Havas Henrik megmondója

A bukott médiaszemélyiség beleszart a ventilátorba - csak elfelejtette, hogy szembefordította magával.

A hét heves közéleti botrányai után eljött végre a hétvége, a könnyed szórakozás ideje. A Demeter Szilárd által közepesre rakott lécet Szájer József rögtön magasra emelte. Majd Bayer Zsolt ravaszul kihelyezett pedofilcsapdája után a megunt játékállatok ismert melegedője, a Magyar Hang keveredett nagyon kellemetlen helyzetbe. 

De hogy nem ezeknél van az egész kört lecsapó ász, arra csak kevesen számítottak. Vasárnap megérkezett ugyanis Havas Henrik.

Évtizedes viszonylatban „Tanár Úr" volt ő a baloldalon, annak ellenére, hogy az Újmúlt 2000-KFT gyémántfokozatú ügyfeleként mostanában már bátran felismeri 30 évvel korábbi önmagában a büszke MDF-szimpatizánst.

Mindez elég pikáns lehet azoknak, akik emlékeznek még a régi múltjára is, hiszen az MDF kormányzása idején annyira elvitte a falig a független újságírást az azóta is etalonnak tekintett Nap-TV-ben, hogy az MDF-et követő MSZP-SZDSZ kormány államtitkári poszttal jutalmazta érte. Az pedig, hogy egy kellemetlen ügy miatt csak hat napig tölthette be hivatalát, igazán nem volt akadálya a független újságírásba való visszatérésének.

Az ott eltöltött nagyjából 20 év alatt Tanár Úr egyenletesen ereszkedő pályát mutatott. Kiváló könyveket írt mindenről, ami sajnos nem érdekelhet egy normális embert, így mi csak a Heti Hetesből, majd az ATV-ből, valaminta  Jobbikellenes kampányfilmből követhettük közéleti tevékenységét. Egészen 2017-ig, de erről még a későbbiekben lesz szó.

Tanár Úr ekkor esett ki ugyanis az első osztályból, azóta pedig kizárólag annak a Jobbiknak a Youtube-csatornáján tűnik fel, amely ellen 6 éve még a legnagyobb hévvel szervezkedett olyan hírhedt balliberális celebek társaságában, mint Parti Nagy Lajos, Bródy János vagy a Família KFT egyik ikergyereke.

Tanár Úrban az a tiszteletre méltó, hogy nem adja fel. Láthatóan nem akar nyugdíjba menni, amíg meg nem buktatja a Fideszt. Az, hogy az eresz alól lényegében a sajátjai küldték ki az esőbe, nem szegte kedvét, és prímán megvan most azok között, akik a hat évvel ezelőtti állapotukból megváltoztak már annyira, hogy velük közösen buktassa meg végre a Váli-völgy Napóleonját.

Tanár Úrnak tulajdonképpen még szerencséje is van, hiszen Perjés Zoltán Pisigate-je óta láthatóan semmiféle konkurenciától nem kell tartania a Nyilashetihetes műsorvezetői székében. Kapott természetesen saját műsort is, melyben nagyjából ugyanazt csinálja, amit a Sallerben, csak végre nem zavarják meg mások a folyamatos belebeszélésükkel.

A mai produkció után azonban félő, hogy Tanár Úr nemcsak a kamerák előtt van egyedül, de az egész stábot és a szerkesztőbizottságot is nélkülözi. Valószínűleg maga kezeli a kamerát, és a feltöltésben sincs senki, aki útját állná. 

Történt ugyanis, hogy Tanár Úr is felcsatolta magát utolsó kocsiként az egész héten robogó, és egyre terebélyesebb Szájer-vonatra. Fülébe jutott, hogy Bayer Zsolt a csütörtöki Háttérképben nagyon ügyesen begurította a mérgezett almát az ellenzék táborába azzal, hogy egykor volt fideszes harcostársáról állította azt, hogy nemcsak homoszexuális, de thaiföldi enyhén korhatáros fiúcskákkal való szexszel is hencegett már neki.

Szegény Tanár Úr. Ő mindezt úgy dekódolta, hogy ez az illető nem más, mint Szájer József. Pedig Bayer Zsolt elég jól körülírta, hogy az illetőt ma már egyáltalán nem a Fidesz környékén kell keresni. A G-nap után szépen elsodródott, sőt, azóta jöttek olyan hírek is, hogy egy szintén Jobbiktól nem túl távoli sajtótermék túlélő munkatársáról van szó.

Szóval Tanár Úrnak ez úgy kimaradt. Rögtön mesél is egy érdekes történetet 2002-ből, amikor Szájert állítólag már nyakon csípték egy ausztriai pedolfilügy után, és amiből szintén állítólag az akkori magyar nagykövet mentette ki.

(A videót már törölték, de mi szerencsére megtaláltuk.)

Szegény Tanúr Úr. Bizonyára nem tudott róla, vagy azóta már elfelejtette, de az ügy anno elég nagy port kavart, és Szájer József jogerős bírósági ítélettel rendelkezik arról, hogy az ezt megírt sajtótermék minden alapot nélkülözve hazudozott róla össze-vissza. 

Hogy teljes legyen az adás, jönnek még a különféle, elmaradhatatlanul havasos sztorik Tanár Úrtól a mindenféle kurváktól és buzikurváktól szerzett félinformácóikról. Állítólagos nevek, akikkel kapcsolatban elképednénk, ha tudnánk… Némi magyarozás és homofóbozás is belefér még a végére, csak úgy könnyedén.

Hiszen Tanár Úr ismét átlátta, hogy az alapvető bűnös megintcsak az a rohadt magyar nép, akit továbbra se érdekel, hogy ki kivel kefél, mert magánügynek tartja, holott egy normális országban Szájer már rég coming outolt volna, és büszke melegként lehetne vezető politikus, esetleg miniszterelnök.

Félve merül fel ilyenkor az emberben, hogy Tanár Úr vajon tud-e arról, hogy léteznek úgynevezett biszexuálisok is, és Szájer József talán hátha mégis ilyen. Kurvára nem akarna férfiakkal élni, csak időnként lefeküdni velük, erről pedig nem szeretné, ha az egész ország tudna.

Mert azt ne felejtsük el, hogy Tanár Úr sem véletlenül esett ám ki 2017-ben a B-ligába, valahova a Jobbik fakóba. Baukó Éva szerint ugyanis nagyon szeretett volna bejutni Baukó Évába a művészbejárón keresztül, erre pedig mindenféle eléggé pikáns, szexuális tartalmú utalás és ajándéktárgy is utalt. Sőt, bizonyos előremenetelt is ígért neki a feltétel teljesülése esetén. 

Maga a jobboldali homofóbiával aligha vádolható ATV köszönte meg ezek után Tanár Úrnak  a több évtizedes fideszellenes szolgálatot, Tanár Úr azóta pedig olyan, mint egy magában motyogó hajléktalan, aki a többi hajléktalannak igyekszik elmesélni egykori életét a csúcson. 

Az egész történetben az a legfurcsább, hogy vajon miért biztosít neki ehhez platformot a Jobbik? Vajon így állnak bosszút a hat évvel ezelőtti kis kilengéseiért? Esetleg ők is a Nap TV-n nőttek fel, és úgy gondolják, hogy Tanár Úr személye a garancia arra, hogy a Fideszt végre sarokba tudják szorítani? Nem feltűnő nekik, hogy egy szerencsétlen leépülés utolsó fázisához biztosítanak itt ugródeszkát a semmibe?

Tanár Urat már akkor is nagyon szánhattuk férfiként, amikor Baukó Éva mondott neki nemet. Micsoda megaláztatás lehet már egy ilyen? Pedig ez csak az első lépés volt szerencsétlen, jobb napokat megélt Havas számára. Vajon hány fogja még követni?

Ez a legutóbbi történet biztosan nem fog a legkellemesebb emlékei közé tartozni.