Karácsony Gergely nyári szünete: látványosan távolmarad az ellenzéki megmozdulásokról

Vajon fél, vagy lusta élére állni a KATA törvény miatt szervezett tiltakozásoknak?


Hosszú idő után ismét utcára vonultak tüntetni. Na persze nem az ellenzék munkája és hitelessége miatt, hanem éppen annak ellenére.

A KATA adózási formával kapcsolatos jogszabályváltozás mikro- és kényszervállalkozók tömegeit érinti, nem meglepő tehát, hogy sokan közülük kilátástalannak látják most még a jövőt. A tiltakozások, útlezárások a demokrácia szerves részeit képezik, a kialakult helyzet még a kormányt támogató oldalon is megosztja a közvéleményt, teljesen természetes tehát, hogy a nehéz gazdasági kilátásokra adott kormányzati válaszok által okozott érdeksérelemnek sokan hangot adnak.

Az is teljesen szokványos jelenség, hogy a csúfosan leszerepelt, a parlamenti munkától való távolmaradást ígérgető, majd a jól kipárnázott, bőséges fizetést kínáló képviselői helyeket mégis elfoglaló baloldali ellenzék ismét piócaként telepszik rá egy pártpolitikától egyébként teljesen független, alulról szerveződő civil megmozdulásra.

Választóik azt várják tőlük, hogy ha már maguktól nem voltak képesek mobilizálni az elégedetlen embereket, legalább csináljanak valamit.

A Mi Hazánktól jobbikosokon át Jámbor Andrásig mindenféle figura megjelent a tüntetéseken, a Momentum frissen megválasztott elnöke, Gelencsér Ferike még egy békésen vacsorázó minisztert is inzultált neobolsevik stílusban. Megpróbál megdolgozni a pénzéért, visszataszító, de legalább nem ücsörög a légkondicionált irodában és Facebookozik.

Tudja-e az Olvasó, hogy ki az, aki viszont pont ezt teszi?

Mindannyiunk kedvenc városvezetője, a tüntetésekben is hiperpasszív Karácsony Gergely.
Forrás: Facebook/Karácsony Gergely

Bizony, a budapesti főpolgármester nem viszi túlzásba a szolidaritást és a közösségi szerepvállalást az utóbbi hetekben. Hacsak a Facebook posztokon keresztüli nyafogást és dicsekvést nem tekintjük munkának kijelenthetjük, hogy Gergő nem okozott túl sok meglepetést. Hiába ő a legfelelősebb beosztásban dolgozó ellenzéki politikus, sem nyilatkozatokban, sem személyes felszólalásokban nem igyekszik a tüntetők segítségére.

KariGeri mindig is a fotelhuszár-politika egyik úttörője volt: nyafogni, sápítozni, mások eredményeivel dicsekedni Facebookon, felelősségvállalás és érdemi munka nélkül.

Biztosan azért nem foglalkozik az egész országban nagy vitákat generáló törvénymódosítással, mert keményen dolgozik a fővárosi utakon tapasztalható dugók felszámolásáért.

Ja, nem.

Nézzük, mivel is tölti az idejét Gelgely:

Karácsony Gergely Facebook oldala

A hőségben is vannak, akik keményen dolgoznak. Igaz, hogy ez nem a főpolgármester, de ő legalább megírja, ha már jobb dolga nincs.

Karácsony Gergely Facebook oldala

A legendásan erőskezű, agilis városvezető ezzel a poszttal gyakorlatilag két vállra fektette a koronavírust. Nem szeretnénk most az ádáz kórokozó helyében lenni.

Karácsony Gergely Facebook oldala

Imádjuk az "ültetünk" "korszerűsítünk" "kialakítunk" szavakat ennek a derék túlkoros tinédzser bölcsészfiúnak a tollából. Elegánsan kifejezi, hogy a többes számmal igényt tart a munkából és annak eredményéből származó dicsőségre.

Karácsony Gergely Facebook oldala

"Anyuuuuuu!!! A gonosz kormány elvette a kedvenc közterületeimet!!!! Segítséééééél! Ez nem igazssááááág!!!!" Biztos ez most a legfontosabb a budapesti választópolgároknak...

Karácsony Gergely Facebook oldala

Gergő klímaszakértővé és/vagy jövőkutatóvá vált, egyúttal biztosítja követőit, hogy az ő városában a jövőben még a kánikula is csupa móka és kacagás lesz. Fél kézzel legyőzi a hőhullámot, mekkora hős!

Karácsony Gergely Facebook oldala

Ez is egy tipikusan főpolgármesteri szintű ügy. Ezzel tölti a munkaidejét. Erőszakmentes közlekedés, ne bántsátok a bicikliző Gergőt, mert még a végén sírni fog...!

Karácsony Gergely Facebook oldala

Csak elnevezte a gumiabroncsos kínhalállal dolgozó forradalmárok vezetőjéről, Mandeláról azt a parkot. Cikkünkben részletesen foglalkoztunk vele, miért is tartjuk helytelennek ezt a gesztust.

Karácsony Gergely Facebook oldala

Mi a búbánatnak foglalkozik a Balatonnal a főváros első számú vezetője? Valószínűleg unatkozott és nem jutott más eszébe, mint ezen nyafogni...

Karácsony Gergely Facebook oldala

Márki-Zay Péter kampánya a már ismert totális kudarccal végződött. Sebaj, a baloldalon a tehetségtelenség nem jelenti senki karrierjének a végét. Isten hozta a fedélzeten Simon Andrást, reméljük, hasonlóan eredményes lesz a főpolgármesteri címvédésben is! Fontos volt most ezt az igazolást bejelenteni...

Lapzártánkig 1-2 bágyadt posztnál nem történt komolyabb kiállás a KATÁ-s tiltakozók ügye mellett, de ha mégis kimerészkedik a napra ez a derék kerékpáros Don Quijote azonnal tudósítunk róla!