És akkor a háború közepén Zelenszkij végre elkezdett foglalkozni a Valóban Fontos Dolgokkal

Az ukrán elnök prioritási listája furcsán nézhet ki háborús időkben, de legalább ebben a fontos témában is megszólalt végre. Ugyanakkor érdekes - már-már homofób - részletek kerültek ki az ukrán alaptörvényből, de az elnök mindenkit megnyugtatott, hogy mindenkit azonos jogok illetnek meg. Minden bizonnyal itt az őshonos magyar közösségre is gondolhatott.

Érdekes hírről számolt be az MTI-n keresztül a Mandiner:

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök kedden támogatásáról biztosította az azonos neműek bejegyzett élettársi kapcsolatának engedélyezését Ukrajnában. 
Zelenszkij azt is hozzátette, hogy jelenleg az ukrán alkotmány értelmében a házasság nő és férfi kapcsolata. Hangsúlyozta, hogy a hadiállapot körülményei között nem módosíthat az ország az alaptörvényén, a kormány azonban már javaslatokat dolgozott ki az azonos neműek bejegyzett élettársi kapcsolatának engedélyezésére. Az ukrán elnök hozzáfűzte, hogy a modern világban egy állam demokráciája abban nyilvánul meg, hogy azonos jogokat biztosít minden állampolgára számára.

Hú, izé. Millió sebből vérzik ez a rövid kis idézet, de kezdjünk neki az alaposabb elemzésnek, mert mi bizony szeretünk ilyesmikben vájkálni!

Forrás: AFP

A háborús állapot és a Valóban Fontos Dolgok

Elgondolkodtató és előremutató az ukrán elnök prioritási listája: rossz nyelvek szerint meglehet, hogy az orosz hadsereg a „különleges hadművelet” végrehajtása közben már az ország létét veszélyezteti, mégis van idejük az olyan témákkal is foglalkozniuk, mint a melegházasság.

Az ukrán alaptörvény kirekesztő lenne?

Ez is újdonság számunkra, de mégis szemet szúrt – idézzük:

az ukrán alkotmány értelmében a házasság nő és férfi kapcsolata.

Nos, ez tartalmában – ezen a ponton – tökéletes átfedést mutat az emiatt is sokat szapult magyar Alaptörvénnyel

Magyarország védi a házasság intézményét mint egy férfi és egy nő között, önkéntes elhatározás alapján létrejött életközösséget, valamint a családot mint a nemzet fennmaradásának alapját. A családi kapcsolat alapja a házasság, illetve a szülő-gyermek viszony. Az anya nő, az apa férfi.

Na, de ez még ne zavarjon össze bennünket túlságosan: Zelenszkij – ahogy azt fent is említettük – azt is leszögezi ugyanis, hogy sajnálatos módon csakis a hadiállapot miatt nem nyúlhat bele az alkotmányba, de már dolgoznak az ügyön, sőt, konkrét javaslatokat dolgoztak ki.

Jó hír, hogy Ukrajna védelme – mit védelme: Moszkva ostroma – mellett még ilyesmire is jutott idejük, energiájuk.

Ezek szerint Zelenszkijék a magyar közösségnek is megadják, ami jár neki

Hiszen ezt nyilatkozta: egy állam demokráciája abban nyilvánul meg, hogy azonos jogokat biztosít minden állampolgára számára.

Akkor az ukrán nyelvtörvény és az őshonos magyar lakosság jogai is rögtön rendben lesznek, úgy hisszük. Újabb kiváló fejlemény, gyorsan kiküszöbölik a csorbát, bizonyára erre is konkrét javaslatokat dolgoztak ki.

A végére egy kis emlékeztető: hisszük és valljuk, hogy Zelenszkij igazából nem is gondol semmit, csak utasítást hajt végre, agendát valósít meg a bábállam Ukrajnában.

Hadikötvények, a termőföld kiárusítása, az állami vagyon –  főleg az energiaszektor, a bankok és a közlekedési vállalatok – privatizációja, külföldi irányítással meghonosított új tanterv az iskolákban, a minisztériumokban Soros-függésben létező nemzetközi NGO-k osztogatják a tanácsokat, IMF-diktátumok... Ez mind összeesküvéstény, nem -elmélet.

kapcsolódó

  • Erről szólt a Kontra ukrán belpolitikát vizsgáló sorozata

    Erről szólt a Kontra ukrán belpolitikát vizsgáló sorozata

    Hogyan került jelentős részben amerikai pénzemberek befolyása alá a kelet-európai ország az elmúlt harminc évben? Hogyan vált hidegháborús ütközőzónává az ukrán gáztranzitvállalat? Hogyan épített egy óriási civil birodalmat Soros György, akinek még a veteránokra is volt gondja. Hogyan bizniszel ezzel párhuzamosan háborús kötvényekkel a spekuláns helyi embere?

Hogy Zelenszkij és az ukrán kormány mit szeretne, valójában irreleváns. A legújabb parancs most éppen ez volt, ezt kellett gondolniuk, ezt kellett mondaniuk.

De csapataik már a győzelem utáni időkre koncentrálnak, csapataik MOCKBA falainál készen állnak.