Hőseink

Felháborodva nézek időnként a kommentfalakra. Sehol sem látni ennyi megkeseredett, sikertelen, irigy, másokra fröcsögő szerencsétlent. Egészen elképesztő, meddig képesek süllyedni egyesek a mások fikázásban. És ezek az egyesek természetesen mindig olyanok, akik messze nem tettek le annyit arra a bizonyos asztalra...

Vagy úgy gondolják esetleg, hogy benne vannak szakmájukban Európa 24 legjobb szupermodelljéhez, kvízmesteréhez, divattervezőjéhez, művészéhez hasonlóan ők is a kontinens elit szippantósai vagy bolti eladói közé tartoznak? Véleményük persze van, és saját, kicsinyes életük igazolásaként nem szégyellik ilyenkor kikacagni a náluk sokkal jobbat. Gúnyos instagramposztokban, facebookkommentekben örömködnek, hogy csak megbotlott a kifutón, pedig az első 84 lépést hatalmas küzdelmek árán hiba nélkül megtette. Ezt kellene végre meglátni!

Az én hősöm a divattervező, aki a 84 méter anyagból nagyon becsületes munkával szép kis iparosként szabta a helyesebbnél helyesebb konfekcióholmikat, és csak az utolsó 10 méterből jött ki az a három művészi darab a portugál divattervezőriválisának.

Az én hősöm a kvízmester, aki páratlanul sikeres műsorvezetőként 84 éve hozta a nézettséget, és csak az utolsó 10 évben kényszerítette nyugdíjba a képernyőről a 0rbán!

Az én hősöm a filmrendező, akinek a filmjét az első 84 percben hősies küzdelmek árán ébren tudtuk megnézni, és csak az utolsó 10 percre jött egy kis rövidzárlat..

Az én hősöm a slammer akinek az első 84 sora tökre élvezhető, és a 80. sor környékén még majdnem elhitted, hogy rímel is. Utána inti be, hogy csak vicc volt.

Az én hősöm a párt, ami az első 84 szavazatát hősiesen összegereblyézte valahogy, és csak ezután, a vidéki urnák nyitásakor derült ki, hogy sajnos ma se lesz meg az a rég áhított győzelem.

Az én hősöm a külföldi nagykövetség, aki az első 84 utcában még hősiesen aggódik a melegjogok magyarországi eltiprásán, és csak utána kapja a kijózanító pofont, hogy ott is van még ország, ahol már nincs a feje fölött a troli felsővezetéke.

Az én hősöm a közgazdász, aki humoristaként sem félt kipróbálni magát, és első 84 kabaréja tulajdonképpen döntetlenre mentette volna az állást, de aztán egy R-betűn befelé pattant az egész. Mégis megtapsoltam, mert hősiesen küzdött.

Az én hősöm a rendező, aki 84-szer tette bele Kapát meg Pepét a műbe. Vagy a másik rendező, aki 84 kukit tett a darabba, és csak egy hajszálom múlott, hogy sikerüljön nekik.

Az én hősöm a fiatal színész, aki 84-szer próbál megformálni egy karaktert, de végül Eszenyi Enikő annyira megtaszigálja a saját 16-osán belül, hogy csak önmagát sikerül.

Az én hősöm az ügyvéd, aki 84 tárgyaláson át védte a dolgot, majd a nácik csak begyötörtek neki egy gólt, de ő mégsem omlott össze, hanem azóta is Izraelből posztol nekik nagyon keményeket.

Az én hősöm a macskás fiú, aki 84-szer tudta visszafelé simogatni Erzsicicát, aki csak utána karmolta meg.

Az én hősöm a politikusom, aki csak 84 kilőtt szempár és felvett IMF-hitel után volt kénytelen lemondani, de azóta sem adta fel, és vele vagyok!

Meg vagyok döbbenve, és szégyellem magam a nemzetem miatt is, amit külföldön mostanában már inkább letagadom, magamat inkább románnak vallva! Egyszerűen nem tudok közösséget vállalni ennyi kicsinyes és rosszindulatú emberrel, akik nem becsülik a nemzetük legjobbjainak hősies erőfeszítését. Csak a saját kicsinyes és rosszindulatú életüket vetítik rá a ritka kudarcaikra.

Ja, és egyvalamit gyűlölök még jobban náluk, azt a kibaszott magyar válogatottat! A falábú 0rbáncsicskák megint 3-0-ra kiszoptak a méregdrágán túlárazott stadionukban, a sok birka meg ott ünnepli őket ahelyett, hogy a Parlament elé jönnének tiltakozni… Az agyam megáll. Be is lájkoltam Ronaldót gyorsan.

Mihalik Márk voltam a franciaországi színházi számüzetésből.

Puszi!