Belpesti filmek a magyar történelemről

Szevasztok! Kula Dávid vagyok, az ex.hu kultújságírója. Az a kis szőrös gumicukorburgeres jófej gyerek. Vágjátok a nácik siralmait a pántlikás árvalányhajas történelmi giccsről, amik nem készülnek el nekik? Na, geci, én most néztem egyet, és megkapják benne.

Kezdjük ott, hogy az egész egy vicc. Nem a filmszakma persze, mert ott rengeteg kiváló haverom van, hanem a magyarnak nevezett történelem. Mindenünk, amink csak van, román, szlovák, meg főleg jugoszláv. Az osztrákok tanítottak meg bennünket késsel-villával enni, a törökök meg fürdeni. Civilizálatlan barbár szar nép vagyunk, az az igazság. Vegyük csak az aradi tizenhármat, vagy az Aranycsapatot. Tudtátok, hogy egyetlen magyar sem volt benne? Gecire gyűlölöm és megvetem ezt az egészet. Ja, persze nem a magyar népet - abból ki ne merjetek tagadni, nácik! - hanem ezt az egész nacionalista, sőt, fideszes tempót. Úgy volt, hogy 1945-ben már legyőztük ezt az egészet, de most, az SZFE meg a teljes filmszakma átalakításával megint megpróbálják újraéleszteni, és ezért borzasztó kínos számomra, amikor a külföldi kollégáim és barátaim kérdezik, hogy megint mi a fene történik nálatok…

 

Eleve milyen borzasztó ötlet már történelmi filmeket csinálni? A múlt másról se szól, mint elnyomásról, és a fehér, heteroszexuális férfifaj uralmáról. Mint Modern eNber, sokkal szívesebben nézek mondjuk szuperhősös filmeket, mert egy transzformersszel sokkal jobban tudok azonosulni, holmi bornemisszáknál meg baradlayaknál…

Nem is véletlen, hogy ilyenekből a kommunizmusban csináltak utoljára ilyen nagy giccses szuperprodukciókat. A kommunizmus önmagában persze egy végtelenül nemes eszme volt, de ezt a részét természetesen már kikacagjuk. Ahogy a költőnőfejedelem is megmondta, Jókai koszlott, elagott, nőgyűgylölő, és buta nacionalista. Normális gyerek számára érthetetlen nyelvezettel, ezért olvastassunk inkább Esterházyt a gyerekekkel. 

Mégis történelmi film kell, köcsög magyar? Nem volt elég a pozsonyi csatás beégésed? Jól van, akkor csináltunk neked! Závada írta, ez már csak jó lehet! A legjobb, amikor ilyen körúton belülre pedálozó tirpákokkal alázhatunk meg benneteket, szar fajmagyarokat!

Nálatok kik is írják ezeket a szarokat? Bán Mór? Jól van, majd szerzünk valami Lubomirt és egy király utcai garzonért megírja nektek, hogy Hunyadi tényleg román volt!

Na, de vissza az eredeti témához. Most a magyar történelem egy tényleg dicső korszakát fogjuk feldolgozni. Legszívesebben azt nézném, ahogy a Don-kanyarban halálra fagytok, de erre egyelőre várni kell. Talán, majd ha megbuktattuk 0rbánt! Egyelőre legyen elég annyi, ahogy szerencsétlen, ártatlan szovjet parasztokat terrorizáltok, de még ezt is elkúrjátok majd, meglátjátok!

Jaj, de várom már! Olyan lesz az egész film, hogy a megnézése után elmegy az ember kedve minden magyarkodástól. Tehát végre mi fogjuk tőle jól érezni magunkat, akiknek alapból nincs! Az egész Csanády utca végre fellélegezhet, hogy nekünk van igazunk, és nem nektek, szar magyarkodónak... Megcsináljuk még egyszer a Jöjj és lásdot, mit szólsz? Igazi horrorfilm lesz, elhányod majd magad tőle, csak végre magyarokat fognak benne ölni a végén! 

Nagy Ervin, jaj, de jó! Azóta kedvenc színészem, amióta kiderült, hogy ő is gyűlöli a 0rbánt. Gondolom, a mocskos szélsőjobbos fajtádnak a Nagy Ervin eddig Rommelt jelentette, de most szembesülni fogsz vele, hogy milyen csodálatosan tud romlott magyarokat játszani. Kurva jó ez a film amúgy. Annyira nyomasztó élmény az egész, mint amikor kénytelen voltam végigszenvedni azt, hogy 0rbán focistái valami véletlenség nyomán győztek, te meg a körúton fiesztáztál utána. Fúúú, de geciszar élmény volt NEKEM! Szerencsére most te fogsz szenvedni. Látod, mennyire borult minden? Mint a Hetedikben! De megígérhetem, hogy itt még a végén se fog kisütni a nap. Remélem, történelmi szakértő is volt a filmben, vagy, ha nagyon hőbörögsz, akkor összedobunk vele egy jó kis M5-ös műsort. Krampusz Balázs mondjuk! Még Romváry Trisztánon is összeveszik azon, hogy a magyarok voltak a legnagyobb náci népirtók a világon. T0d0ományosan kimutatja neked, hogy orosz parasztot kizárólag és egyesegyedül a kommunistáknak van joga ölni, és azok bármennyit is ölnek meg, az megbocsátható...

Még forog a film, de én már azon gondolkozom, mivel alázhatnánk meg a dicső  történelem iránt vágyakozó mocskos fideszmagyar fajtádat még jobban. Csinálhatnánk esetleg állami pénzen valamit, amiben 1849-ben irtod Erdély egyetlen és jogos tulajdonosait, az ártatlan és velejéig becsületes románságot. Esetleg újraforgatjuk a Hideg napokat Hegedűs D Gézával meg Molnár Noárral. Na? Ja, és attól valahogy nem félek, hogy egyszer az életben tényleg valami dicsőséges dolgot kapsz a mozikban mondjuk a harmadik otrantói csatáról vagy a pumákról. Kurvára mindegy, hány kétharmaddal fogsz még győzni, mert a mi filmjeink a berlini nagydíjakra fognak készülni, ha a fene fenét eszik is.