Elkészült a Jobbik-kisokos: tippek, hogyan lehet egyszerre brüsszelitának és irredentának lenni

A Kontra mindig kész segíteni a bajba jutott ellenzékieknek, így hat pontban összeszedtük Jakab Péterék számára a az általuk hangoztatott legfontosabb jelszavakat, irányelveket, hogy a jövőben is legyen miből ötletelniük.

Nincs ma könnyű helyzetben az a választó, aki erőnek erejével eldöntötte, hogy a végsőkig kitart a Jobbik Magyarországért Mozgalom mellett. Valószínűleg a rendszerváltás után érezhette magát hasonlóan az a pár százezer elkötelezett kommunista, akik az állampárt megszűnésével MSZP-vé való átalakulásával kénytelenek voltak szembenézni a tényekkel: a jól ismert csibészeken kívül minden megváltozott. Nem csak a tartalom, de a csomagolás is más.

 
Bár a kontinuitás letagadhatatlan, mégis komoly szellemi és lelki erőpróba hűségesnek maradni ahhoz, aki ma körtét, holnap almát követel.

A szebb napokat is látott egykori nemzeti radikális párt – jelenlegi kebelbarátaikkal, a szocialistákkal ellentétben – nem lineáris pályát írt le, hanem elindult körbe, és megtépázva, megalázkodva, megfogyatkozva most visszatérni látszik a startvonalhoz: a jobboldalisághoz – vagy legalább annak látszatához.

A másik fontos különbség, hogy az „elvtársak” nagy része az elmúlt évek dicstelen ideológiai útkeresése során faképnél hagyta őket, nem ritkán egyenesen a párt vezetése szabadult meg különböző eszközökkel azoktól, akik nem voltak hajlandók elveiket szavazatmaximalizálás céljából szögre akasztani.

Bár aggódnunk nem kell, mert szkinhedmúltú, Harcos márkájú ruhákban Egészséges Fejbőrt hallgató, tetűhintázó-judapestező tartalékosok még mindig szép számmal jelen vannak a szervezetben, odáig már eljutottak, hogy a tisztújító kongresszust teljes titokban, a sajtónyilvánosságtól távol, zárt ajtók mögött kellett megtartaniuk, ki tudja miféle botrányszagú veszekedésektől tartva.
Ander Balázs Facebook oldala

Valószínűleg voltak a tagság soraiban olyanok, akik a néppártosodás-gyurcsányosodás politikáját teljesen magukévá tették. Nekik pedig most újra nyelniük kell, ráadásul duplán: ismét visszatérnek a Trianont sirató, műmagyarkodó díszletek, ráadásul éppen annak a Jakabnak a vezetésével, aki a lehető legszorosabban gyömöszölte be pártját Don Gyurleone hátsó fertályába, garantálva ezzel a megalázó választási vereséget.

A szombati tisztújítás és a már azt megelőzően Facebook-posztokban belengetett jobboldali fordulat kapcsán elgondolkoztunk rajta, vajon 2022 után miket ajánlhatnak Peti bohócék a  csúnyán megtépázott támogatóiknak?
Facebook

Látható, hogy az utóbbi hetekben az MZP-zöld mellé az arculatba  visszakúszott az árpádsávos piros-fehér, várható tehát, hogy a politikai követelésekben is újra megjelennek az operettjobboldali elemek.

Igencsak izgalmas kötéltáncnak ígérkezik ez a látszólag összebékíthetetlen érdekek közepette:

  • Vissza kellene szerezni azt a néhány százezer elvesztett szavazót, legalábbis egy részüket. Ezek többsége vagy átment már Toroczkaiékhoz, vagy nem igazán emlékszik szeretettel az egykori cigánybűnözést emlegető gárdistavonalra.
  • Nemcsak a Fidesznél, de a ténylegesen nemzeti radikális Mi Hazánk Mozgalomnál is jobboldalibbnak kéne lenni, vagyis annak látszani. Ha ők Erdélyt akarják visszacsatolni, a Jobbik akár Lengyelországgal szembeni is területi követeléssel élhetne Nagy Lajos király perszonáluniójára hivatkozva.
  • Valódi jobboldali pártként euroatlanti-szkeptikus,  protekcionista politikát kell vinni, markáns kritikával a nemzetek feletti Európában gondolkodó baloldal felé. De csak annyira, hogy Gyurcsány Ferenc vezérigazgató úr meg ne sértődjön, mert Jakab Péter még megütheti a bokáját.

Ezek között a látszólag feloldhatatlan ellentmondások között lesz kénytelen navigálni a Jobbik a következő négy évben. Egyszerre brüsszelitának és irredentának lenni nem kis kihívás, Jakab Péter és kis (egyre kisebb) csapata azonban mégis erre vállalkozik.

Facebook

A Kontra azonban mindig kész segíteni a hitehagyott, semmirekellő, populista ex-náciknak bajba jutott ellenzékieknek, így összeszedtük a legfontosabb jelszavakat, irányelveket, melyeket 2010 és 2022 között hangoztattak. Ezeket összefésültük hat pontba, hogy legyen miből tovább ötletelniük.

Forrás: Facebook/Jakab Péter

  • Jólétet minden magyarnak, ugyanakkor adjon az Isten szebb jövőt!

  • Magyarországnak nem áll érdekében, hogy az Európai Unió gyarmataként a multicégek kilapátolják az extra profitot, ezért megfontolandó a mielőbbi kilépésünk! Rendkívül fontos azonban, hogy előtte csatlakozzunk az Európai Ügyészséghez, mert milyen ciki már, hogy Brüsszelben magyarázkodni kell emiatt!
  • Cigánybűnözés egyszerre van és nincs. Leginkább attól függ, hogy az ország melyik régiójában tartunk fórumot.
  • Kőkeményen bele kell állni a nyugati szankciós politikába, az Orbán-kormány megalkuvó, önző energiapolitikája helytelen. Egyúttal hazánknak történelmi felelőssége, hogy kelet felé is nyissunk, szoros kapcsolatokat kell kiépíteni Oroszországgal. A Jobbik  készséggel vállalja, hogy megfigyelőket küld Ukrajnába, ha az oroszoktól ismét érkezik ilyen felkérés. Egyúttal rehabilitáljuk Kágé Bélát is!
  • A mocskos franciák és angolok azonnal adják vissza  az elcsatolt területeket. A párizsi békeszerződés és a szégyenletes trianoni diktátum érvénytelen. Viszont azért Ferinek abban igaza volt, hogy a határon túli magyarok szavazati joga erős túlzás. Ne szóljon bele a politikába az, aki nem itt adózik! Mindennek van határa!
  • Magyarországra ne jöjjenek a bevándorlók. Főleg a színes bőrűek ne! Viszont azért a déli határkerítés elképesztően fasiszta dolog, szimbóluma az Orbán-féle diktatúrának. Lehet, hogy mégiscsak le kéne bontani? Majd megkérdezzük Ferit!