Ki legyen Gyurcsány harci hörcsöge?

Keménykedős interjút adott Karácsony a Népszavának

Pinterest

Végre Karácsony Gergely is ringbe szállt a „Ki legyen Gyurcsány Ferenc első számú harci hörcsöge?” versenyen!

Na nem mintha eddig nem tudtuk volna róla, hogy ha kell, akkor Gelgely,

a magyar politika örök Clark Kentje bármikor képes átváltozni Karácsony Gergely főpolgármester úrrá, ha meg kell menteni a hazát, de most saját választóit megdöbbentő erélyességgel jelezte: meglehetősen elégedetlen!

Főpolgálmestel úl tehát keményen betartott a kormánynak: ha a kormány nem hódol be a politikai zsarolásnak, nincs atlétikai vébé. Dögöljön meg a szomszéd tehene a saját tehenünk, csak hogy megmutassa: vele nem lehet szórakozni. Ő aztán szavahihető marad, betartja, amit ígért, még akkor is, ha ehhez hasonló, saját országát hátba szúró féregséget a Nolimpia óta nem követett el magyar politikus.

kapcsolódó

Az előválasztási kampány kezdete óta számítani lehetett rá, hogy a kicsit is esélyes miniszterelnökjelölt-jelöltek egymást túllicitálva igyekeznek majd militáns hangnemmel jelezni: ők Orbán és rendszere valódi potens, kérlelhetetlen ellenfelei. Bár voltak, akik eleve ezzel szereztek maguknak figyelmet (Jakab Péter vidéki diszkóban mindenkibe belekötős stílusa), voltak, akik hamar hülyét csináltak ezzel önmagukból (FeGyőr és a neobolsevik Felcsúti Per koncepciója) és most Gyurcsány két legerősebbnek tűnő balos jelöltje is harci zászlót bontott.

A DK kongresszusán Gyurcsev-Apró Klára asszony helyett főleg a férje beszélt, nemzetárulózva, békeharcról ábrándozva, a előre megtagadva a megbocsájtás kegyelmét a lelki szemei előtt már a vádlottak padján ülő fideszes vezetőktől, így hát Dobrev Klára magyar hangja megnyugtatott mindenkit: felesége helyett nem csak beszélni, de kormányozni is tervez.

 

Gergő pedig nyilván nem maradhatott le harciasságban, elment tehát a balos sajtó legszélére, a Népszavába interjút adni.

  • „A vb támogatásának visszavonásáról azonban nem akartam egy személyben dönteni…”

A teljesítmény nélküli nyafi-politizálásának eddigi legnagyobb fegyvertényével, az vébé-vétóval kezdi a felszopást interjút az MSZP házi lapja. Gelgely persze a teljes politikai és morális felelősséget itt sem meri vállalni, viszont azt azért elmondja, hogy a diákváros ügye nem is a budapestieknek lenne igazán jó.

Tehát nem csinál semmit, de azt se azokért, akik megbízták a feladattal.
  • „…hosszabb távon ez a lépés nemhogy csökkenti a bevételeket, de stabilizálja a közösségi közlekedés helyzetét, ami kulcskérdés a város élhetősége szempontjából.”

Gergő úgy tűnik, nem csak angolból gyenge, de egy általános iskolás matekdolgozat is megerőltető lenne neki. Szerinte ugyanis, ha ingyenessé teszi a csőd közeli helyzetben lévő főváros a 14 éven aluliak tömegközlekedését, az igazából akkor is jó, ha rossz. Ezt még Gál J. Zoltánnak jobban ki kell dolgoznia. Szerencsére a Népszava tapintatosan nem firtatja az öblös baromság magyarázatát.

 

Az interjú számos kérdésen át foglalkozik Gergő elmaradt eredményeivel, beváltatlan ígéreteivel.

Aki azt gondolta, hogy erre kézzelfogható magyarázatot ad a Budapest Drótszamaras Lovagja, tévedett: mindenért Orbán a hibás és egyúttal egyértelművé tette, hogy egyáltalán nem kíván azután sem érdemi munkát végezni, hogy jövő tavasszal elveszíti a választásokat. Hiszen akkor is lehet majd mondani, hogy Orbán.

  • „Miután legyőztem Orbánt, Tiborcz-adó is, Mészáros-adó is lesz, lesz miből visszavenni.”

Fűt fát ígér ellenben arra az eshetőségre, ha nem csak az előválasztást, de a parlamenti választásokat is megnyeri: lesz itt pénzcsap elzárás, elszámoltatás, lakhatási helyzet megoldása, az Alaptörvény figyelmen kívül hagyása (persze ez utóbbit is fél szívvel, hiszen azt ő se gondolja reálisnak, hogy alkotmányozó kétharmadot szerezhet a moslékkoalíció).

Mindezt egyes szám első személyben.

Nincs itt szó ellenzéki összefogásról, közös kormányzásról, Gergő úgy gondolja, az előválasztás esetleges pozitív kimenetelének egyenes következménye lesz, hogy az ő politikai programja kerül majd megvalósításra.

  • Fél kézzel elintézi.
  • Letárgyalja.

Megmondja majd, mennyi pénzt kapjanak az önkormányzatok, az Uniós helyreállítási alapból fél kézzel ismét adósságba veri az országot, és az elszámoltatási programját is végig fogja vinni.

 
Gelgelynek fejébe szállt a dicsőség, pedig eszébe juthatna, hogy egy bizonyos Demokratikus Kéz erélyesebben tartja azt a bizonyos főpolgármesteri zacskót a markában, mint amire emlékezni szeretne. Kíváncsiak vagyunk, mit fog ehhez szólni a szivárványos szövetség Don Francisco Gyurleonéja. Mert hogy Gergő már azt sem bírta idegekkel, mikor Zuglóban szövetségeseitől kellett a puszta életét félteni. Vajon lesz idegrendszere keménykedni a Keresztapával?

Valószínűleg sosem tudjuk meg. És ez így van jól.