Független - Fideszes szótár

Hogy a két oldal ne csak elbeszéljen egymás mellett, ismerjük meg a másik apró jeleit, udvariaskodásait, modorosságait, hazugságait és önbecsapásait! Ha esetleg nem értetted, ők ezt értik alatta odaát, amikor azt mondják.

Autonómia: Mindenkit is utálni. Saját véleményként eladni hazug 444-es újságcikkeket, meg 30-40 éve terjesztett kommunista meséket, és megsértődni ezeken, amikor a rohadt fideszesek jönnek, és pár perc alatt megcáfolják az egészet.

értelmiségi: Okleveles, hamvas, muciológia-szakos egyetemi előadó. Nem fideszes.

feudalizmus: Muci valamikor tanulta, hogy mi ez, mára annyira emlékszik ezekből, hogy a balliberális értelmiség szereti hallani, hogy 0rbán ilyen, ezért használja rá sokszor.

Függetlenség: Bármilyen olyan párt*, média, vagy pártmédia millióit felvenni, amelyet a felvétel előtt bömbölve szidtál. *kivéve: Fidesz

hatalom: Ez csak és kizárólag a törvényesen megválasztott magyar kormányt jelentheti, amit mindig divat volt gyűlölni, de amióta fideszes, azóta édes is.

hierarchia: Ezt nagyon nem szereti a független értelmiségi, főleg a katolikus anyaszentegyház tekintetben nem. Kivételt is tud tenni persze, ha az általa odacsődített fizető közönsége időnként belepofázik a műsorába lent a pincében. Ilyenkor az anarchikus hippi hirtelen indulatosan hivatkozik arra, hogy ez itt az Ő műsoros estje, és az Ő szavába csak Ő pofázhat bele.

hippi: A független értelmiségi Lyézusa

“Jó, van egy kis mszps kötődése”: Impex elvtársat már az ávós szülei fekete pobjedával vitték a BM-oviba. Azóta mindent a komcsiknak köszönhet, és vissza is táplálja nekik az általuk lopott pénzt.

Kétfarkú Kutyák: Valahogy továbbra is a függetlenség szinonimája és hivatkozási alapja ez a hihetetlenül vicces trollpárt, mivel a független értelmiség nagyvonalúan eltekint a ténytől, miszerint az MSZP-SZDSZ-szel remek összhangban önkormányoz már két éve. 

“Kiegyensúlyozott vagyok, a balosokat is ütöm”: Nagy Ferót és Tóth Gabit ütöm mostanában, a kulkás-padödős fost megnézni se mertem, mert a főnököm is énekel benne.

Közpénz: Jó hivatkozási alap, amikor a fideszesek ellen lehet érvelni, de Simicska vagy Puch László dehogyis ilyet ad.

Lehet Más: A független értelmiségi örök ígérete és önámítása azzal kapcsolatban, hogy ő már nem MSZP-s, sőt, lényegében sohasenem volt ő az. Ezek a próbálkozások rendszerint abba a kudarcba fulladnak, hogy a független értelmiségi ismét leszavaz az MSZP-re, esetleg még ír is a lapjaikba, beül a frakciójukba, vagy hagyja magát rábeszélni, hogy miniszterelnök-jelöltjük legyen.

“Mindig utáltam őket, sosem szavaztam rájuk”: Mindig utáltam őket, de valahogy mindig jobban gyűlöltem a nemzeti oldalt, így mindig rájuk szavaztam végül.

morális iránytű: A független értelmiségiben benne van, amire nagyon büszke és gyakran henceg vele, mindig a Fidesztől mutat az MSZP-s pénz felé.

pribék: Olyan fideszes, aki több éve hallgat engem, és folyamatosan számon kéri rajtam, amikor ellentmondásba keveredem magammal. Ilyen pedig sokszor van, mert imádok odalent tét nélkül pofázni a pincében, és Önmagamon kívül mindenkit is szidni.

“Sosem kaptam érte pénzt”: Már régen kaptam, és akkor is csak nagyon keveset.

Trollkurzus: Szemét fideszesek, akik ki merik nevetni az igazán értékes dolgokat, nyálas, álszent szarnak tartják az Imagine-t és a Hairt, és folyton a független értelmiségieket bántják.