Karácsonyék egy tér üzemeltetését sem tudták megszervezni

A főpolgármester és csapata kompetencia-hiánya kicsiben is megmutatkozik. Hiszen Karácsonyék olyan gazdái voltak a belvárosi Hild térnek, hogy végül a helyi szülők tömege ostromolta panaszaival a belvárosi polgármestert, hogy ő tegyen valamit a fővárosi önkormányzat által elhanyagolt, szemetes, gyomos és veszélyes játszótér rendbetétele érdekében.

Karácsony városvezetési alkalmatlanságára újra fény derült a napokban. Kicsiben is megmutatkozott.

Történt ugyanis, hogy - információink szerint - minden előzetes egyeztetés nélkül néhány napja a belvárosi Hild teret kiírta a Fővárosi Önkormányzat az általa fenntartandó "kiemelt közcélú  zöldterületek" listájáról.

 

Ez az egyébként egy rendeletmódosításba bújtatott lemondással együtt jár az is, hogy a Hild tér fenntartását és természetesen annak költségét a Belvárosi Önkormányzat veszi át.

Amit jó eséllyel se a Belvárosi Önkormányzat, se a helyiek nem bánnak, hiszen Karácsonyék a Hild tér gazdájaként is siralmas teljesítményt nyújtottak. Ki lepődik meg?

Még júliusban írt arról a Metropol, hogy üvegszilánkok, kiálló drótok, kiégett növényzet, parlagfű, 2 centis hézagok a burkolatban fogadják a Hild térre látogatókat. De olyan  ivókút is van, ami nem működik a 40 fokos kánikulában.

Forrás: Metropol
Forrás: Metropol

A helyi családosok, akik a téren található játszótérre viszik a gyermeküket olyannyira megelégelték a kialakult helyzetet, hogy kommentekben ostromolták panaszaikkal a belvárosi polgármestert, hogy

bár nem az ő feladata lenne, de tegyen valamit a Karácsonyék által elhanyagolt tér élhetővé tétele érdekében.

„Rendszeresen találunk üvegszilánkokat, a kerítésből kiállnak a drótok, a hajléktalanok rendszeresen bejárnak és mosdónak használják a közteret! Az ajtókat sokszor nem lehet bezárni.”,

Múltkor a kisfiam egy használt női egészségügyi terméket talált.” - írta egy aggódó szülő kommentben.

Forrás: Facebook
Forrás: Facebook

De nem vezetett szebb eredményre a Belváros-Lipótváros Városüzemeltető Kft. helyzetjelentése sem, amely a park elfogadhatatlan üzemeltetési színvonalat mutatta:

„A park ugyan körbe van kerítve, de parkőr nem őrzi a területet, ez lehetővé teszi a parkot nem rendeltetésszerűen használók jelenlétét, ami jelentős köztisztasági és közbiztonsági problémákat eredményez. A park körül a „kutyafuttató” szabadon van, elhanyagolt állapotban. A játszóeszközök ellenőrzése, illetve azok meghibásodása esetén javításuk késve történik. A téren a rendszeres jelenlét, mind takarítási, mind kertészeti szempontból erősen hiányos.”

-írta a jelentés.

Az ügy rendezése érdekében a Belváros fideszes polgármestere, Szentgyörgyvölgyi Péter már egy évvel ezelőtt tett lépéseket, hogy a Belváros átvehesse a Hild tér üzemeltetését, és egy posztban be is számolt arról, hogy a Főpolgármesteri Hivatal a füle botját sem mozdítja az ügyben.

Pedig Szentgyörgyvölgyi Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettest is megkereste, azonban semmi nem történt a . Egészen mostanáig.

 

Az ügyet aztán sikerült "Karácsonyosan" elintézni, hiszen a Fővárosi Önkormányzat a fenti rendeletmódosításban elrejtve közölte, hogy október 1-től a Belvárosi Önkormányzat kezelésébe kerül a Hild tér.

A belvárosi polgármester ígéretet tett, hogy ugyanolyan magas színvonalon üzemeltetik majd ezt a játszóteret is, mint a Károlyi-kerti, az Olimpia parkbeli, a Honvéd téri vagy a képen szereplő, nemrég felújított Erzsébet téri játszóteret.

Karácsonyéknak pedig megint nem kell semmit csinálniuk, ahogy azt tőlük már megszokhattuk. És ahogy azt szeretik.