Itt a megoldás arra, hogyan tudja Hadházy elárulni saját magát

Az ellenzék legkevésbé csapatjátékos képviselője interjút adott a Válasz Online-nak, amiből sok minden kiderült jövőbeni teveiről.

Nagyon kéne egy új ellenzéki párt. Úgy szakmailag, mint emberileg.

Interjút adott a Válasz Online-nak, ennek az eltartott kisujjal moralizálós, konzervatív online lapnak a magyar országgyűlés „Arany Lyukas Zokni” érdemrend tisztikeresztjének várományosa, a szövetségesek hátbaszúrásában örökös csúcstartó Hadházy Ákos.

 

A Fideszt eláruló válaszos Stumpf beszélget a Fideszt eláruló Hadházyval – biztosan el tudják képzelni, hogy milyen stílusos, tartalmas, szeretetre méltó olvasmány született. Elolvasását csak saját felelősségre ajánljuk!

A Kontra olvasóinak bizonyára nem kell bemutatni a levegőt a parlamentben 2016 óta rontó képviselőt, akinek valószínűleg már saját családja sem mindig mer hátat fordítani, annyi ember és szervezet bizalmát árulta már el. Sajátos színfoltja, mégis szerves része a kudarcai ellenére a létezésbe szívósan kapaszkodó baloldali ellenzéknek. 

Ők a Momentumtól a Hiller István-féle matuzsálemekig bezárlóag mind az ellenzéki oldal megújulásának akadályai, akik paradox módon mégis mind saját magukban látják a generációváltás megoldását. Hadházy Ákos munkássága is a probléma része, nem pedig megoldása – annak ellenére, hogy egészen kevéssé rokonszenves módon törekszik saját különutas, magányos farkas politikai tevékenységét egyfajta példaértékű harmadik útként meghatározni.

 

A terjengős beszélgetésre valószínűleg Hadházy tarhálós kampányának PR-támogatásaként is tekinthetünk: miután nem volt hajlandó a másik 198 képviselőhöz hasonlóan tartani magát a szabályokhoz, kénytelen munkatársait, képviselői költségeit, prémiumkategóriás hibrid autóját és magánkiadásait részben támogatóinak felajánlásából finanszírozni.

Annyira beleélte magát a rendszer mártírjának szerepébe, hogy már azt is elfelejtette: eredetileg ő is a mandátum felvételének megtagadása mellett kardoskodott, mikor azonban úgy döntött, mégis csak jól jönne a képviselői fizetés a látszatmunkáért, úgy hisztériázik, mintha neki járna a különleges bánásmód, hogy kihagyhatja az alakuló ülésen való részvételt és eskütételt.

„...az állam fizeti a képviselői járandóságot és az alkalmazottaikat is. Minthogy pártállamban élünk, végső soron a Fidesz fizeti. Nagyon úgy fest, hogy ezért cserébe kér is ezt-azt.”

(forrás: Válasz Online)

Az interjúnak viszonylag az elején kiderül, hogy a szekszárdi lódoktornak kissé az agyára ment a korrupcióvadászat. Ellenségre és barátra egyaránt tüzel, mint egy elszabadult hajóágyú. Deduktív logikával megfejti, hogy mivel vannak számára nem rokonszenves ellenzéki lépések, ezért de facto a parlamenti baloldal is a NER része.

Az sem kizárt, hogy bizonyos esetekben van ebben igazság, Ákos doktort azonban egyedül az különbözteti meg a többiektől, hogy ő úgy érzi, nem kínálták meg a cukroskosárkából. Hofi Géza szavaival élve: Hadházy szerint a korrupció az, amiből ő kimarad.

Forrás: MNO

Ha visszanézek, inkább azt mondom: túl sok kompromisszumot kötöttem. Ahogy az ellenzéki pártokat most elnézem, valószínűleg szükség lenne rá [saját pártot alapítani].

(forrás: Válasz Online)

A Hadházy-félék nem igazán értik, hogy a politikát egymás, közös eszmék és célok iránt lojális közösségek csinálják. Ezt nemcsak abból tudjuk, hogy miután a Fideszt és az LMP-t is otthagyta, a zuglói előválasztáson gátlástalanul széttaposta a helyi baloldali erőket, majd az őt parlamentbe segítő Momentumot is elárulta, hanem abból is, hogy még mindig úgy érzi, hogy az ő erkölcsi mércéje az az abszolút érték, melynek mentén egy politikai formáció létjogosultsága megítéltetik.

Való igaz azonban, hogy most szinte szezonja van a kezdetektől fogva kudarcra ítélt pártok alapításnak. 

  • Márki-Zay olyan gyorsan bukott bele ebbe a kezdeményezésbe, hogy még korábbi, legelszántabb szövetségesei is hátat fordítottak neki.
  • Jakab Péter egyelőre jobbikos színekben, de már önálló arculattal lebegteti a zászlóbontást. Talán még az ő rendkívül szerény szellemi képességeit sem kerülte el az a tény, hogy már a Jobbik elnökeként is inkább rajta röhögtünk, mint vele.

Hadházy a riporter felvetésére megerősítette, hogy az ő kiskakas-ambíciója számára is járhatónak tűnik saját szemétdombot összekotorni. Ebben persze olyan hozzá hasonló félnótásokra számítana, mint Jaksity György, aki nemrég a Corvinus Egyetem évnyitóján bujtogatta a diákokat a kormánnyal szembeni ellenállásra és a „rendszerváltás befejezésére”.

Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

A szélkakas-természetű magányos képviselőnek ugyanis nem maradt kit elárulnia, így elképzelhető, hogy saját magának kell ehhez a szép szokásához toboroznia a jövőbeni exharcostársakat. 

Mindenesetre érdeklődve várjuk a fejleményeket, jókat szórakozva a baloldal szétesésén.