Független értelmiségi - magyar szótár

Mottó: Az elaljasodásnak minden kedvezett, és semmi egyéb nem volt, mint elaljasodás. (Hamvas Béla)

Nem értitek, hogy mondja? Amit mond, annak nincs értelme? Vagy olyan pofátlan kettős mércével mér, amit már nem is tudtok értelmezni? Mi segítünk eligazodni a magyarországi közélet bűzös mocsarában. Igen, nem ti tévedtetek, és ez tényleg az, aminek látszik!

  • "A szerkesztők egyáltalán nem szólnak bele abba, miről és mit írhatok": Tökre megfelelek az MSZP-nek így, ahogy vagyok, de ez persze egyáltalán nem azért van, mert én vagy a véleményem MSZP-sek lennénk, ezt kikérem magamnak!
  • "Nekem tök jó, hogy eljutok egy olyan véleménybuborékba, ahol nem igazán ismernek és hát nem is nagyon kedvelnek, továbbá gondolom, a Hírklikk tulajdonosainak is jó, hogy általam sok új olvasóhoz eljutnak, és így tágítják az általuk kínált véleményhorizontot": Az összes MSZP-s jól ismer, és gyűlöl engem, én is őket, de legalább együtt mondjuk ki végre, hogy a geci kurva anyját már 0rbán Viktornak, én meg még egy kis pénzt is kapok érte, és végig független értelmiségi maradok. Hát mi ebben a rossz?
  • "Számomra ez egy korrekt együttműködés": Ja, igazából nem is kis pénzt kapok érte, hanem nagyot.
"...olyannyira, hogy ezen a felületen jelent már meg írásom kultúrbalos szélsőségekről": Én leszek az új Hofi! Az egyetlen, aki belülről bírálhat majd viccesen. Ez nem azt jelenti, hogy nem lesz majd transzishow a bölcsikben, ha hatalomra jutnak azok, akinek szolgálok, hanem azt, hogy viccesen nevethetjük majd ki. Ugye, milyen jó lesz? Csak a kurva Fidesz ne legyen már!!444!!!
  • "Értem, hogy Németh Péter a Népszava főszerkesztője volt": Tényleg kellemetlen nekem, hogy Németh Péter egy ilyen kommunista féreg, ezért ne beszéljünk erről, lécci.
  • "...de engem nem cenzúráz és nem tilt, hanem úgy tűnik, elfogadja, hogy másként látom a világot, mint ő": Duplán kellemetlen, hogy az én nagyon mereven független álláspontom változtatások nélkül megfelel az MSZP-propagandának, de most ne ezen lovagoljunk!
  • "Neki mindez belefér. Mindaz, amit Apáti elvtárs gazdái még a közmédiában sem engednek meg:" Ti ott a Fidesznél ne merészeljetek ugyanerre hivatkozni, mert az nem ér!

"Jelzem Apáti Bencének, aki politikai prostituálódása nélkül aligha lenne ma a Budapesti Operettszínház balettigazgatója, hogy vele ellentétben az én véleményem nem eladó": Mert már megvásárolta az MSZP-SZDSZ.

  • "Bizalmas kérdésére, mely szerint van-e szaga a szoci pénznek, mindössze visszakérdezni tudok: hát a miniszterelnök úr felséges ánuszának milyen szaga van?": Nekem is kurva kellemetlen, hogy MSZP-s pénzből kell éljek, de mi mást tehetnék? Menjek el építkezésekre segédmunkásnak? Én hadd támadjak már azzal, hogy ti fideszes pénzből, köSSZpénzből éltek, de fordítva ez ne játsszon már, mert én független éttemriségi vagyok!

Elaljasodás: Szeretek Hamvas-idézeket felolvasgatni az éttermiségi fiatalokból álló olvasóközönségemnek, mert egészen úgy néz ki, mintha én is az lennék. Szeretek, de ebből sajnos nem lehet megélni.

Élni még csak kell: Ez is Hamvas idézet. Én szívesen korholom vele a hatvanas évek magyar társadalmát, ha kell, de hogy más tegye velem, amikor az MSZP-től veszek fel pénzt, azt nem tűröm el!

Személyeskedő mocskolás: Kurva anyátokat foglalkoztok már azzal, hogy újabban az MSZP fizet engemet. Nem szeretném, hogy ez így legyen. Mármint nem szeretném, ha foglalkoznátok vele.

Propagandista: Olyasmi, mint én, csak nem hazudozik pofátlanul a saját függetlenségéről. Ja, és fideszes is, tehát a kurva anyját!

Primitív: Fideszes, és azért az, mert fideszes. Minden fideszesnek a kurva anyját, 0rbán meg egy geci! Igen, az MSZP-t is utálom, de akkor is a fideszesek menjenek már el végre, mit nem lehet ezen érteni?

Szekértábor: Olyan közösség, amely nem bennem hisz, hanem 0rbánban vagy Gyurcsányban. Ezeket utálom a legjobban. Az én követőim, akik megbabonázva hallgatják a másodpercenkénti egytonnás kerozinfogyasztásról szóló agymenéseimet, legalább nem krumplival és primitív propagandával megvehető birkák, hanem kvalifikált, autonóm belpesti éttermiségiek. Jó, humántudományokból, de akkor is!

Reklám elleni hadjárat: A reklámot mint intézményt kell betiltani. Ez nem azt jelenti, hogy én ne szerepelhetnék együtt általam korábban mocskolt MSZP-SZDSZ-es prominens arcokkal egy MSZP-SZDSZ-t népszerűsítő reklámban, ha sok pénzt kapok érte.

Értelmiségi, független értelmiségi: Olyan, MSZP-SZDSZ-re (LMP-re, Lyobbikra, Párbeszédre, DK-ra) szavazó belpesti bölcsészgyerek, aki nagyon tagadja azt, amit éppen csinál, valamint semmihez se ért, de mindenről van nagyon harsány véleménye.