Ki szavaz itt még a Fideszre?

Még csak úgynevezett Fidesz-szavazónak sem kell lenni ahhoz, hogy az ember rácsodálkozzon a balliberálisok fanatikus butaságára. Vajon miért nem értik 10 éve, hogy a magyar társadalom látható többsége miért nem kér belőlük? Teszünk még egy felesleges próbálkozást, hogy elmagyarázzuk nekik, és végre megértsék, miért szavaz valaki itt még a Fideszre.

  • Pénz: Ez az első és nagyon alapos indok. Tudom jól, hogy egy mélyen elkötelezett ellenzékinek elvei vannak, és sosem venné be koalíciós társnak libsiként a Jobbikot, vagy náciként az SZDSZ-t, de a politikailag kevésbé elkötelezett szavazókat bizony nem annyira az elvek, hanem a fizetési papírjaik érdeklik. Csak ránéznek a mostanira, és akár vállalkozók, akár alkalmazottak, az Isteni Fidesz idején ömlik hozzájuk a pénz. Feltéve persze, hogy keményen megdolgoznak érte. Viszont emlékeznek még arra, hogy a rettenetes MSZP-SZDSZ alatt hogyan voltak trükközésekre, csalásokra kényszerítve. Hogyan voltak szarrá adóztatva (ne feledjük, ezek a férgek kormányra kerülés esetén nem is titkolják, hogy azonnal kétkulcsos adóval indítanának!), és mit kaptak érte. Nagyjából semmit. A csodálatos fideszke viszont alacsony adókkal sokkal jobb közszolgáltatásokat biztosít nekik. Ezért egyértelmű a választásuk.
  • Közszolgáltatások: Rögtön nézzük is meg ezt. Lehetne bármelyik, az MSZP-SZDSZ jogelődje, illetve ávós édesapja idején szarrá züllesztett állami mamutszervezet, amely a rendszerváltástól csak a rothadásra kapott új impulzusokat, de ha már ekkora belpesti kezdett el ajvékolni, mondjunk neki csak három egyszerű kis betűt. B, K, V. Amit Demszky Gábor és balos szövetségesei 20 év alatt szétloptak, szétzüllesztettek, és tönkretettek, azt Tarlós István Főpolgármester Úr vezetésével Vitézy Dávid inkább 1-2 év alatt hirtelen helyrerakta. Aki még emlékszik, milyen volt 2010-ben Budapest tömegközlekedése, az most arra is emlékezzen vissza, mennyi volt akkor a havibérlet, és mennyit drágult azóta. Nagyjából láthatjuk is a különbséget, hogy vajon mire költhette a baloldal azt az arányaiban több pénzt, amit beszedett tőlünk. Biztosan nem olyan nagy cégekre, mint a BKV…
  • Identitáspolitika: A jobboldalt szerencsére kurvára nem érdekli ez. Kissé félénken próbál ugyan alternatívákat nyújtani, és ebből születnek a bénácska Pozsonyi Csaták, de alapvetően pont leszarja, ha féllábú indián buzi vagy. Néhány aprócska elvárása van csak veled szemben, például az, hogy ne az utcán buzulj (vagy négy fal közt, ha kijárási tilalom van), valamint ne akarj az államtól ezért cserébe gyereket. De az biztos, hogy nem a jobboldal folytat majd ideológiai háborút, ha nem térdelsz le a Pozsonyi csata szobra előtt. Kedvenc sorozataid közben sem kell arra számítanod, hogy a gyanútlan első évad után a második elején a szereplőd hirtelen rájön, hogy mindig is a Pozsonyi csata iránt vonzódott. Az ovikba se nagyon hiszem, hogy megelevenedett lovasíjászokat fognak küldeni, mert a gyerekeknek már kiskorukban fontos, hogy teljesen el tudják fogadni a Pozsonyi csatát, mert így lesznek csak igazán Pozsonyi csata-befogadó felnőttek.

Az emberek nem szeretik, ha ezeket rájuk tukmálják, és szerencsére ezt pont a jobboldal ideológiai ellenségei teszik. A Fidesz sose.

  • A libsik utálata: Bizonyos emberek számára jó érzés, ha a felfuvalkodott belpesti értelmiséget meg tudja szopatni. Bármit megér, ha a választás napjáig halálosan magabiztos Barna Zsuzsák a választás éjszakáján megérkeznek fejjel a betonba. Emlékezetes volt, amikor 2018-ban Kéri Laci bácsi Kálmán Olgánál nem értette szakértése közben, hogy mi történik. Hát, ez! Az emberek többsége szerencsére normális, és szereti nézni, ahogy a magát mindig tökéletesre értékelő belpesti faszfejek szopnak, és még sírnak is közben. Ez bőven elég egy ártatlan kis szavazatra négy évenként a Fidesz mellett.
  • Mégiscsak vannak elvei: Az első pontot nézve simán lehet az is, hogy valakinek nem is annyira a pénz kell, csak simán fideszes, vagy nem szereti a nyilasokkal haverkodó komcsikat, vagy a libsikkel szalonozó nácikat. Itt mi is a Fidesz nagy árulása? A 90-eshez képest a nagyon libsi, kicsit nemzetiből, nagyon nemzeti és kicsit libsik lettek? Kurva nagy árulás, főleg, ha a túloldalon a bárhova is átálló - mindegy, csak vesztes legyen -  Csintalan Sanyi bácsi van még mindig.