Kérdések és válaszok a német Energieunterganggal kapcsolatban

Mint az a sajtóhírekből körvonalazódik, komoly problémák vannak a felsőbbrendű villamosenergia-termelés birodalmában. Mi azonban szakértői szemmel szeretnénk elolszlatni a kételyeket és megnyugtatni azokat, akik továbbra is a németek tévedhetetlenségében és végső győzelmében hisznek.

Baloldali jóeNber vagyok, és szeretném érteni, hogy mi folyik itt.

Az a gond veled, hogy mivel mindenfajta természettudományhoz teljesen hülye vagy, ezért mesterképzett muciológusként el se kezdjük neked magyarázni, hogyan termelik a villamosenergiát. Figyeltél volna technikaórán, baszd meg!

De úgy volt, hogy Európa legmodernebb és legmegváltozottabb népfaja egy gigantikus terv keretében kinyeri a tökéletesen zöld és jóeNberi elektromosságot a megújulókból. Most akkor mi van? 

Az van, hogy még történelemórán se figyeltél. Mit nyert ki ugyanez a népfaj az eddigi gigantikus terveiből? Nem hallom, hogy sorolnád a győzelmeket… Ja, hogy te tényleg elhitted, hogy már megváltoztak? Ugyanezért fogsz jövőre is az MSZP-SZDSZ-re szavazni, ugye?

Azt ígérik, jövőre jobb lesz. Nem lehet, hogy ez csak átmeneti megtorpanás?

Dehogynem. A legújabb elmebetegségüket óramű pontossággal pont 10 éve kezdték megvalósítani, tehát, ha hihetünk a saját matematikánknak, akkor most 1943 januárjában járhatnak, amikor az előző elmebetegségükben Sztalingrádot védték az utolsó töltényig. Fél év múlva ellentámadni fognak, amit elszámolnak, egy év múlva meg azt fogjàk elszámolni, hol nyílik a hátukban a második energiafront.

De nem lehetsz ilyen cinikus. A mai modern németeknek már semmi közük saját nagyszüleikhez, mert már megváltoztak!

Akkor fogok németnek hinni, amikor T-34-es driftel a sírján, modernebb verzióban. Akkor lát el német szélfarm árammal egy ezeréves birodalmat, amikor orosz atomerőmű épül rája. A németek pontosan azok a minden pragmatizmust nélkülöző dogmatikus elmebetegek, akik mindig voltak. Nem tudok olyasmit, amit rájuk lehetne bízni, és ne hoznák ki belőle az orrvérzésig tolt totalitárius elmebajt.

De az nem lehet, hogy atomerőműben termelt áramot vegyünk, mert az nem a XXI. század!

A németek is pontosan azt vesznek nagy tételben Franciaországtól. Persze addig örüljünk, amíg pénzért veszik, és nem kerülik meg Belgiumon át az egészet, ahogy szokták…

Milyen más módszerük van még az energiatermelésre.

Égetnek például a XIX. század legtrendibb energiahordozójából is ezek a XXI. századi übermenschek, amin jót röhögnénk, ha ezzel a sok mocsokkal nem terítenék be egész Európát… Persze nem ez az első alkalom, hogy beterítik. Mondjuk, ha ezt nézzük, a szén nincs benne az általuk eddig elégetett 100 legdurvább dologban…

És akkor mit lehetne mégis tenni?

Nem elhinni nekik az újabb világmegváltó elmebetegségüket. Különösen nem elhinni, amikor a hazai követőik tolják ugyanezeket. Onnan ismered fel őket, hogy mindig agresszíven fölmennek a Várba, ha a törvényes magyar kormány nem teljesíti birodalmi érdekeiket. Hagyni Doktor Miniszterelnök Urat, hogy hadd építesse meg az oroszokkal a legolcsóbb, legbiztonságosabb, és főleg legkörnyezetbarátabb erőművet!