Kellemetlen hír a tengerentúlról: már a várandósság 15. hetétől tudományos TÉNY a magzat neme

Újabb bátor nő szólalt fel az önkéntesen variálható biológiai nemek tudománytalansága miatt, aki ráadásul gyakorló orvos. Minden duma a "kiosztott, hozzárendelt" nemekről tudománytalan, népbutító, olcsó szenzációhajhászás - vallja a mexikói születésű, az Egyesült Államokban praktizáló Grazie Pozo Christie. A Twitter közönségének kisebb része azonnal hőbörögni kezdett, azonban a többség ráerősített
a radiológus diagnózisára. Egy szimpatikus hír a nagyvilágból!

Imádjuk a Tudományt, a fizikát. A sok ellenzéki közgaszdász-mérnök folyton a buta bölcsészeket gúnyolja, és közben határtalan magabiztossággal osztja az észt a (persze a mások által megállapított) Tudományos Tényekről, mintha a kollektív emberi tudás már valami kész dolog lenne, és minden kutató, tudós egyetértene ebben.

Hiszen ki van kutatva, be van bizonyítva, a Tudás végét elértük, haladjunk tovább - ez így van, és kész. Esetleg még belájkolhatjuk az I fucking love science-szerű oldalakat, és azzal még jobban fitogtathatjuk műveltségünket a felületes, virtuális külvilág irányába.

Persze vannak az életnek olyan területei, ahol a tények kicsit kellemetlenül hatnak. Na, ilyenkor kezdődik mindig a kreatív tényértelmezés, vagy esetleg az eltörlés, a tagadás, a feljelentés, a kiközösítés.

Nem fogjátok kitalálni: elég, ha csak valakinek a biológiai, születési nemét hozzuk szóba. Hiszen JOGOD van bárminek vallani magad, másoknak pedig KÖTELESSÉGE ezt tiszteletben tartani.
Érdekes lehet, hogy radiológusként a magzat nemét már a terhesség 15. hetétől meg tudom mondani. Ő például egy kislány. Nem ráosztom a nemét, hanem csak megállapítom.
Minden duma a "kiosztott, hozzárendelt" nemekről tudománytalan, népbutító, olcsó szenzációhajhászás.

A fent idézett sorok egy bátor hölgytől származnak:

A mexikói születésű Grazie Pozo Christie-től, aki jelenleg orvosként praktizál az Egyesült Államokban. Egészen pontosan gyakorló radiológus, amihez az általános orvosi képzésen túl további négy év szakirányú képzésre volt szüksége.

/Ugye milyen érdekes, hogy Amerikában a legbátrabb felszólalók a nők? Eleve bátrabbak, vagy őket talán még nem merik olyan vehemenciával támadni, mint a hülyeségkurzus ellen kiálló férfiakat?/

Persze Christie tényleg sok sztereotípiát felvonultat: a katolikus hitről, családi életről ír és beszél, 2015-ben az ottani Élet menetén is felszólalt (ez persze náluk az abortuszellenes mozgalommal jár kéz a kézben, hogy stílszerűen fogalmazzak), és öt gyereküket közösen nevelik férjével. Érdekesség: az ötödiket, egy kislányt Kínából fogadták örökbe. Onnan, ahol az első gyereken túl mindegyik nemkívánatos, főleg, ha lány.

És hogy a Twitter, illetve a kommentelők hogy fogadták?

Szerencsére a józan ész áll nyerésre még ott is: a döntő többség csak ráerősített Dr. Christie diagnózisára. A kisebbségben lévő ellentábornak pedig tényleg csak a kötözködés maradt:

A gender és a nem (sex) nem ugyanaz... a gender a fejedben és a társadalomban van, a biológiai nem pedig a testedben. (...) Ez még nem nevezhető kislánynak, ez csak egy zigóta (...) Mi van, ha interszex? (...) Az ultrahang is tévedhet!

Vérgyenge erőlködés, persze értjük Lorettáékat. Nem Magyarország, hanem Uhorszkó! Nem a kútra szartam, csak a kávájára. Az ideológiai harcot ennek láttán még senki nem adja fel.

De ez nem baj. Ha mást nem is tudunk, csak hálásak lehetünk a minket megerősítő hangokért. Dr. Christie-é pedig erősen az.

Pedig nem használt más eszközt, minthogy kinyilatkoztatott egy mindennapos tudományos megállapítást - orvosként diagnózist állított fel.

Nehéz, ugye?