Cseh Katalin, az abortusz védőszentje

Uniós és emberi jogi dokumentumban rögzítené a Momentum a terhességmegszakításhoz való alapvető emberi jogot

Miközben a hazai közélet a politikai csatatér mindkét oldalát erősen megosztó katatörvény módosításával foglalkozik, egy másik Katáról is szót kell ejtenünk. Az emberi életet és emberi méltóságot a szélsőséges szabadosság javára rendszeresen háttérbe szorító

Momentum liberális politikusai a nemzetközi baloldal elvárásaihoz igazodva ismét az Európai Unió intézményrendszerének eszközeit igyekeznek felhasználni arra, hogy saját ideológiájuk mentén korlátozzák a tagállamok szabad önrendelkezését.

Forrás: Facebook/Cseh Katalin
Az USA Legfelsőbb Bírósága által hozott végzés szövetségi szinten szüntette meg az amerikai állampolgárok számára az abortuszhoz való alanyi jogot, amely annak ellenére váltott ki világszintű felháborodást, hogy ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy minden államban automatikusan lehetetlenné válik a művi terhességmegszakítás.

A Supreme Court bírái pusztán hoztak egy ideológiai döntést, mely szerint a magzat élethez való jogától való megfosztásának lehetősége nem egyetemes érték, hanem kisebb közösségek legyenek jogosultak döntést hozni arról, milyen eljárást tartanak helyesnek.

A liberális jóemberkedés stréberjei között is a leglelkesebb ölebek közé tartoznak a lila liberális ifjúsági gittegylet EP-képviselői, élükön a botmixerek koronázatlan királynőjével, Cseh Katalinnal.

Kitalálták, hogy az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatában, valamint az Unió alapjogi chartájában is rögzítenék: minden ember alapvető joga az édesanyák hasában fejlődő kisbabák elpusztítása.
Forrás: AFP

A terhességmegszakítás témájában folytatott viták során – néhány elmebeteg ultrafeminista szörnyetegen kívül – mindkét oldal egyetért abban, hogy a kérdés komplex, szomorú, és egy nem kívánt terhességre nincs minden szempontnak megfelelő, mindenki számára elfogadható megoldás. Az abortusz engedélyezése ugyanis szó szerint élet és halál kérdése. Olyan kérdéseket vet fel a téma, melyek sokkal inkább szólnak hitről, erkölcsről, érzelmekről és világnézetről, mint objektív tényekről:

  •  

A fentiekről higgadtan és indulatosan egyaránt lehet vitatkozni, és az ellenkező álláspontot képviselő felek kölcsönösen tekinthetik egymást lelkiismeretlen, gonosz gazembernek – ahogy ez igen gyakran megesik, ha szóba kerül ez a téma.

Egy biztos: a momentumos kártevőink kezdeményezése teljesen indokolatlan és időszerűtlen. Magyarországon jelenleg ugyanis nincs törvényi akadálya a terhességmegszakításnak, és várhatóan nem is lesz.

Olyannyira nincs ez tervben sem, hogy a kormány még a Mi Hazánk Mozgalom kezdeményezése mögé sem állt be, mely szerint abortusz előtt az édesanyának kötelező lenne a magzat szívhangját meghallgatnia, ami pedig igen távol van a törvényi - pláne alkotmányos - tiltástól.

Cseh Katalin buzgómócsing jogszabály-módosítási kezdeményezésére egyetlen reális magyarázat létezhet: szenvedélyesen szerelmes az abortusz intézményébe. Három évvel ezelőtt a Momentum EP-képviselője születésnapján a Facebookon arra hívta fel követőit, hogy a Planned Parenthood nevű NGO-nak adakozzanak, ha örömet szeretnének szerezni neki.

Ez az a szervezet, akiknek tagjai az Origo beszámolója szerint a liberális egyéni szabadságjogok égisze alatt támogatnák, hogy a terhességet annak teljes időtartalma alatt meg lehessen szakítani, sőt, egyes esetekben akár már megszületett csecsemők „eltávolítását” is indokoltnak tartják. 

A XXI. századi liberális családmodell már nemcsak a szülő szerepeket teszi feltételes módba, de a gyermekhalálozást is visszaállítaná a középkori szintre?

Cseh Kálmán és Berg Daniella
Cseh Kálmán és Berg Daniella Transzpolitikusok

Nem tudjuk elképzelni, miért ilyen fontos Katkának a botmixerezés nemzetközi jogi védelme, de az biztos, hogy amíg Orbán Viktor kormányoz, a gyermekgyilkosság, mint alapjog nem fogja részét képzeni az Alaptörvénynek.