Ezért bántják a Pesti Srácok Popper Pétert - 2. rész

"Popper Péter az urbánus Magyarország egyedülálló alakja volt." Bár így lenne, de sajnos rengeteg hozzá hasonló alak volt még mellette. Folytatjuk az elmélkedést Puzsér kommunista példaképéről.

„Annak az ordas dühnek a magyarázata gyanánt, amellyel az 1956-os pesti srácok emlékét nap mint nap meggyalázó Pesti Srácok Popper Péter ellen acsarkodnak, két elméletem is van.”

Ha másodpercenként nem éget el egy tonna kerozint, akkor egyik sem elég izgalmas már tőled.

„Az egyik szerint a magyarok adójából fizetett sajtószolgák képtelenek megbocsátani az Orbán Viktornak szánt, akkoriban valóban súlyos túlzásnak tűnő »farkasnevetésű miniduce« minősítést, ami 1998-ban még valóban súlyos, paranoiás Orbán-fóbiának tűnt, de két évtized elteltével sajnos nyilvánvaló, hogy ebben ugyanúgy igaza lett, ahogy az alábbi kritikájában.”

1998-ban még nem így tűnt, de mára világossá vált, igen! 0rbán '98-ban még magas demokrata volt, és nem nevetett, sajnos azóta viszont kiderült róla mindennek ellenkezője. Tehát beigazolódott, hogy a nagy Guru nem egy 0rbanofób kis MSZP-s csicska volt, hanem kiváló képességű szakember, aki meglátta a jövőt.

Nekem viszont van egy alternatív elméletem, Robi. Nem lehet, hogy mára te lettél ugyanolyan 0rbanofób MSZP-s csicska, mint amilyen Popper elvtárs volt 1998-ban?

„A Fidesznek és vele együtt a miniszterelnöknek semmiféle eszmei, ideológiai elkötelezettsége nincs.”

Ez például pont nem igaz, mert politikai pályafutásának minden korszakában rühellte azt a pártot, ahova Popper elvtárs kitüntetésért járt. Ha sokat írod a házi újságjukat, talán te is megkapod majd az új idők Nyers Rezsőjétől ugyanazt a kitüntetést.

„Csak ahogy az érdek szele fúj. Tudniillik, a hatalom paranoiás akarása nem ideológiai elkötelezettség.”

És akkor vajon mi lehet a Fidesz paranoiás gyűlölete?

„Beckett egyik drámája jut eszembe, ahol az egyik pasi azt mondja a királynak: »Felség, a mi erőnk abban van, hogy nem tudjuk, mit akarunk«.”

méJ! Elképesztően csodálatos, ahogy a saját éttermiségi léted fölött ünnepelsz. A fideszesek nevében nem tudok beszélni, de úgy látom, tudják, mit akarnak. Azt, hogy az MSZP–SZDSZ soha többé ne legyen képes hatalomra ügyeskedni magát.

Ez a nem tudás a jellemtelen manőverezések végtelen szabadságát nyitja meg előttük.

Ezt most ugye azoknak az exfideszeseknek a lapjában írod, akik valamilyen elmebeteg ötlettől vezérelve úgy gondolták, hogy kifizetődő ötlet lesz egy nap alatt otthagyni a Fideszt MR 01G-ért, és azóta a legvéresszájúbb anti0rbanisták, bocsánat, demokrata ellenzékiek. Amúgy írhattad volna még a sose szavazz rájuk Jobbikkal, meg a saját még jobban gyűlölt exminiszterelnökükkel mégis simán összeállt MSZP házi lapjába is.

„Tessék megnézni, milyen végtelen szabadságban manőverezett a Fidesz az egyházellenes, liberális oldalról az egyre konzervatívabb, önkényuralmi módszereket alkalmazó, képmutató ájtatoskodásig.”

Én csak azt látom, hogy a 2013-as LMP-s celebből mára eljutottál addig, hogy MSZP-s arcok között MSZP-s pénzekért tolod az MSZP-s dumákat. Szomorú. :(

Szinte le se tagadhatnád, hogy mostanában te is azoknak dolgozol, akiknek a pártházát fegyveresen védte ez a g*ci. Na, jó, csak a jogutódaiknak. ;) Javaslom, hogy ne állj meg itt! Nagybandó is milyen jól mondta anno, hogy 0rbán veri a feleségét, mert hát az egész város ezt beszéli, és akkor nem lehet másként.

„A másik magyarázat arra, hogy miért tart a Popper Péter elleni megtorlás a síron túl is, az, hogy életműve túlságosan is fáj, túlságosan is az elevenébe hasít az értékrend nélküli trollkurzusnak.”

Elképesztően fáj nekünk Popper életműve. Arra az értékrendre, amit vallott, életem hátralévő részében irigykedve fogok nézni. Bár tizedannyira hinnék a Fideszben, mint ő a kommunizmusban, de ha netán ez mégis bekövetkezne, mit szólnál hozzá, Róbert? Jól megsoroználak téged a Lendvay ablakaiból, utána meg bevinnénk az őrsre, ahol a rendőrök az én tanácsaim szerint törnének meg téged. Ugye milyen jó neked, ha nem hiszünk semmiben? ;)

„Nekik liberális tálibokra van szükségük az ellenség soraiban, akik lenézik a vallásokat, akik éppúgy elzárkóznak a diskurzustól, mint ők, akik genderforradalomról ábrándoznak, és nem a tisztelet hangján törekszenek a folyamatos párbeszédre.”

Ezért se állunk szóba olyan nemilyen baloldaliakkal, mint Schiffer András, Ungár Péter vagy ti. Ja, nem!

„Fáj nekik a halk szavú bölcs, a vallási hagyományokat integráló mester, Hamvas Béla és Pilinszky János tisztelője és követője, aki a lakájmédia bármelyik komisszárjánál konzervatívabb és hagyománytisztelőbb.”

Kezdem azt hinni, hogy csak marhulsz. Sajnos igen. Ilyenek vagyunk mi, álkeresztény férgek. Az erdőben baszunk, cserébe annyira nem tiszteljük a konzervatív őshagyományt, hogy sose tüntetett ki Nyers Rezső.

„Ezért kell tébolyultan és kényszeresen üldözniük, ezért kell kiemelniük az életéből azt az időszakot, amikor a politikai rendőrséggel együttműködve vett részt fiatalkorú bűnelkövetők kihallgatásain, és adott tanácsokat a galerik elleni fellépéshez.”

Akkor nagyvonalúan melyik időszakát nézzük? Az előtte levőt, amikor bűnbanda tagjaként fosztogatott, és a hasonló kommunista geci szülei mentették ki a szarból? Vagy utána a leninintézetest? Esetleg utána az 1956-ost? Vagy nézzük az 1990 utánit, amikor már csak egy szimpla MSZP-s celeb volt?

Nem tudom, mit tett Popper Péter életének ezen időszakában, ahogy az úgynevezett Pesti Srácok sem tudják.

Az, hogy te nem tudsz valamit, már-már papírformának tekinthető, de a Pesti Srácok szerencsére tudja, mit tett Popper. Olvasd el vagy nézd meg, bár szerintem már megtetted, csak így könnyebb neked nem szembesülni vele.

„Az élet egy diktatúrában megalkuvásokkal jár, el tudom képzelni, hogy voltak Popper Péternek morálisan vitatható döntései, abban viszont a későbbi munkássága alapján holtbiztos vagyok, hogy nem a diktatúrát szolgálta, hanem nemesebb eszményeket követett.”

LOL! Most már kezdem érteni, miért követed te kölyökkutya módjára ezt spirituális kommunista gurut! Ezt a szöveget független értelmiségiként magadnak is sokszor elmormoltad, mielőtt az MSZP házi lapjába kezdtél írni Puch László pénzéért?

„Érdekes pillanat, amikor a Popper elleni mocskolás hevében felmerül az állambiztonság által bebörtönzött Indián története. Popper Péter szerepéről ebben semmit nem tudni, de nem is kell, hisz oktatott állambiztonsági tiszteket, így ebben az ügyben is bűnös – harsan a troll ítélete. De még a Pesti Srácok »újságírója« is megemlít egy zavarba ejtő tényt az államszocialista diktatúrával szemben oly hősiesen ellenálló Indián kapcsán. »Valóban elkövetett egy hibát, vagy annál súlyosabbat: lefeküdt egy tizenhárom és fél éves lánnyal. Azt mondta, nem tudta, idősebbnek nézett ki. De nem kellett volna, nagyon nem.«

Nocsak. Értem, hogy a nersevik propagandista nem akar nagy feneket keríteni ennek a csip-csup dolognak: szerinte ez egy hiba volt, vagy annál súlyosabb. Ott, ahol a gyermekpornó-nagykereskedő Kaleta Gábor hazacsempészése és szabadon engedése a nemzet elemi érdeke, miért is kéne ezen meglepődni?”

Tök jó, hogy kevesled Kaleta Gábor jogerős büntetését, mert akkor végre egyetértesz a Fidesszel. Ők szintén kevesellték, és azóta jelentősen szigorítottak is rajta. Ez így is marad majd, hacsak a Művelt Nyugat ki nem bulizza a törvény eltörlését. De ha az zavar téged, hogy Kaleta Gábor túl enyhe büntetését kapott, az miért nem zavar, hogy a nála jóval több bűnt elkövető Popper Péter meg semmifélét se?

„Ennek ismeretében tényleg annyira egyértelmű Popper Péter szerepe, aki rablásoknak, késeléseknek, nemierőszak-cselekményeknek és fiatalkorúak megrontásának a gyanúsítottjaival foglalkozott? Olyan biztos, hogy a gonoszság motiválta mindazt, amit a rendőrséggel együttműködve tett?”

Nagyon méJen és őszintén hiszem, hogy minden golyó, amit a magyarokra lőtt ki az MDP-székház ablakán, az alapvetően jó szándékból, szeretetből és a megértés igényével terítette le őket. Ámen! <3

Ha Indián kapcsán értik a Pesti Srácok, hogy egyetlen esetből nem lehet megítélni egy embert, egyrészt mert léteznek enyhítő körülmények, másrészt mert létezik bűnbánat és bűnbocsánat, akkor Popper Péter kapcsán hogy nem látják ugyanezt? Ha Indiánból kinézik a jellemfejlődést, Popperből hogyhogy nem?

0rbán Viktorból hogyhogy nem?

„Popper Péter az urbánus Magyarország egyedülálló alakja volt.”

Bár így lenne, de sajnos rengeteg hozzá hasonló alak volt még mellette. 

„A liberális kurzusnak a rendszerváltást követő két évtizedben kétféle tagja lehetett: az önérzetes ateista, aki köp a világnézeti tradícióra, és a vallást a nép ópiumának tartja; illetve a konzervatív hitéleti fordulatot vett szabadelvű értelmiségi, akinek a kurzus megengedte, hogy a Hit Gyülekezetének neoprotestáns kötelékében visszatérjen a keresztény vallás sok évszázados gyakorlatához – ha bárki más szóba merészelte hozni a vallást, az Istent vagy Krisztust, azt kigúnyolták, megszégyenítették és kiközösítették.”

De legalább nem lőttek le, ha '56-ban véletlenül a g*ci pártjuk székháza elé tévedtél.

„Popper Péter a nagyon csekély számú liberálisok egyike volt, aki nem vett tudomást arról, hogy a vallást gyakorolni vagy a Hit Gyülekezetében szabad, vagy sehol.”

Ez elképesztően nagylelkű! Tényleg, már 1990 környékén elviselte a szabad vallásgyakorlást ez az urbánus Teréz Anya?

„Egész életében a transzcendencia titkait kutatta, az ember és az Isten közti ösvényt járta, s vezetett rajta mindenkit, aki a szavára odafigyelt.”

Soha életemben nem érdekeltek a transzcendecia titkai, és sose jártam még az ember és Isten közti ösvényen. Teljesen hidegen hagy a téma, annyit azonban még én is tudok, hogy az ilyesmiket nem a kommunista pártszékházakban fogja megtalálni az, aki valóban keresi.

„Pszichológusi munkássága elválaszthatatlan volt az ember spirituális szférába való beavatásának szándékától, minden szavát áthatotta az a törekvés, hogy ne a tünetet kezelje, hanem a szenvedés okát annak metafizikai gyökerénél tárja fel, és az embert létezésének magasabb rendű érvényére eszméltesse.”

Igen, a kádárkolbászos rendőrt B+ a szerencsétlen hippikkel szemben, akiket úgy imádsz, meg állítólag te is az volnál...

„Popper Péter a haza kivételes bölcse volt.”

Melyik hazáé?

„Lángész, aki egyszer s mindenkorra a magyarság legnagyszerűbb szellemei közé iratkozott.”

Itt igyekszem visszaidézni azokat a kifakadásaidat, amikor mindig az ömlengő pátoszt kifogásolod...

„Az ő örökségének megőrzése és tisztelete nem pusztán nemzeti ügy, hanem az egyetemes kulturális hagyomány iránti hűség kinyilvánításának gesztusa. ”

Akkor foglalkozzon vele az egyetemes kulturális hagyomány. A nemzet tiszteletét sajnos elbukta abban a percben, amikor fegyvert kért a pártház védelmében.

„Aki ki akarja rekeszteni, saját magát rekeszti ki. Ez a kérdés hatalmasabb annál, hogy a polgárháború, a kultúrharc, a pillanat uralásának őrjöngő igyekezete diktálhassa. Popper Péter a magyar műveltség pillére. Aki hagyatékát megpróbálja eltávolítani, magát a felépítményt omlasztja magára.”

Mondhatnám álszent módon, hogy nem akarok gúnyolódni, pedig dehogyisnem. Pár éve a nagy Leninfiú-relativizáló Csundelik haveroddal harsányan kacarásztatok azon, hogy mi azok a Pesti Srácok vagyunk, akik kifelé lövöldöznek a pártház ablakán. Hát, most tessék. Megkaptad azt az idolodat, Horn Gyula miniszterelnöki tanácsadóját, aki tényleg. :P

Erre mondaná az öreg, hogy karma vagy valami ilyesmit, de te fehér ember vagy, Róbert. Hatalmas szerencsédre neked nincsen olyan, van helyette viszont lelkiismereted, ami nagyon remélem, hogy az egyre több MSZP-s pénz felhasználásától egyre és egyre rosszabb lesz.