Egyrészt - Másrészt

Sokan támadják mostanában Gergőt. Ráadásul olyan helyekről is, amelyeket eddig felvilágosultabbaknak és értelmesebbeknek gondoltunk ennél. Baloldali, azaz független értelmiségiként kötelesek vagyunk elmagyarázni az értetlenkedő többségnek, hogy miért van ez máshogy, mint másoknál.

Egyrészt van ugye az, hogy a bunkó magyarok nem beszélnek elég jól nyelveket, Sokat korholtuk emiatt mi értelmiségiek ezt a primitív ázsiai népet, de másrészt most már rájöttünk, hogy a tárgyalásokon mégis a tolmács fog fordítani - technikailag lehet még Szijjártó Péter is akár - úgyhogy tulajdonképpen már mégse annyira nagy baj ez, hogy Gergőhöz képest mindenki hiperaktív angoltudással rendelkezik.

Sokan egyenesen már a teljesen alaptalan plágiumvádakkal is jönnek, de természetesen ez nincs így, hiszen mindannyian tudjuk, hogy Schmitt Pál az alantas plagizátor, akiről ezt az egészet el is nevezték. Gergő egyébként a tudományos életből jön, ahol nagyon tehetséges muciológus-demonstrátor volt Schmitt Pállal ellentétben, aki csak egy egyszerű kétszeres olimpiai bajnok.

Gergőnek egyébként az adjuntkust csak valaki véletlenül beleírta az önéletrajzába. Háromszor.  

Az, hogy jutalmat oszt a kiéheztetett és 0rbán által kivéreztetett városházán, pedig nem lopás! Lopni a fideSS lop! A munkáért nem fizetés, hanem jutalom jár. Beszéljünk végre arról, hogy a rohadék Várkonyi Andrea 35 milliós osztalékot vett ki a saját cégéből, ami példátlan a kapitalizmus történetében, ezért jövőre végre tényleg össze kell fogni, és mind elmenni szavazni Jákob Zsóka nénire! 

A vallás amúgy nevetséges, idejétmúlt, meghaladott buta középkori babona.

Nagyon mélyen felháborított, amikor a fideSS pofátlanul a náci pápára cserélte le a köztársaságot Budapest egyik legcsodálatosabb közterén, de az elmúlt évek legvidámabb pillanatát szerezte nekünk azzal, hogy őszentségének a Dalai lámának, sőt, Lámának szentelt egy csodálatos kis utcácskát, csak hogy a kínai kommunisták most tényleg megkapják.

A kommunizmus egyébként alapvetően egy nagyon nemes eszme, de ahogy Kínában csinálják az felháborító!

Lemészárolják a muszlim rohingjákat, meg a timbuktuiakat, melyek őshonos kisebbségek ott.

Az őshonos kisebbségek védelme pedig elengedhetetlen, amennyiben nem magyarok. Ezért ne jöjjenek ide semmiféle egyetemmel!

Úgyis csak az ügynökeik keltetője lenne, és csak kémkednének vele. A tudomány persze alapvetően értéksemleges és teljesen objektív.

A legfontosabb örökigazságok egyedüli forrása lenne, de a kínai fizika mégis valamiért rossz lett most, és csak a CEU-n oktatott mindenféle muciológiákra igaz már csak ez a tudományos tézis-tétel-törvény!

Ezzel összhangban kijelenthető, hogy amúgy undorító volt, amikor Trump rasszista alapon kínai járványnak nevezte a koronavírust.

Ellene már tényleg tenni kellett valamit, így egyáltalán nem elítélhető, ha az amúgy független média most végre tényleg beavatkozott. Elkerülhetetlen lépés volt.

Undorító amúgy az is, ahogy a Fidesz kézivezérli a saját lakájait. Nyomorult propagandisták mind. Ezért kéne végre összeülni, és kitalálni itthon is valami hasonlót a maradék független médiával.

Biztosítani a koalíciós partner támogatását, fölkészíteni a legbefolyásosabb lapok vezetőit, és vezető publicistáit, hogy mire számíthatnak. Bevonni őket ebbe a folyamatba. Megtanulni nem fölszisszenni minden pillanatban, és menni előre.

Egy szó mint száz. Egy a lényeg most. Valamennyi, eddig harsányan hangoztatott érvet, szólamot félretenni, és bátran menni leszavazni Gergőre, bármi is lesz!

Nyilvánvaló volt, hogy amit mondtunk, az nem igaz. Nyilvánvaló volt, hogy végighazudtuk az utolsó másfél-két évet.

De mégis, most ő az egyetlen, akivel esélyünk lesz egy jobb Magyarországot építeni, és elzavarni végre a bűzhödt, korrupt despotát. Az se érdekel, ha az MSZP logója van mellette, ha ő a miniszterelnök-jelölt, akkor támogatni a végsőkig, mert most tényleg van esély elzavarni ezt a rohadék bandát. 

Bizakodó ellenzéki értelmiségiek köre

2018. március - a hódmezővásárhelyi reménysugár után