Keresztény világkongresszus, hitelesen

Nézem ezt az eucharisztikus dzsemborinak csúfolt valamit, és ismételten elfog a méreg. Felháborító, ahogy a mindannyiunk adójából származó közpénzt ilyesmire pazarolja el ez a bűnös és teljességgel illegitim kormányzat. Lehetne ezt másképp is csinálni.

Félreértés ne essék, mert a hitelességet természetesen mélyen hívő keresztényként kérem számon a rezsimen. Természetesen ősi katolikus családból származom, amit csak néhol színesítenek ávós szülők, meg a pol-beat fesztiválokról torzonborz gitárosok. Jómagam hiába adtam elő 1993-ban azt a legendássá vált performanszot a Szűz Mária szobor lefosásával, valójában akkor is csak a szenteskedő és álkeresztényként regnáló akkori kormány ellen tiltakoztam ezzel.

Szóval ilyen előzmények után engedtessék meg nekem, hogy végre kimondjam: felháborító a Fidesz viselkedése ezen a téren is! Kezdjük azzal, hogy lezárták a fél várost, és nem lehet autóval sehova sem eljutni. Ez mindeddig egy nagyon progresszív és támogatandó dolog volt számunkra, és a Blahánál mind a mai napig nagyon szívesen araszolok, kedvesen mosolyogva a téren vidáman pihenő építőmunkásokra. De tovább haladva a körúton egyszerűen elfogy a türelmem, mert a biciklisáv miatt szívesen állok, ha kell, de hogy ezt papok miatt tegyem, azt nem tűröm el!

Forrás: MTI/Vasvári Tamás

Eleve felháborító, hogy Rousseau, Marx, vagy Homonnay Gergely Európájában mindenféle emberek vallási célból parádézhatnak, és terjeszthetik mindazt Budapest legpatinásabb sugárútján, ami alapvetően a magánügyük és a négy fal közé tartozik. Arról már nem is beszélve, hogy mennyibe kerül mindez, és mennyiből csináltatott agancskaput hozzá a legnagyobb álkeresztény fővadász…

Az eszem megáll, egyszerűbb lett volna az erre elkülönített összeget egyszerűen Mérő László vagy Konok Péter egyházának utalni, hogy korgó gyermekpocakokat töltsenek meg belőle. Számomra keresztény hívőként ugyanis a legfontosabb a hitelesség. Lyézus talán vadászott helikopterből, meg mindenféle közpénzekből dőzsölt Jeruzsálem sugárútjain? Lehet természetesen valaki hívő a XXI. században is, de annak alapfeltétele, hogy hiteles legyen, mint mondjuk Purtiánfalvi Zita, vagy modern, mint a deszkás atyák, meg az aerobikozó katekéták.

Eleve a hiteles keresztény hitélet alapja, hogy ne valami álszent és elavult helyen találkozzunk vele, hanem olyasmi forrásból, mint a Telex, vagy a hvg.hu, vagy esetleg a hazai katolikus közélet 150 éves lángpallosa, a Népszava. Engem nem érdekel olyan vélemény, ami nem ilyen autentikus orgánumokból, szervesen és őszintén szól a témához.

Ferenc pápáról még nem tudom mit gondoljak, nagyban függ ez attól, mennyire volt végül szívélyes 0rbánnal, illetve kiátkozza-é az általunk jelenleg legsátánibbnak tartott démont, Tóth Gabit.

Ja, és még valami. Én aztán nem vagyok babonás, de miután az a felelőtlenül száguldó keresztény furgon elütötte szegény, pirosban átszaladó szlovén srácot, az annyira rossz ómen volt, hogy 0rbánnak egyszerűen le kellett volna fújnia ezt az egész eucharisztikát a fenébe. Jellemző, hogy ehelyett cinikusan átmatrciáztatta az egészet a TEK-kel…

Egy szó mint száz: A fideSS ismét lejáratta és politikai céljainak vetette alá a kereszténységet, amit Mi, Valódi Hívek nem tűrhetünk! 

maradok tisztelettel:

Gyöngyi Gábor

vallásmuciológus-krisztusszakértő

az utolsó Hiteles keresztény!