Kedves, újabb mormotanapra ébredő ellenzéki embertársam!

A héten újra április 9-ének reggelére virradtunk! Régóta érett már, hogy az újabban erőre kapó, és hatalmas hangon pofázó ellenzékiként óriási jobbegyenesbe szaladj bele, de még a vártnál is nagyobbat kaptál.

Lassan 10 éve nézlek. Szerencsétlen kis ellenzéki voltál mindigis. Biztos valami szocializációféleség ez nálad, és tényleg elhitted, hogy az értelmiségbe tartozol, így okvetlenül szükséges a részedről, hogy mindenféle alapvető kormányzati dologgal kapcsolatban hallasd a becses véleményedet.

Emiatt időről-időre rettentően felszívod magad, aztán 4 évente a választáson, meg ilyen kis időközi taknyoláskor jön a kijózanító pofon.

Ilyenkor öröm végigolvasgatni tégedet, meg azt azt hömpölygő kommentfolyamot, amit sikerül produkálnod a többi hasonszűrvel. Most már tényleg mindegy, hogy eredetileg vajon nyilas voltál-e, vagy  csak egyszer kommunista. A végleg feladott ideológiád helyett új rendező elvként most éppen két kupacba vagy sorolható. 

Az egyik szerint végre hálásak lehetünk a Művelt Nyugatnak, amiért most tényleg sarokba szorította 0rbánt, aki most már egészen hamarosan is biztosan megbukik, ugyanis nem tud majd többet lopni a nyugati adóeurókból. 

Forrás: MTI/Stephanie Lecocq

A másik részetek ezzel ellentétben eszeveszetten ajvékolva kommentelget a fenti típus alá, hogy az vegye már észre magát. A németek és az EU sokadszorra is elárulta az ellenzék meg a jogállamiság szent eszméjét, és 0rbán kacagva kötött ismét csomót a cipőfűzőjükre.  

Ha minden jól megy, mostanra annyira összevesztetek egymással, hogy még hetekig nem fogtok érdemben szólni a másikhoz, csak gyalázni meg kurvaanyázni, hogy lehet ennyire hülye, és hogy nem érzékeli a körülötte létező valóságot. 

Már-már megsajnálnánk benneteket, de senkit sem köteleztek arra, hogy ellenzéki legyen. Lehetne például simán fideszes is, és akkor nem lenne kénytelen folyton két rossz közül felvállalni a rosszabbat. A másik ok, amiért sosem fogunk tégedet megsajnálni, az pusztán az, hogy vajon melyik lehet a rosszabb? Ha valaki tényleg elhitte „a Művelt Nyugatnak aztán tényleg elvei vannak” szöveget, vagy az, ha azt hitte el, hogy ez a Művelt Nyugat a kacsás zoknis politikusaival majd akár egyszer is túljár a mi csibész Doktor Miniszterelnökünk eszén.

Mindenesetre az elsőben hívő Vásárhelyi Mária és a másodikat gőzerővel kommunikáló Dobrev Klára csodálatosan egymásnak mentek. Ha valahogy vissza lehetne őket időgéppel tuszakolni a varázslatos 50-es évekbe, akkor az erősebb pártkapcsolattal rendelkező férj tuti kizáratná a másik famíliáját a Központi Bizottságból, vagy esetleg magából a Pártból is, így azonban az online vagdalkozás marad.

Én pedagógiai célból tuti visszatuszakolnálak kicsit tégedet is, hogy inkább ott ellenzékiskedj néhány hetet. Aztán, ha esetleg valami csoda folytán visszajössz, hátha mégse lesz már olyan szar a z0rbán.  

Ja, és még mielőtt megpróbálod kimagyarázni. Senkit se tévesztesz ám meg ezzel! Például az ATV-n is alig hihető józansággal értett egyet a kérdésben anarchista, kiugrott fideszes, őszinte elempés és Donáth Anna asszisztense arról, hogy mindkét tábor fasz. Valójában ezek is ugyanúgy az európai értékekről, meg 0rbán putyinizálódásáról fognak szövegelni két hét múlva, ahogy azt két héttel ezelőtt, meg úgy általában mindig tették, tehát nyilvánvalóan ők is az első csapatba tartoznak. Legalább annyi eszük volt, hogy egy EU vs. Doktor Miniszterelnök Úr meccsben sose tennének fel semmit az EU mellett…

Neked talán még ennyi se volt, de ha tudsz náluk csúnyábban beszélni, akkor, ha ellenzéki showman nem is, de ifjúsági diákvezérből lett momentumos fiatal EP-képviselő talán még lehetsz!

Ui. Gyuri bácsi azóta elrontotta a játékot, és a nemlétező tervét bizonyítva megírta filantróp lapjába, hogy 0rbán nyert, és az Unió is olyasmi, amit anno Simicska Lajos graffitizett fel a falra 0rbánról. Hátha ez csak üres fenyegetés, és nem jár úgy senki a fiatal és ambiciózus európai vezetők közül, ahogy annak idején Jörg Haider. Mindenesetre most végre megvan az új hivatalos véleményetek, mindent lehet kezdeni elölről, és most már tényleg együttes erővel megbuktatni 0rbánt!