Karácsony Gergely közvetlen embereit tartja el Soproni Terézvárosban

Soproni olyan kulcspozícióban lévő embereit igazolta Karácsony közvetlen környezetéből, mint a kabinetfőnök, az alpolgármester vagy épp a sajtó vezetője.

  • Nagyon úgy tűnik, hogy a Soproni Tamás vezette Terézváros számos Karácsony- és Gyurcsány-közeli embernek nyújt menedéket, és alkalmazza őket busás fizetésért annak ellenére, hogy többüknek sötét folt van a múltján.
  • Soproni alpolgármestere, Temesvári Szilvia, olyannyira közel áll Karácsonyhoz, hogy a főpolgármester családi cégében, a Social Report Bt-ben is beltag volt Karácsony távozását követően. Karácsony embere jól keres Soproni mellett, hiszen 897 ezres havi tiszteletdíját kiegészíti még egy 134 ezer forintos költségtérítés.
  • De a korábbi cikkünkben említett, havi 800 ezerért alkalmazott Hikáde Beáta is Zugló sajtófőnöke volt, amikor épp Karácsony volt a polgármester a kerületben.
  • Soproni kabinetfőnöke, Tóth Miklós is korábban Karácsony kabinetfőnök-helyettese volt Zuglóban. De nem csak ez a közös pont Tóth és Karácsony között, hiszen Tóth szakállamtitkár volt a Miniszterelnöki Hivatalban, éppen ott, ahol az ifjú Karácsony is szorgoskodott tanácsadóként Horn Gábor alatt.

Kezdjük a legtetejéről! Soproni zöld ügyekért és közösségekért felelős alpolgármestere az a Temesvári Szilvia, aki korábban, az LMP-közeli Ökotárs Alapítványnak dolgozott. Jó eséllyel tehát már az LMP-s időkben is Karácsonnyal mozgott együtt. De friss önéletrajza szerint az Alapítvány után ő is a Párbeszédbe igazolt, ahol két országgyűlési képviselő, Tordai Bence és Kocsis-Cake Olivio munkatársaként tevékenykedett.

Forrás: Facebook/Temesvári Szilvia

De hogy mennyire szorosan kötődik Karácsony Gergely személyéhez Temesvári, azt a főpolgármester családi cége körüli ügyek mutatják a leglátványosabban. A cégben ő maga, testvére és felesége is vezető tisztségviselő volt. Temesvári ebben a 2018 végén végelszámolással megszűnt Social Report Kereskedelmi és Szolgáltató Bt.-ben volt beltag Karácsony Gergely távozását követően 2014 és 2018 között. Vagyis Karácsony személyes ügyeinek vitelét bízhatta a mára terézvárosi polgármesterré avanzsált Temesvárira.

Aki esetleg elfelejtette volna, azt emlékeztetjük rá, hogy ezen a cégen keresztül számlázott ki több mint 20 millió forintot az ifjú Karácsony a Gyurcsány-kormány kancelláriájának.

Karácsony főnöke ebben az időben Horn Gábor SZDSZ-es államtitkár volt.

kapcsolódó

Kötve hisszük, hogy Soproni nem talált volna a hozzá köthető körből alkalmasabb alpolgármestert magának, és valóban rászorult Karácsony segítségére. Pláne, hogy a hírek szerint Temesvári nem épp a „legélesebb kés Soproni fiókjában”.

De az alpolgármester-asszony nem is keres rosszul Soproni mellett, hiszen 897 ezres havi tiszteletdíját kiegészíti még egy 134 ezer forintos költségtérítés, valamint egy 450 ezres cafetériakeret is.

Karácsony volt sajtófőnökét is Soproni igazolta le kiemelt fizetésért

No, de Karácsony nemcsak Temesvárit helyezte el a Soproni vezette önkormányzatban, hanem a korábban már említett Hikáde Beátát is. Róla korábban már megírtuk, hogy pontosan nem tudjuk, milyen feladatkörben, de most éppen havi 800 ezerért alkalmazza az önkormányzat Soproni sajtós feladatainak segítésére. Hikáde hasonlóan régi, már több helyen kipróbált, a balliberális oldalon kézről kézre adott káder.

kapcsolódó

Korábban a Demszky-féle fővárosi városházán is szolgált sajtóreferensként, majd nagyon szívére vette, hogy a 2010-től érkező fideszes városvezetés nem alkalmazta tovább.

Megbántottságát egy hisztérikus, Tarlós Istvánnak címzett nyílt levélben közzé is tette, és kifejtette, hogy ő Demszky alatt sem politikai alkalmazott volt. Na persze.

Nem tanácsadó, nem politikai alkalmazott, hanem egyszerű köztisztviselő, akinek az a dolga, hogy a bonyolult, kétszintű önkormányzati rendszerben segítse az újságírók munkáját, választ adjon újságírói kérdésekre, megválaszolja a számtalan állampolgári kérdést, amely nap mint nap az önkormányzathoz érkezett. 

– írta Hikáde.

Majd a nyilvánvaló politikai célzattal megírt levelet így fejezte be a sajtós szakember: „És Tarlós Úr! Most már így utólag sem árulom el Önnek, kire szavaztam, melyik párttal szimpatizálok. De azt ugye sejti, hogy kire nem fogok szavazni soha, és melyik párttal nem fogok szimpatizálni soha?” Nagyon ügyes, hatásvadász színjáték volt.

Hikáde tartotta a szavát, hiszen 2011-ben máris az LMP sajtófőnökeként folytatta. Vajon ez sem volt politikai feladat?  Majd Karácsony, aki korábban szintén megjárta a Demszky-vezette Fővárosi Önkormányzatot, 2014-ben leigazolta  Zuglóba, ahol aztán sajtófőnök lett.

(Egyébként ajánljuk Hikáde figyelmébe, azt a „vérontást”, amit Karácsonyék műveltek a fővárosi cégekben, miután betették oda a lábukat. Remélem hasonló felháborodott érzések fogják el ilyenkor is...)

 

Karácsony most kölcsönadta emberét Soproninak. Múltkori cikkünkből azt is megtudtuk, hogy nem túl olcsón. Hikáde horribilis fizetése vélhetően a többi sajtós kolléga körében is feszültséget keltett, hiszen a cikkünk megjelenését követően felmondott a Terézváros Magazin főszerkesztőjeként dolgozó Kertész Anna.

kapcsolódó

Kabinetfőnök Gyurcsány kancelláriájáról

De úgy tűnik, Soproni vakon bízik a jelenlegi politikai ellenlábasaival egy körbe tartozó Karácsony értékítéletében, hiszen legfőbb emberét, a kabinetfőnökét, Tóth Miklóst is mellőle igazolta.

Tóthról  már korábban megírtuk, hogy ő is a Gyurcsány-kormány Miniszterelnöki Hivatalában dolgozott, csakúgy, mint a főpolgármester.

De beszámoltunk arról is, hogy – a Miniszterelnök- Hivatal szakállamtitkáraként – Tóth felelősségének gyanúja is felmerült  a 2006. augusztus 20-i tűzijáték utáni baleset és haláleset kapcsán, 

mivel a korabeli hírek szerint ő volt az egyik személy, aki még időben leállíthatta volna a tűzijátékot.

Persze a végén senkit sem vontak felelősségre a tragédiával végződő ünnepély miatt. Azaz mégis. Hiszen felmentették a katasztrófavédelem ügyeletvezetőjét,  fegyelmit kapott a riasztásokat kiadó, de azok fogadásáról meg nem győződő meteorológus, valamint a Miniszterelnöki Hivatalnak a rendezvényért felelős osztályvezetője is.

Így Tóth megúszta, és a „jegyszedőt internálták” – ahogy a Tanú legendás mondatát idéztük korábbi cikkünkben.

kapcsolódó

Tóth kis kitérő után szintén a Karácsony vezette Zuglóban kötött ki, ahol kabinetfőnök-helyettesként dolgozott. Vagyis ő is egy virtigli Karácsony-ember, aki Soproni kabinetfőnökeként, szép fizetésért rálát valamennyi a kerületet érintő fontos döntésre.

Hogy pontosan mennyi a havi díjazása, a jól kipróbált Tóth-nak, arra rákérdeztünk Soproni Tamásnál, amint válaszol, a cikkünket azzal kiegészítjük.

  • Milyen érdekes, hogy Soproni úgy kezdett hozzá az új politikai korszak megalapozásához, hogy leigazolt számos, 2010 előtt már leszerepelt figurát, akiknek az életútja szorosan a főpolgármesteréhez kötődik.
  • De az is igen elgondolkodtató, hogy olyan kulcspozíciókba, mint a kabinetfőnök, a sajtós feladatok vezetője vagy épp az alpolgármester, Soproni beültette Karácsony embereit.

Létezik, hogy nem talált alkalmasabb embereket a saját köreikből? Nem hinnénk.

Gálvölgyi lánya is a kerületben

Érdekességként még megemlítjük, hogy Gálvölgyi János lánya, Gálvölgyi Dóra szintén a Soproni vezette kerületben találta meg a számítását. A művész úr lánya lett ugyanis az Eötvös 10 Közösségi és Kulturális Színtér üzemeltetését ellátó önkormányzati cég vezérigazgatója. Nála alkalmasabb személyt nemigen lehetett volna találni, ehhez kétség sem fér.

Forrás: Youtube/ATV

Nem meglepő, hogy a Heti Hetes egykori sztárjának gyermeke szintén nem a Soproni-féle Momentum közeléből került Terézvárosba, hanem ő is a régi baloldallal szimpatizál.  Sőt, korábban Gyurcsány közvetlen környezetében mocorgott mint a DK rendezvényigazgatója.

Folytatjuk.