Ferencváros Kleopátrája a pénzhiány miatt sír, a sajátjainak mégis jut belőle bőven

Baranyi gyorsan kihasználva még a veszélyhelyzet adta felhatalmazást, jól kitömte az emberei zsebét.

Zajlik az élet Ferencvárosban. Hiszen néhány hete arról írt a sajtó, hogy a folyton a "kormány kivéreztetése" miatt siránkozó Baranyinak arra mégis jutott pénze, hogy az elnyomott amerikai feketék életét jelképező, de végül csak román kerti díszekre hajazó BLM-szobrot felállítsanak a kerületben.

kapcsolódó

Más kérdés persze, hogy egy napot sem bírt ki a kiváló műalkotás, hiszen a Légió Hungária aktivistái ledöntötték a szobrot. Persze, tudjuk azt is, hogy pont ez volt a polgármester előzetes célja a szobor felállításával.

Forrás: Vadhajtások

No, de újabb hír a kerületből, hogy Baranyi bő egy hónappal azután, hogy átnyomta a kerület költségvetését, amiben egyébként jócskán csökkentette a sport és kulturális kiadásokat,

az elmúlt napokban a szövetségesei pénzzel való kitöméséhez kezdett, kihasználva még gyorsan a veszélyhelyzeti, korlátlan felhatalmazását. Hiába a rendszeres ajvékolás az ellenzéki médiában, az embereket etetni kell, rájuk mindig jut pénz.

A kemény munka meghozza gyümölcsét: több mint 200 ezer forintos fizetésemelés Baranyi helyettesének

Reiner Roland
Reiner Roland Forrás: Facebook/Reiner Roland

Néhány napja csak, hogy Baranyi 235 ezer forinttal emelte meg az LMP-s alpolgármestere, Reiner Roland havi illetményét.

Reiner egy április 12-i, Baranyi által egy személyben "hozott" önkormányzati határozat értelmében innentől kezdve, összességében 1.055.315,-Ft-ot (897.500 alapilletményt+134.625 költségtérítést+23.190,-Ft nyelvvizsga pótlékot) fog havonta keresni,

ami több mint 235 ezer forint emelkedést jelent a korábbi 816 ezres illetményéhez képest.

Nem nehéz tehát Ferencvárosban alpolgármesternek lenni, csak szót kell fogadni a magát Ferencváros Kleopátrájának képzelő polgármesternek, és máris dől a lóvé.

Volt pénz az új médiacég meggründolására is

De a gonosz Fidesz-kormányzat szorongattatásai közepette arra is jutott közpénz Ferencvárosban, hogy Baranyi meggründolja a saját médiabirodalmát.

Megjelent ugyanis egy önkormányzati határozat, hogy Ferencváros közszolgáltatási szerződést köt a Ferencvárosi Média Nonprofit Kft-vel.

Idén januárban felállt ugyanis a 100 százalékban önkormányzati tulajdonú médiacég, amelynek feladata lesz majd a kerület televíziójának, a 9.TV-nek és a kerületi újságnak, 9 Magazinnak a működtetése.

Forrás: ferencvaros.hu

A Kontra információi szerint az új médiacég működtetése több mint 100 millió forintba fog fájni a kerületnek évente. De ez persze belefér a folyton a pénzhiány miatt a kormányra mutogató polgármester-asszonynak.

Megint az FTC-n spórol a polgármester

Azt is a napokban határozta el Ferencváros egyszemélyes úrnője, hogy az FTC Icehokey Utánpótlás Kft-nek, 70 százalékra mérsékli a korábban 90 százalékos, a kerületi jégcsarnok használatára vonatkozó díjkedvezményét.

Azaz a polgármester újra jókorát rúgott, a kerület világhírű sportklubjába, a Fradiba. Most épp a hokicsapat került célkeresztbe.

Forrás: MTI/Kovács Tamás

De Baranyinak nem ez volt az első húzása a Fradival szemben. Hiszen ahogy azt február elején megírtuk, a "Fradimeccs" névre hallgató műsor helyett a Soros által finanszírozott Gulyás Márton, Partizán nevű Youtube csatornájának műsorát sugározza a kerületi televízió.

kapcsolódó

De már a 2019. októberi győzelmét követően szinte rögtön belebegtette

majd meg is szüntette az egyre sikeresebb FTC önkormányzati támogatását is. (Évi 50 millió forinttól esett el a csapat, amelyet a korábbi városvezetés minden évben biztosított az utánpótlás nevelésére.)

Legutóbb pedig arról lehetett olvasni, hogy a Baranyi vezette ellenzék eltávolította a városrész BL főtáblás csapatának zászlaját a városházáról. 

Sőt, Baranyi tavaly októberben nem engedte azt sem, hogy a képviselő-testület napirendjére vegye a Fradi zászló kitűzésének ügyét.