Ez történt az ellenzéki hétvégén: előbújt Farkasházy Tivadar, VV Zsolti, és Dévényi István is

Mozgalmas időszakon vagyunk túl. A Békemenet ugyanis kibillentette az ellenzéki tábor jelentős részét az addig szokásos álomvilágukból. Vajon hogyan szembesültek a valósággal? Miket ajvékoltak, posztoltak, nyilatkoztak nekünk? Ha esetleg lemaradtál volna, mi összefoglaljuk!

Tivadar (75) nagynyugdíjas

Kezdetben még nagyon reménykedett. El is indult az ellenzéki nagygyűlésre, de meglátta, hogy ez a nagygyűlés tulajdonképpen egy olyan kisebbfajta nagygyűlés csak. Aztán látta, hogy a Békemenetre több busz jött, mint ahány ellenzéki az ellenzéki nagygyűlésen tüntet. Ettől kurvára megharagudott a magyarokra meg persze a buszokra is. Gondolta, ír valami olyasmit, amiben összekombinálja a kettőt. Közben kurvára dühös meg elkeseredett volt. 

Zsolt (30) konferanszié

Teljesen izgalomba jött attól, hogy nem volt hiábavaló az a rengeteg belefeccölt munkaóra, amit a pihe-puha kanapéján ücsörgő ellenzéki politikusok eltöltöttek nála. Egész végig arról beszélt, mennyire fel van ajzva a tüntetés látványától. Valójában azonban semmi másra nem tudott koncentrálni, mint az arca előtt meredező kőkemény zászlórúdra, amin egy lágy esésű jobbikos zászlóval játszadozott a huncut nyugati szellő.

András (31) még hivatalban levő, de már inkább mégse pártelnök

Még egyszer, utoljára a mikrofon elé kellett lépnie. Nagyon rossz érzése volt végig. Arra gondolt, hogy öt éve az az ügynök egyáltalán nem ezt ígérte neki a francia szolgálat székházában. Gondolta, feldobja kicsit mind a 30 megjelent ismerősét, és azt hazudta nekik, hogy úgy tudja, a tömeg egészen a Köröndig áll. Erre az addig szintén teljes letargiában kókadozó 30 ismerőse felkacagott, hogy ez a tökkelütött Andris most meg azt nem tudja, melyik sarkon van a Körönd.

Pillanatkép az ellenzék október 23-ai demonstrációjáról Forrás: Kontra/Kozma Zsuzsi
Pillanatkép az ellenzék október 23-ai demonstrációjáról Forrás: Kontra/Kozma Zsuzsi Forrás: Kontra/Kozma Zsuzsi

István (41) áruló

Kurvára kiakadt, mert amikor átállt azon a februári napon, még nem arról volt szó, hogy ellenzékinek lenni ekkora szopás. Folyamatosan kérdezgeti főleg a többi árulótól, hogy hol van legalább a 30 ezüst, amit ígértek neki. Amikor meg épp nem kérdezgeti, akkor többnyire maga elé bámulva szomorúan hallgat. Cikkírás előtt és után is ezt tette.

Márton (35) kurátor

Arra gondolt, milyen szopás már, hogy meg kellett hívnia két olyan energiaügyi szakértőt is a műsorba, akik csak szétzúzták a világmegváltó muciológiai dogmákat. Meg arra gondolt, mekkora szopás, hogy a reáliák megint meghágták a bölcsészségeket. Arra is gondolt, mekkora szopás, hogy ő sose volt reálos. Meg arra is, hogy senki nem fog emlékezni arra, amit alig egy éve a világmegváltó megújuló energiákról mondott nyilvánosan, mert az lesz csak az igazán nagy szopás.

Áron (34) zenebohóc

Élete szerepálma teljesült, hogy végre mézeskalácshuszárnak öltözve, palacsintasütővel vívhat meg a többi zenebohóccal. Ráadásul forgatási szünetben meglátta a főgonosz Szilárdot, és a közelébe férkőzve a tenyerébe fingva akarta neki megmutatni, hogy milyen illatos is a saját művészfing. Szilárd közölte, hogy normális ember nem szagolgatja a saját fingját, majd az egészet Áron pofájába fújta.

Ui.: A Telex című független és objektív pártmédia a fingot később a levegőben elfogta, és szintén illatosnak találta.