint feletti adótartozást, majd ezután - javarészt felszámolással - bedöntötték a vállalkozásokat.

De néhány napja az is kiderült, hogy a Cseh Tibor körüli üzleti körök megjelentek Szécsényben is, ahol már 2019-ben a képviselő-testület előtt is szóba került a hirtelen helyi telephelyet létesítő, a megemelt uniós támogatást felmarkoló, végül semmilyen teljesítményt nem nyújtó üzleti kör.

Ahogy a V4NA megírta: Egyre nagyobb a botrány Cseh Katalin, az EP Renew Europe frakciójának alelnökének gyanús cégügyei körül, melyek már a pártcsaládon belül is kezdenek feszültséget okozni.

A Nemzetközi Hírügynökség információi szerint

Cseh Katalin botránya rossz fényt vet a liberális pártcsaládra illetve túlságosan reflektorfénybe kerülnek ezáltal.

A botránnyal kapcsolatban a hírügynökség megkereste a Renew Europe képviselőcsoportjának elnökét, Dacian Ciolost is. Arról kérdezték a frakcióvezetőt, hogy mikor tárgyalják Cseh kizárását a frakcióból.