Heti válogatás az ellenzéki politikusok és a független újságírók legnagyobb hülyeségeiből

Csak annyit mondunk, előkerült Bokros Lajos. Ez itt a Házi Sertés!

 • „A kormány túl régóta halogatja a megállapodást az uniós forrásokról, aminek a magyar emberek isszák meg a levét. Végre az Orbán-kormány megfogadta a Momentum követelését, ugyanis parlamenti frakciónk több mint egy hete nyújtotta be az arról szóló határozati javaslatot, hogy szorítsák vissza az egy ajánlattevős közbeszerzések arányát. De ne feledjük: a kormány bűnei miatt jutott ilyen helyzetbe az ország. Sürgősen meg kell egyeznie a kormánynak az Európai Bizottsággal, teljesíteni kell a kért reformokat és antikorrupciós garanciákat.”

(Cseh Katalin, Facebook, 2022. július 10.)

Most az utasító, számonkérő helytartói hangnemen túl: WTF, hogy magyarosan fogalmazzunk... a Kegyedék vezette Pannónia Nyomda Kft.-vel mi is a helyzet, ami 285 706 274 forintnyi EU-s támogatást nyert el az elmúlt években? A kormány bűnei nyilván.

 

 • „Magyarország és Budapest érdeke, hogy hozzájussunk végre az uniós forrásokhoz.
 • A helyzet úgy áll, hogy ez már nem csupán érdekünk, de ez Magyarország utolsó esélye is. Azért az utolsó esély, mert az ország gazdasága nagy bajban van. A gazdasági válság, az elszabadult infláció, a földbe állt forint, az energiaválság és a klímaválság hatásai egymást erősítik.”

(Karácsony Gergely, Facebook, 2022. július 11.)

Igen, meg az összefogott ellenzék, élén Karácsony Gergellyel lenne még egy hatalmas utolsó esély! Hogy fellelkesültetek, apám, egészen elképesztő. Kicsit a "triplabóvli" kora 2011-es időszakára emlékeztet, amikor a hatalmas ellenzéki vereségsorozat után hirtelen elkezdtek éledezni a haza szoclib árulói. Apropó, Budapesten minden rendben, polgármester úr?

 

 • „Hétfő reggel is gyengült a forint. 407 forint körül jár az euró.”

(Csurgó Dénes, 2022. július 11.)

Aztán délután meg 404 alatt. Elképesztő ez a hullámvasút, miért ne lehetne már végre ez is csak egy egyenes vonal?

 • „Remélem a héten Semjén Zsolt vezetésével megalakult >>parlamenti imacsoport<<(!) is részt vesz ma 10-kor a parlament előtti tüntetésen, ahol az új, alávaló KATA szabályozás ellen tiltakozunk. Minden segítségre szükség van ugyanis!”

(Szabó Tímea, Facebook, 2022. július 12.)

Szabó Tímea ezzel az elmésnek gondolt bejegyzéssel hívta tüntetésre követőit néhány napja. A megmozdulás ellen semmi kifogásunk, az ellen azonban már sokkal inkább, ha azt politikusok teszik, tönkretéve az ügy civil jellegét. Az pedig különösen gyomorforgató, amikor egy nulla támogatottságú politikai hiéna minden alkalmat megragad, hogy kigúnyolja az imát, a hitet és úgy általában mindent, ami a kereszténységhez köthető.

Forrás: Facebook

 • „Összeomolhat a Naprendszer egy elhaladó csillag miatt” – figyelmeztet az Index érdekfeszítő tudományos cikkének a címe."

(Index, 2022. július 12.)

Globális felmelegedés, élelmiszer és vízhiány, koronavírus és majomhimlő, gazdasági válság, ukrán háború, és most ez a csillag. Azt hiszem lassan hozzászokunk. Már csak néhány apró kérdésünk lenne:

Ha nagyon közel jönne az a csillag, akkor zárt térben hányan gyűlhetnek össze egyszerre? Maszkot kell hordani? Tömegközlekedési eszközökön is? Oltás van ellene?

 • „Amivel kétharmaduk lett, azzal a hazugsággal, hogy bárki katonákat küldene Ukrajnába, hát most már fénykép is van róla, hogy Orbán Viktor küldött katonákat Ukrajnában” – magyarázta a megszépülni és jó riporterré válni soha nem tudó Krug Emília műsorában Márki-Zay Péter azt a hírt, miszerint Ukrajnába látogatott Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka.

(Márki-Zay Péter, ATV, 2022. július 12.)

Kell még bármiféle magyarázat arra, hogy miért gondoljuk azt a kezdetektől, hogy ennél a palinál nincs minden rendben? Legközelebb egy NATO-val tartott közös hadgyakorlat után bejelenti: Orbán megtámadta a NATO-t.  

 

 • „A költségvetés tele van felesleges költéssel. A kormány pocsékol. Van miből.”

(Jakab Péter, Facebook, 2022. július 13.)

Igen, van miből, mert jól gazdálkodott a kormány. De abban igazad van, hogy a költségvetés tele van fölösleges tételekkel. Például az ellenzéki pártokra költött minden egyes forint ablakon kidobott pénz. Ideje lenne a képviselői munkalakásokra is kivetni valamilyen adót! Illetve csökkenteni kellene a fizetésed, meglennél te a harmadából is. Ajánld fel az államháztartás rendbetételéhez! 

Forrás: Facebook/ Márki-Zay Péter

 • „Megjelent a jogállamisági jelentés: nincs előrelépés Magyarországon”

(Barnóczki Brigitta, Márton Balázs, Telex, 2022. július 13.)

Istennek hála, akkor még mindig egy tisztességes keresztény ország vagyunk, amelyet egy kereszténydemokrata kormány vezet. Már aggódtunk, hogy a vérvörös kommunistákba oltott liberálisok valamit rendben találnak.

 • „A Fidesz-kormány politikailag megbukott!”

(Dobrev Klára, Facebook, 2022. július 13.)

A valóság azonban az, kedves téglaképű Klára, hogy a Fidesz nem, ti ellenben többször is megbuktatok, erkölcsileg és politikailag egyaránt.

Forrás: Facebook/Dobrev Klára

 • „... az Európai Parlament Gwendoline Delbos-Corfield vezette LIBE-bizottsága minap elfogadott egy Magyarországról szóló jelentést, amiben minden van, mint a búcsúban, például ez is: >>a Parlament aggodalmai a következő magyarországi kérdésekkel kapcsolatosak: (…) a kisebbségekhez tartozó személyek – köztük (…) a zsidók – jogai<<
 • Lenne akkor négy kérdésem Gwendoline Delbos-Corfieldhoz.
 • 1., Kit tetszenek zsidónak tekinteni?
 • 2., Ha esetleg a nürnbergi törvények szerint tetszettek eljárni, ugyan tessék már felvilágosítani: mely jogaim miatt aggódnak? ...”

(Schiffer András, Facebook, 2022. július 15.)

Ezt is megértük! Ezek ott tartanak, ahol 1944-ben abbahagyták. Ide jön egy nyugat-európai politikus, aki meg akarja mondani, hogy – szerinte – kik tekinthetőek ma Magyarországon zsidóknak, és nekik milyen jogaik lehetnek. Vajon a nürnbergi faji törvények bevezetése és jogállamisági kritérium lesz?

Amúgy Schiffert idézve, „kizárólag a transzparencia jegyében, azt is elárulhatnák: mi a helyzet Von der Leyen elnök-asszony vakcinaügyi sms-eivel és Stella Kyriakides egészségügyi biztos bankszámlájával?”

 • „Párbeszéd: az Orbán-kormánynak vége
 • Orbán Viktor politikai kormányzása megbukott. Magyarországnak fideszes komisszárok helyett szakértőkből álló kormányra van szüksége, amely az igazságos, zöld Magyarországért dolgozik. Ezért a Párbeszéd azt követeli a kormányfőtől, hogy hagyjon fel a hazudozással, a dilettáns döntésekkel, és az ország érdekében távozzon a posztjáról!”

(Párbeszéd, Facebook, 2022. július 15.)

Szóval a 0 százalékos támogatottsággal rendelkező piócapárt bejelentette, hogy az Orbán-kormánynak vége, helyette „szakértőkből álló kormányra van szükség”. Ezek tényleg semmit nem tanultak az elmúlt 30 évből? Szakértői kormányzást követelnek? Bajnai, Bokros, Surányi, Felcsuti és a többi népnyúzó, baloldali álszakértő reload?

„A Jobbik ma leváltott a parlamenti frakció éléről, teljesítve a Fidesz vágyát. Ti azonban ne aggódjatok. Az igazság kimondásához, a kormányellenes küzdelemhez nincs szükségem titulusokra. Csak Rátok!

Hogy a Jobbik merre tart, nem tudom. Egy biztos: én maradok a nép pártján!”

(Jakab Péter, Facebook, 2022. július 15.)

Nyugi Peti! Te továbbra is rajtunk fogsz élősködni, az ugyanis egészen biztos, hogy a következő négy évben nem kell dolgoznod, mint az aljanépnek, akiknek az adójából élsz. Mivel már nem vagy frakcióvezető, ugyan kicsit csökkenni fog a fizud, de majd kuncsoroghatsz Ferinek, hogy vegyen át a pártjába, és adjon a mamuszos csajodnak is valami munkát. Akár lehetne bejárónő a gazdád szemlőhegyi villájában, ahol 2026 után te is dolgozhatsz, például mint cipőpucoló.

 • „Ársapka nem kell, rezsicsökkentés nem kell, a piachoz kell alkalmazkodni.”

(Róna Péter, Heti TV, 2022. július 15.)

OK boomer, eddig is tudtuk, hogy mindig ezt gondoltad, annak viszont nagyon örülünk, hogy az elvtársaiddal ellentétben te most is kimondod a nyilvánvalót: ha hatalmon lennétek, akkor SENKINEK SEM JÁRNA rezsicsökkentett gáz és áram.  

 • „A rezsicsökkentés zsákutca, a nemzeti károkozás maximumra húzása, amit azonnal abba kell hagyni
 • A kata többek között arról szólt, hogy legálisan ne kelljen elég társadalombiztosítási járulékot fizetni”.

(Bokros Lajos, HVG, 2022. július 15.)

Már tűkön ültünk, hogy végre halljuk Bokros Lajos véleményét „rezsikata-ügyben”. Ezúttal sem csalódtunk, a mi Lajosunk újra felmondta a 90-es évek bullshit-jét, gratulálok hozzá! És még ezek akartak kormányra kerülni…