A pusztító

A nagy karácsonyi filmdömpingben se feledkezzünk meg az egyáltalán nem karácsonyi, ám zsenialitása miatt minden évszakban kötelező remekműről. Ez az a film, amin általános iskolásként csak röhögtünk, majd 2020-ra rádöbbentünk, hogy a csekelmény idejére, 2032-re minden meg is valósul majd belőle. Természetesen csak San Andreasban. Nézzük is meg egyenként, mik ezek!

Elektronikus póráz:

Erre már 2032-ig sem kell várni, mert lényegében már most tökéletesen megvalósult. Hála az emberiséget megváltó technológiának, a hatalom mindig tudná, hogy mikor merre jársz. Már amennyiben egyáltalán létezne hatalom, mert csak üres algoritmusok számolgatnak itt is, ahogy azt napjainkban is tapasztaljuk.

Az algoritmus figyel rád, érzékeli, ha valami megfoghatatlan és ellenőrizhetetlen közösségi irányelvek szerint valami nem oké, majd megbüntet, ha ezek szerint csúnyát mondasz vagy gondolsz.

Ja, és ha ország vagy, akkor nem a közösségi irányelvekre, hanem a jogállamiságra fog majd hivatkozni. Érted büntet, és nem ellened. Talán ma még regisztrálhatsz új accountot, de 2032-ben ez már biztosan nehezebb lesz. 

Önvezető villanyjárművek:

Sajnos ezen a téren is előrébb járunk már, mint szeretnénk. A jövő egy rémálom. Már amennyiben FÉRFI vagy, és szereted összekormolni az éppen leelőzött zöld faszfejek biciklikaravánját, ha mondjuk a kedvenc leopárdoddal csapatod. A jövőben erre nem lesz lehetőség, mert nemhogy tank nem lesz, hanem semmi, amit normális, tehát kőolajszármazékokból finomított tüzelőanyaggal üzemelő motor hajt. Szerencsére korunk igazi szörnyetege, a villanyroller nem jutott az alkotók eszébe. Ha szeretsz előzni meg a gázra lépni, akkor ez nem a te világod. Eleve nincs gáz. Van villanypedál, meg önvezetéspedál. Sajnos még akkor sem érhet baj, ha az önvezető automatikába hirtelen apró hiba keveredik, mert megvéd majd a védőhab, bár biztosan nem lenne kár érted...

Vegán gasztrodiktatúra:

A jövőben kiolvadás messze legrosszabb része, hogy a konyhában nők helyett láthatóan egyetlenegy személy tartózkodhat, és az illetőt valószínűleg Steiner Kristófnak hívhatják.

Bármit ehetsz, ami szerintük a nemártás nemes filozófiájának maradéktalanul megfelel, tehát tengeri algával megbolondított gyermekláncfüvet, egy kis spenótpéppel és frissen facsart fehérrépával kísérve. A szerencsétlen polgárok jórésze nem azért nem eszik húst, mert az tilos, hanem mert nem is tudja, hogy olyasmit lehet (titokban tuti elcsattan azért néhány ropogós tücsök, vagy finom gyűrűsféreg, amikor nem figyel oda az algoritmus). Szerencse a szerencsétlenségben, hogy a föld alatt maradtak még bátor és fideszes FÉRFI!!!-ak, akik bármikor képesek összedobni egy jó hamburgert. A fideszesek vezére pedig a kor Németh Szilárdja, aki a körömpörköltre esküszik!

Diszfunkcionális rendőrség:

Aki szeretne bepillantást kapni a George Floyd utáni rendőri világba, az itt megteheti. Ha színes vagy, ráadásul bevándorló, akkor a rendőrök sosem fognak intézkedni ellened. Ez már nagyrészt most is így van, de most még csak azért, mert nem mernek. Eljön majd az az idő, amikor már nem is tudnak majd. 

Tervtelen személy a középpontban:

Természetesen itt se áll senki a háttérben. Illetve mégis, de nagyon öreg, és jóságos filantróp, akiből csak a rémséges fideszes propaganda farag sátánt. Valójában semmi mást nem akar, minthogy a nemlétező gyerekei már egy jobb világban nőjenek fel, ahol nincs szenvedés, és nem kell elviselnie a másként gondolkodókat. 

A gonosz kiolvasztása:

A világjobbításhoz pedig a legjobb eszköz nyilvánvalóan a múlt bűnei miatt terhes, épp ezért bűnbocsánat elhozójának mindent vakon végrehajtó főgonosz. Erre sem kell 2032-ig várni, hiszen naivan azt hittük, hogy a germán faj örökre lefagyasztotta magát második elszámolása után a végtelen orosz hómezőkön, de az öreg filantrópnak hála mostanában olvadozni kezdett, és a régi szép időkhöz hasonlóan máris megvonta az MTK elnökének jogait. A sötét bőr se zavarjon meg senkit, hiszen már az új, megváltozott Németország jelképe, ami kizárólag arra szolgál, hogy eltereje a figyelmet a felsőbbrendűen keseszője hajzatról. A német párhuzamot pedig mi más bizonyítaná igazán, minthogy az izgalmas kísérlet ismét a számolóbajnok megfagyását eredményezi. Ezúttal utoljára!

A baloldali emberjavítás végeredménye:

Az egész rémálom igazi végeredménye pedig nem más, mint a Posztmodern Embertípus. A Posztmodern Embertípus büszke képviselője pedig soha semmi olyat nem csinál, amit az okostelenfonja nem előemésztett neki. A jövő szereplőire jellemző delbilitás és infantilizmus szintén olyasmi, amiért nem kell 12 évet előreszaladnunk. Gyerekzenét hallgatnak, bébipapit esznek, agyhullámokkal kúrnak, miközben az A2M-ról még csak nem is hallottak.

Bármelyikük büszke képviselője lehetne a Baloldaliak és Progresszívek frakciójának az EP-ben.

Esetleg minden környező népről megírhatná az Azonnaliba, hogy mennyivel különbek a magyaroknál (A film „Bob munkatársa" ma főmunkatárs az azonnali.hu-nál - a szerk.). A maszkulinitás már nem egyszerűen üldözendő, de John Spartan gyönyörűen kimunkált testére nézve egyenesen groteszk. Gondolkodni pedig senki sem tanult meg a minden bizonnyal sokkal boldogabb gyerekkort biztosító Waldorf-jellegű tanintézményekben, ahová járhattak. Mindegyik akkora hópihe, hogy egy pacsitól, vagy a segge kitörlésének ötletétől is hidegrázást kap. Arról már nem is beszélve, hogy mennyire kibaszott buta mindegyik. A különösebb szellemi potenciállal nem gyanúsítható Spartan, vagy a föld alatt élő Edgar Friendly valóságos agytrösztnek tűnik mellettük.

Ne feledjük, hogy tökéletes világuk megalkotója okosan beleprogramozta a néger Németországába, hogy őt ne bántsa, de arra csúcsértelmiségiként már nem gondolt ez a csodálatos reneszánsz elme, hogy mi lesz, ha Németország kívánságára kiolvasztja a sok kis Ausztriát is...

+1 Pizzahut: 

Talán nem véletlen, hogy az újmúlt egyetlen dolgot nem söpört csak el, a pizzázást. Ne akard megtudni, hogy Doctor Cocteau és pedofil köre milyen gyerekeket kap, ha különféle pizzákat rendel….