Gyurcsány pontosan tudja, hogy Dobrev édeskevés Orbán ellen, ezért Karácsonnyal próbál választást nyerni

"A bolgár kommunistával legfeljebb a Fidesz újabb 2/3-át tudnák elősegíteni, ezt még a DK-ban is tudják. Ezért van szükség a kézben tartható főpolgármesterre, akit egy esetleges választási győzelem esetén a Gyurcsány család oda tesz, ahova akar." Szalma Gyuri precízen elemzi az előválasztás első fordulójának eredményeit, alaposan kivesézi az ellenzéki erőviszonyokat, és azt is bemutatja, hogy ténfergő, csalódott bohócokkal folytatódik a show.

Az előválasztás első fordulójának eredménye ellenére Karácsony Gergely az ellenzék favoritja 2022-ben. A pártok ugyanis erről már hónapokkal ezelőtt megállapodtak.

A mostani kör tanúsága mindössze annyi, hogy az ellenzéki térfél erős embere, Dobrev Klára, az ellenzék vezető ereje pedig a DK.

Dobrev népszerű, de kevés lesz

Forrás: MTI/Mohai Balázs

Dobrev Klára a legszervezettebb és legfegyelmezettebb tagsággal rendelkező formációt tudhatja maga mögött, így a DK határozza meg a politikai napirendet a baloldalon. Eddig is így volt és ezután is így lesz.

Aki viszont valamilyen szereptévesztésben volt, az most pecsétes pappírt kapott arról, hogy hol a helye az összefogásban.

A második fordulóban Karácsony Gergely viszi majd el pálmát, ebben a DK és a baloldali szavazók józan többsége is a segítségére lesz. Azok fognak mellé állni, akiknek (az ország többségéhez hasonlóan) hidegrázásuk van Klárától és a DK-tól. Márki-Zay, Fekete-Győr szavazói szépen behúzzák az x-et a főpolgármesterre, mint a kisebb rosszra.

Csodás ez az ellenzéki perspektíva a tavaszi választások előtt. Karácsonyt kell indítaniuk '22-ben, ugyanis Magyarország biztosan nem kér még egyszer a Gyurcsány-klánból. A számok is erről tanúskodnak.

A szavazóképes polgárok nyolc százaléka vett részt az előválasztáson, akiknek a harmada azt szeretné, ha Dobrev lenne Orbán kihívója, esetleg az ország miniszterelnöke.

Ez pedig kevés Orbán Viktor ellen. Dobrevvel legfeljebb a Fidesz újabb 2/3-át tudnák elősegíteni. Ezt még a DK-ban is tudják. Ezért van szükség a kézben tartható Karácsony Gergelyre, akit egy esetleges választási győzelem esetén a Gyurcsány család oda tesz, ahova akar.

Miért bukott nagyot Jakab? 

Az előválasztás nagy vesztese szegény Jakab Péter. A sokat gyalázott magyar nemzetről kiderült, hogy nem vevő a politikai trashre, ezúttal sem jött be az alja stílus. A Jakab-féle parlamenti performanszokből kiderült, hogy a Jobbik tanácsadói mélységesen lenézik a magyarokat, az átlagpolgár szellemi szintjét sokkal alacsonyabbra helyezték, mint ahol az a valóságban van.

Azt hitték, hogy azt az ordenáré szemétséget, amit Jakab a parlamentben előad hétről-hétre, azt kajálják a vidéki népek.

Forrás: MTI/Kovács Attila

Hatalmas tévedés, sokkal jobbat érdemlünk és jobbat is várunk, mint Jakab Péter. Ez a produkció megbukott.

A stílus pedig fontos, ezt bizonyítja Dobrev Klára sikeres szereplése is.

Az infantilis gyerekhangon rikácsoló férfitestű bolgár kommunista nyerőbb, mint a kidobóember karaktert formázó miskolci fenegyerek. Dobrev az ország napközis tanárnénije. Ez működik.

Jakabnak az is betett, hogy az előválasztási kampány végére nehezen lehetett különbséget tenni a DK és Jobbik között. A szavazók nem tudták lekövetni a Jobbik mozgását, úgy érezték biztosnak, ha az anyapárt jelöltjére húzzák be az x-et, a pozíciókon majd alattomban megosztoznak a szemlőhegyi villában.

Elszámította magát Fekete-Győr

Fekete-Győr András bukása szintén nagy meglepetést okozott. Kiderült, hogy az országnak nincs igénye egy újabb SZDSZ-re. Még a baloldali szavazók sem értkelték, hogy a Momentum vezetője a melegházasság legalizálását és az örökbefogadást tűzte zászlajára, az ingyen pénz helyett.

A szivárvány a baloldalon sem nyerő, ahogy az sem, hogy Donáth Anna külföldi megfigyelőként asszisztált Magyarország megleckéztetéséhez. Ez az egészségesen gondolkodó baloldali szavazóknak is több volt, mint amit a magyar gyomor megbír.

Márki-Zay az egyetlen igazi nyertes

Forrás: MTI/Mohai Balázs

Mindenki leírta már rég a jobb -és baloldalon, a hódmezővásárhelyi polgármester mégis talpon maradt, sőt, a belső körön belülre küzdötte magát. Értékelhető párt nélkül lett az előválasztás harmadik helyezettje.

Ez egy sikertörténet, bárhonnan nézzük. A pali pszichopata, de kétségtelenül sikeres volt a kampánya, főleg az utolsó néhány hétben.

Mire számíthatunk ezután?

Karácsony Gergely meg fogja nyerni az előválasztás második etapját, a DK az eddiginél is jobban érvényesíti majd a dominanciáját az ellenzéki összefogásban.

Forrás: Facebook/Karácsony Gergely

A Jobbik a DK vidéki fiókpártja lesz. A Momentum, Márki-Zay, Párbeszéd, és MSZP pedig lassan egy tömbbé áll össze, ezzel védve meg magukat a DK falánkságától.

A show tehát folytatódik, mindössze annyi változik, hogy a Gyurcsány nevű porondmester körül csupa szomorú bohóc ténfereg majd ezután.

A 22-es tavaszi választásokig talán kibírják, hogy ne essenek egymásnak, de ne legyenek illúzióink, a színfalak mögött már egymás ereit vágják. Véres küzdelemben fog eldőlni, hogy az ellenzéki pártok közül ki maradhat életben Gyurcsány mellett.

Nagyon izgalmas hónapok elé nézünk.