Jakab már a saját pártjának is kínos: a jobbikos sajtó egy hónapja nem hajlandó szerepeltetni őt

Csak úgy hobbiból ránéztünk a pártsajtó zászlóshajóira, hát a jobbikos cancel culture csöndje szinte fülsiketítő: június eleje óta kínosan hallgatnak Jakab Péterről, bár ezt nem csodáljuk. Eközben a párt volt elnöke személyes brandet próbál építeni, saját Facebook-oldalára napi 2-3 posztot szór ki a megszokott üzenetekkel és minőségben. Ha már bukás, legyen nevetséges!

A Jobbik házisajtója csendes, újra csendes... Elzúgtak jakabos hírei.

A Jakab Péter-féle Jobbik története annyira tankönyvbe illő, tökéletesen ívelt bukás, hogy még sokáig emlékezni fogunk rá: talán csak a trainspottingos Spudéval tudjuk összemérni, aki bedrogozva ment el állásinterjúra, szintén kevés sikerrel. Mindig kicsit naivak vagyunk, és a jobbat (?) feltételezzük politikai ellenfeleinkről, ezért még fennáll a gyanúnk: nem ennyire hülyék ezek, hanem szándékosan, némi pénzért és pozícióért cserébe végezték ki a számunkra amúgy sem túl szimpatikus  pártjukat.

Jakab Péter buta előadásainál és túltolt kisemberi hőbörgéseinél is teljesen nyilvánvaló volt, hogy a Szeszélyes évszakok-paródiára a budapesti, amúgy ex-SZDSZ-szimpatizáns, mostanában gyurcsányista közegen kívül senki sem vevő a Facebookon – de ő csak nyomta és nyomja azóta is.

Jakab Péter sorozatos, nagyon kínos megnyilvánulásai, előválasztási bukása, magánéleti válsága, pártjának és pártszövetségének áprilisi orbitális pofára esése majd pártelnöki lemondása után is van élet nála: nem áll le. Facebookos oldalán napi két-három posztban ontja a megszokott tartalmakat: a nép pártján, népnyúzó kormány, luxus lett a lecsó – és azt is megtudhattuk, hogy utál a Parlamentbe bejárni, mert sok ott a szar ember, ezért ő kimegy Az Emberek közé!

kapcsolódó

Most vagy nem veszi észre, hogy tényleg lefőtt a kávé, vagy úgy gondolja, hogy ő márpedig „személyes brand”-et épít, mert a jobbikos házisajtóban bizony már-már kellemetlenül levegőnek nézik.

Jakab Péter lett a húsvét hétfőn vállalhatatlanul viselkedő, rézelejés pálinkától elázott ciklámen öltönyös nagybácsi, akit inkább bedugunk a kádba lezuhanyozni, majd a kisszobába, hogy ne lássa meg senki.

Csak úgy hobbiból ránéztünk a pártsajtó zászlóshajóira, hát a jobbikos cancel culture csöndje szinte fülsiketítő.

  1. Alfahír: Jakabról csak áttételesen esik szó. Az utolsó hír, ami kifejezetten róla szól, június 8-i – akkor mondott le ugyanis.
  2. N1TV: Semmi. Az egyetlen jakabos hír 2019. májusi. Bár ez magáról a tévéről is sokat elmond, akikkel kapcsolatban utolsó emlékünk 2015-ös, amikor az országot megrohamozó migránsok közül egyet kigáncsoló László Petrát kirúgták.
  3. Zsúrpubi: június eleje az utolsó alkalom. Biztos nem volt hír azóta, Orbán nem engedte, elmentek nyaralni és a többi!
Lehet-e Jakabból Vona II.? Nem. Vona megtette kötelességét, Vona ment és visszavonult. A párt önmegsemmisítő berendezésén megnyomta a gombot, a többit pedig külsős youtuberként, alapítványi elnökként és tévés véleményformálóként nézheti végig. Mondhatni, viszonylagos méltósággal és tisztes fizetéssel.

Na ez az, amit Jakab nem tud és nem is akar leutánozni. Ő inkább az 1945-ös kitörést választja: fejjel a falnak, meg hát sokkal ostobább is ennél. Ha már nagyon csúnyát megyünk, legyünk nevetségesek is! Éljen a személyes brand!

Már csak egy jó kis egyszemélyes Jobbik-szakadár párt hiányzik a Parlamentből... (kacsintós szmájli)