Heti válogatás az ellenzéki politikusok és a független újságírók legnagyobb hülyeségeiből

Hegedüs Zsuzsa, Gyurcsány Ferenc, Jámbor András. Ez a hét sem volt unalmas. Ez itt a Házi Sertés!

 • „Csakhogy sajnos nagyon jól tudjuk, hogy Magyarországon ellenzéki beszédet mondani egy, a NER által túszul ejtett intézményben nem mindennapi dolog.”

(Gyöngyösi Márton, Facebook, 2022. július 27.)

És tényleg, a mindig jól helyezkedő „sztárközgazdász”, hogy megjárta. A beszéd elhangzása után érte ment a fekete autó. Nem arról van szó, hogy érzékelte a gazdasági nehézséget, a közelgő válságot és megpróbálja meglovagolni az elégedetlenség felhajtóerejét. Nem, ő egy bátor szabadsághős! Eddig nem tudjuk, hogy miért hallgatott, de a lényeg, hogy most kiállt a nyilvánosság elé…

Forrás: MTI/Soós Lajos

„Friss felmérés: a magyarok 91 százaléka szerint elterjedt a korrupció az országban”.

(Ujhelyi István, Facebook, 2022. július 27.)

Mi is ezt gondoljuk. Csak az igazságszolgáltatás korrupciótól való fertőzöttsége lehet magyarázat arra, ti még szabadlábon vagytok. Egy független bírói és ügyészi kar már rég elkaszált volna titeket.

 

 • „MFM-esekkel pizzáztunk tegnap este Budapesten. Arról beszélgettünk, hogy folytatnunk kell a kiállást a rendszer áldozatai mellett és mindeközben meg kell teremtenünk egy hiteles alternatívát a magyar emberek számára.”

(Márki-Zay Péter, Facebook, 2022. július 27.)

Ennek a rendszernek te vagy az egyetlen áldozata, Péter! Olyan ruhát kaptál április harmadikán, hogy az ember szíve meghasadt a nyomorúságod miatt. Azt azonban nem tudjuk támogatni, hogy gyerekek társaságában keresed a vigaszt.

Forrás: Facebook/Márki-Zay Péter

 • „Érdemes fogadni a világ legnagyobb ingatlanpiacának összeomlására?”

(HOLDBLOG, Telex, 2022. július 26.)

Fogadjunk! Fogadjatok! A kínai gazdaságot legalább tíz éve minden héten eltemetitek, most hátha igazatok lesz. Az nagyon jót tesz majd a világgazdaságnak. Végre egy gigaválság. A Soros-félék majd jó szokásukhoz híven tudnak a zavarosban halászni. De jó lesz!

 • „Orbán Viktort fejbe verem. Mindent szétverünk, ami Sepsi OSK.”

(Gigi Becali román milliárdos, Főtér.ro, 2022. július 26.)

Gigi! Kezdd azzal a magyarok elleni hadjáratot, hogy megtanulsz latin betűkkel írni és olvasni, a többi gyerekjáték lesz. Azzal frusztrálnál minket a leginkább. Nem mellesleg kérdés: hogyan jutsz Orbán Viktor közelébe? Ő nem ténfereg a juhnyájad közelében, téged pedig a Vár közelébe sem engednek.

 • „Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy van politikai emlékezetem, és 2006-ban is ott voltam a politikai hazugságok és a megszorítások ellen tüntető emberek között az utcán!”

(Jámbor András, Facebook, 2022. július 26.)

Bandi, emlékezet ide vagy oda, mégis összefogtál azokkal, akik hazudtak és megszorításokat vezettek be. Ezek szerint neked semmiféle erkölcsi fenntartásod nincs azokkal szemben, akik hazudnak és lopnak. Gyanítjuk, hogy szíved szerint elfoglalnál egy jólfizető pozíciót egy DK vezette kormányban. A válságon keresztül akartok a hatalomba mászni. Nem érdekel titeket a nép sorsa.

Forrás: Facebook/Jámbor András

 • „Aki náci, az náci.”

(Gyurcsány Ferenc, Facebook, 2022. július 26.)

„Nincsen sok választás. Azért nincsen, mert elkúrtuk. Nem kicsit, nagyon. Európában ilyen böszmeséget még ország nem csinált, mint amit mi csináltunk. Meg lehet magyarázni. Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél-két évet”.

 • „Az idő visszabillenését a rendszerváltás hozza el. És mi leszünk a rendszerváltók…Készülünk.”

(Gyurcsány Ferenc, Facebook, 2022. július 26.)

Nem tudom Feri te, hogy vagy vele, de mintha április 3-án történelmi vereséget szenvedtettek volna, immár zsinórban a negyedik alkalommal. „Szerénység Feri, szerénység” – egy klasszikust idézve. Az idő kerekét már te sem tudod visszabillenteni, és soha a büdös életben nem leszel már miniszterelnök, ahogy a feleséged sem.

Forrás: Facebook/Gyurcsány Ferenc

 • „Kedves Viktor! Most olvastam a mai, Bécsben adott nyilatkozatodat, amivel nyilvánosan elhatárolódtál a „nem tudom, hogy” a szövegbe került inkriminált mondatoktól. Ennél nagyobb örömet semmi nem tudott volna okozni, mert, mint ezt Neked is leírtam tegnap és mindenütt el is mondtam, 20 év alatt egyetlen egyszer sem volt az a benyomásom, hogy bármilyen diszkrimináció, vagy etnikai előítélet megfordulhat a fejedben.
 • ...
 • Olyannyira, hogy az első reakcióm az volt, hogy ezzel a nyilvános megszólalással a lemondásom is okafogyottá vált. De ami még fontosabb, ezt, némi gondolkodás után, néhány órával később is így gondolom, azaz okafogyottnak tartom.
 • ...
 • Úgyhogy, ahogy 2010 előtt is és természetesen utána is, függetlenül attól, hogy hivatalosan a főtanácsadód vagyok vagy nem, a segítségemre a továbbiakban is, az elmúlt 20 évhez hasonlóan, számíthatsz.
 • Szeretettel: Zsuzsa”

(Hegedűs Zsuzsa, Mandiner, 2022. július 28.)

Hegedűs Zsuzsa meggondolta magát, erre alig két nappal azt követően került sor, hogy „robbantani” akart, mozgalmat szervezni Orbán Viktor ellen és így tovább. Magyarán arról lehet szó, hogy Hegedűs kicsit utánaszámolt és rájött: a jövőben is szüksége van a milliós főtanácsadói fizetésére, az Audi A6-osra, az ezzel járó sofőrre, nem is beszélve a 36 ezer forintos olasz chianti borról, illetve a 15 ezer forintos francia luxuspezsgőről. Hiába, pénz beszél, kutya ugat.

 

 • „…A fülembe cseng Gyöngyösi Márton elnöki beszéde, ahol azt mondtad Marci, te vagy a garancia a konszolidációra. Hát ez nem sikerült. 3 hét alatt ebbe is belebuktál és tagság nélkül az Európai Uniós mandátumodat is el fogod veszíteni. Így, amit ebben a helyzetben tehetnél, ha neked valóban nem a pénz és a brüsszeli pozíció a fontos, hogy lemondasz, mert nem tartottad a szavad és elárultad a közösségünket.”

(Bíró László, Facebook, 2022. július 29.)

Kivételesen egyetértünk Bíró Lászlóval, a kérdés csupán az, hogy a jobbikos politikusnak miért kellett ennyi idő a „megvilágosodáshoz”, elvégre 2022. július 29-et írunk. Egy azonban biztos: Gyöngyösi nem fog lemondani, legalábbis addig nem, ameddig a 2024-es EP-választáson el nem bukja a búsásan fizető állását. Akkor pedig a Jobbik már végleg lehúzhatja a rolót, Gyurcsány ugyanis nem fogja a csicskapárt politikusait felengedni a listájára. Szóval ennyi volt fiúk, vége van.