ÉN az ellenzéki művész!

Újabb formabontó, polgárpukkasztó produkcióval jelentkezem, amelyik végre képes lesz arra, hogy felrázza ezt a nyomorék kis országot, és megbuktassa végre 0rbánt. Nézőim közül természetesen leginkább Önmagamra számítok! <3

Legelőször is azzal kezdem, hogy bemutatkoznék. Mutzinger Husi legendás osztályában végeztem, hiszen már az édesapám is kurva nagy atyaúristen volt. Sosem tudtam kinőni az árnyékából, ami mindig kurvára frusztrált, de azért csak felvettek ezzel a névvel az Országos Belpesti Zenebohócképezdébe, amit négy év taperolás után sikerrel elvégeztem. Pályám ekkor felfelé ívelt, kormányon voltunk.

Olyan kurva szép évek voltak, csak a nemlétező nácik kavartak bele az idillbe, de alapvetően úgy emlékszem ezekre az időkre, mint Belpest igazi aranykorára.

Forrás: MTI/Mohai Balázs

Ha külföldre mentem, az ottani kollégák mindig irigykedve jártak körbe, mint keletről érkezett, izgalmas, egzotikus, könnyen formálható anyagot. A szerepek ekkoriban csordogáltak, de azért éreztem a Nagymező utca közönségének szeretetét. Aztán egyszer csak minden elkezdett elbaszódni. A nácik megostromolták a TV-t, én pedig tudtam, hogy Magyarországról el kell menekülnöm. Persze még nem rögtön tettem ezt, mert nekem alapvetően ez a hazám, és nincs olyan beszédhibám, hogy rögtön anyanyelvi szinten beszéljek franciául, mint a Forintos Ádám meg a Pocsolyás Illa.

Négy évig rettegtem, hogy mi lesz, ha jön a fideSS. Aztán jött, és négy évig tovább rettegtem.

A hangulatom már nem volt olyan jó, mert ekkoriban, ha külföldre mentem - és gyakran megyek, elhihetitek! - a kintiek már azt kérdezgették, hogy mi az isten történik ott nálatok? Elmagyaráztam nekik mindazt, amit a Zügspitze Zeitungból már amúgy is jól ismertek, de utána inkább mégis hazajöttem, mert nem akartam itt hagyni ismert és egyre nagyobb népszerűségnek örvendő együttesemet a Nyuszit. Haj, de sokszor énekeltük együtt közösen valamelyik romkocsma mélyén, hogy 0rbán Viktor paraszt! Ezért úgy volt, hogy menekülnöm kell, de aztán inkább mégis maradtam. 

Aztán a harmadik kétharmadnál kezdett eltörni bennem végleg valami. Néztem annak a g*cinek a boldog képét, ahogy énekli a militarista dalait, miután megint nem tudtuk őt megverni a választáson - miért vagyunk mi ilyen bénák? MIÉRT??? - és az jutott eszembe, hogy bármi lesz, akkor is kibaszok vele!

Elváltam gyerekem apjától, és összejöttem a Csángó Eszterrel, korunk  talán legpimaszabb és legtehetségesebb rendezőjével. Vele együtt találtuk ki a darabot, ami szerényen a saját nevemet viseli.

Vicces lesz, önreflexív, humoros, és elsősorban arról fog szólni, hogy mit tesz a gyűlölet egy egész országgal, aki megint megválasztja 0rbánt, és akinek ezért a jó k*rva anyját! A darab kedvéért vállaltam, hogy kitárulkozok, és nyíltan coming outolok benne. Formabontó ötlet mi? Erre biztosan nem számítottak a homofób szarmagyar fideszesek. 

A tudósok amúgy kimutatták, hogy dehogyis meggyőzéssel terjed, mert 8-25%-ban genetikai alapú, a maradékhoz meg már csak korlátlan 0rbángyűlölet kell, és kész is a végeredmény.

Kicsit gyűlöltek végre a végén ugye? Ugye megnézitek? Ha kell, kimegyek érte a Pride-ra is, és ott rikácsolom teli torokból, hogy takarodjatok a hálószobámból, de csak miután erőszakkal benézettem oda veletek, hogy lássátok, miként buzulok odabent.

Az sem ússza meg, aki esetleg nem nézne meg a Pride-on, mert elmegyek beszélgetni azzal a másik szuperegóval megáldott extrovertált nőszemélyhez is, aki önmagáról nevezte el a Showját. Ja, nem. Nem a Friderikuszra gondoltam. Szóval ott megnézhettek majd, ahogy kitárulkozok. 

Elöljáróban annyit, hogy a darabban a saját anyámat szerényen önmagam játszom, mert sajnos a Monty Python népszerű fatominlova ebben az évadban már nem ért rá. Ja, és nagyon szerettem volna, ha színházunk legnevesebb rendezője, Lónyál Dénes is részt vesz a közös munkában, de sajnos volt neki tavalyról ez a nagyon csúnya zaklatási ügye, amire a fideSS ráugrott és csúnyán felfújta. Ekkor éreztem végleg, hogy elegem van, és be kell állnom a melegek ellen gerjesztett mesterséges erőszak megállításába. 

Gyertek el hát ti is, és segítsetek ebben! A darab prömierje a Pyrrus Pinceszínházban lesz látható, Mottója pedig az: 2006-ban feminista nőként még csak azt gondoltam, hogy 0rbán kinyalhatja, de ma, 2021-ben már az a véleményem, hogy kapja is be!