Az igazság a nemváltó tinilányokról, amit a Szilícium-völgy el akar hallgatni

A transzlobbi talán még mindig csak viccelni próbál, csak sokan komolyan veszik?

Ha plasztikusan, hatásosan be szeretnéd mutatni az álszent liberális agyrémség esszenciáját, mi lenne az?

Az én képzeletbeli dobogómon természetesen mindenképpen ott lenne a Ferencvárosban kiállítandó térdepelő, szivárványszínű amerikai szabadságszobor a Black Lives Matter-mozgalom apropóján - de mutatok talán még kifejezőbbet, és még szomorúbbat.

kapcsolódó

Mert előbbin személy szerint azért jókat tudok röhögni, de bizonytalan, elméjükben és testükben meghasonlott, MEGVEZETETT, életük végéig megcsonkított gyereklányokon - aktív szülőként főleg - már kevésbé.

Ugyanis a dobogó másik helyének várományosa nálam  Abigail Shrier, a Wall Street Journal szerzőjének legújabb könyvén kirobbant tagadás- és megtagadáshullám.

Forrás: Wikimédia Commons

Hogy miért?

 • Az első lehetséges kiadó - (egyes) munkavállalói tiltakozására - visszalépett
 • Az egyik legismertebb amerikai egyetem professzora égetésre ítélte a könyvet
 • Amikor az írónőt egy podcastos beszélgetésre hívták meg a Spotifyhoz, az ottani alkotói csapat (hangosabb része) is kivonulással fenyegetőzött
 • És bár az Amazon forgalmazza a könyvet, megtagadták a kiadó online hirdetéseinek leközlését.

kapcsolódó

Mi volt Abigail Shrier megbocsáthatatlan bűne? Miről szól a könyv?

gyógyíthatatlan sérülés - TINILÁNYOK ÉS A TRANSZGENDER AGYRÉM

Az írónő  - bár közel sem olyan bátor, mint az Orbán Viktort facebookos oldalán szidalmazó sikerkovácsok - azt merte tollára venni, hogy riasztóan növekszik a nemet váltani készülő tizenéves lányok száma - és vajon mi lehet ennek az hátterében.

Így néz ki a XXI. századi Amerika cenzúrája. Nem a kormány küldi rád a rendőrséget az otthonodban, hanem szilícium-völgyi oligarchák radírozzák ki teljesen a nekik nem tetsző témákat, elégítik ki a saját ideológiai harcosaik igazságérzetét, hogy aztán szabadon terjeszthessék agymenéseiket.

-kommentálja maga Shrier.

Abigail Shrier
Abigail Shrier Forrás: Képernyőfelvétel/TheJoeRoganExperience

Szóval emiatt történik a kiátkozás: egyszerűen le mer írni egy nagyon is veszélyes, normális magyar ésszel felmérhetetlen, rendkívül aggasztó jelenséget. Nem csak a netről meg partizánképzőkön ollózta össze a művet, hanem valóban, személyesen kutatott: szakemberekkel, érintett szülőkkel, gyerekekkel, magukat transzneműnek tekintő felnőttekkel (köztük több hangos aktivistával - mindkét választott nemből) beszélt, több mint 200 interjút készített.

kapcsolódó

A történet sajnos végtelen bugyrokba szippantana alá minket - nem véletlenül írta meg Shrier is a könyvet teljes terjedelmében. De azért megpróbáljuk kiemelni a fő gondolatokat, következtetéseket:

 • A lakosság egy nagyon-nagyon elhanyagolható százaléka (0,01%) volt csupán a valódi nemiidentitás-zavaros (nemiszerep-diszfória), és egészen 2012 környékéig alig volt dokumentált a nemi diszfóriás, vagy nemet változtatni kívánó tinédzser lányok száma (a jelenség szinte kizárólag fiúkat érintett korábban)
 • 2018-ban csak Nagy-Britanniában 4400%-kal ugrott meg a nemi beavatkozást v. hormonkezelést igénylő lányok száma a 10 évvel korábbi állapothoz képest
 • 2016 és 2017 között MEGNÉGYSZEREZŐDÖTT a nemmegváltoztató műtétek száma, ebből 70% (eredetileg) lányokat érintett

Forrás: AFP

Ez egy elvetemült iparág.

Ezek a szerencsétlen lányok többnyire jól szituált családokban nőnek fel, depressziósak, testképzavaruk van. A közösségi média, az internet fokozza a szorongást, esetleg az online pornó riasztotta el őket a párkapcsolattól, szexualitástól. Évszázadokkal, évtizedekkel ezelőtt az ördögűzőt hívták volna rájuk, húsz éve zsírleszívásra mentek volna, tíz éve talán disszociatív személyiségként diagnosztizálták volna őket - mostanában pedig férfiak szeretnének lenni.

De kinek áll ez érdekében? Ki az az iparág?

 • 2007-ben 1 db. nemváltoztató klinika volt az USA-ban, most 50 fölött
 • Transzgender mentorok készítik fel a tinilányokat az új személyazonosságra: mit viseljenek, hogyan járjanak, mit mondjanak; milyen online cégektől rendeljék meg a fűzőt (hogy lenyomják a mellüket); és hogyan viselkedjenek, hogy ne vegyék észre a szülők az egészet - vagy ha mégis, hogyan szakadjanak el tőlük teljesen
 • Kalifornia 2017-ben olyan törvényt hozott, ami akár börtönbüntetéssel is sújthatja a páciensek "új nemi személyes névmásainak" használatát megtagadó egészségügyi dolgozókat
 • New York mindezt kiterjesztette munkáltatókra, lakáskiadókra és vállalkozókra (ilyenkor sóhajtok fel mindig, hogy a magyar egy eleve gendersemleges nyelv)
 • Egyes amerikai egyetemeken az elsőévesek bemutatkozáskor felsorolják nevüket, szexuális orientációjukat, előnyben részesített személyes névmásukat - és azonnal támogató közösségre találnak, amennyiben bármelyik eltérő a hagyományostól, vagy csak bizonytalanok
 • Az egyik interjúalany lány még heteróként csatlakozott egy iskolai homoszexuális közösséghez, ahol elég gyorsan felismerte új, transzszexuális identitását. A sors kegyetlen tréfája (?), hogy nevelőszülei egy leszbikus pár voltak. A lány azóta önkéntes masztektómián (melleltávolító műtéten) is átesett, 400 instagramos követőjének bátorító ujjongása közepette. Biztosan megérte: megcsonkítva, élete végéig hormonokon élhet - a többibe bele se merek gondolni.
 • A tinédzserkori nemiszerep-diszfóriát az esetek 70%-ában beavatkozás hiányában is kinövik.

Szóval azt mondjátok, nem meggyőzéssel terjed?

Egy mesekönyvtől még nem lesz meleg a gyerek?

Egy térítő még nem csinál fiút a lányomból?

Sokan röhögtünk Lorettán a Brian életéből, aztán a Kretén-Mad magazin groteszk jövőképén, ahol a piercingek és a fültágítás után végtagjaink csonkítása lesz az új divat.

Hát tessék, lehet röhögni.

Címlapkép forrás: Regnery Publishing