A Pannónia nyomdás Cseh Katalin pofátlansága kolosszális: az uniós forrásokról oktatja a kormányt

Messze még a nyár vége, de az uborkaszezon vastagbőr-díjára eddig nálunk a momentumos politikus is erős jelölt

Cseh Katalinról rég nem hallottunk, de meg erősen belecsapott így a nyár közepén és posztolt egy szépet facebookos oldalán:

A kormány túl régóta halogatja a megállapodást az uniós forrásokról, aminek a magyar emberek isszák meg a levét. Végre az Orbán-kormány megfogadta a Momentum követelését, ugyanis parlamenti frakciónk több mint egy hete nyújtotta be az arról szóló határozati javaslatot, hogy szorítsák vissza az egy ajánlattevős közbeszerzések arányát. De ne feledjük: a kormány bűnei miatt jutott ilyen helyzetbe az ország. Sürgősen meg kell egyeznie a kormánynak az Európai Bizottsággal, teljesíteni kell a kért reformokat és antikorrupciós garanciákat.

 

Nem is tudjuk, hol illik ilyenkor kezdeni, de biztos igaza van: ha már pofátlanok vagyunk, akkor legyünk nagyon azok. Haladunk sorban akkor már:

  • A kormány túl régóta halogatja a megállapodást az uniós forrásokról [...] végre megfogadta a Momentum követelését:  Tehát valójában a Momentum ötlete volt az egész megállapodás, a Fidesz-KDNP-vezette kormány megint csak ellopta a tök jó ötleteteket – azt is későn, szóval ez se jó.
  • „A Momentum követelését”: követelőzik az a párt (vagy inkább szubkultúra, nem is tudom), aki a saját jogán be se került volna a Parlamentbe, valójában csak Ferenc testvéréknek asszisztálnak, úgy jutottak pár befutó helyhez. Halljátok, hogy dübörgünk? Oké.

kapcsolódó

  • Szorítsák vissza az egy ajánlattevős közbeszerzések arányát: nahát, PONT ezt követelte a Momentum, micsoda telepátia! De vajon azt miért nem követelték, hogy legyen tiltott mindenféle pályázati ügyeskedés, amelynek a Cseh-család is nagy ismerője?
Itt idéznénk múltkori írásunkbólidőközben a Közbeszerzési Hatóság is eljárást indított Cseh Katalinék ellen: a gyanú szerint a bűnszervezetet alkotó cégek a közbeszerzési eljárások során is úgy indultak, hogy az ajánlatkérők és az ajánlattevők egy és ugyanazon céghálóba tartoztak, és tevékenységüket összehangolva vettek részt a közbeszerzéseken [...] 
[...] a szintén a cégcsoporthoz köthető Mondat kft.-nek így lett a Vanyarcon és Szécsényben is fióktelepe. Hogy miért? Ez is hátrányos helyzetű térség, ahol magasabb intenzitású támogatás nyerhető el. A poén azonban talán nem is ez, hanem az, hogy a telepet bérlő cég még a kulcsot se kérte el a címhez, Szécsényben pedig pedig hiába gyűjtötték be a másfél milliárdnyi támogatást, a működésüknek szemmel látható nyoma nincs.

Hát, akárhogy is nézzük, az ajánlattevők száma legalább papíron tuti rendben volt a Cseh család és a Pannónia Nyomdához köthető vállalkozásoknál... végül is jogos a „követelés”. A többi szempont most biztos nem volt annyira fontos.

kapcsolódó

  • „A kormány bűnei miatt jutott ilyen helyzetbe az ország”: nem tudom pontosan, most milyen helyzetre tetszik gondolni pontosan. Esetleg arra, amikor a Kegyedék szövetségesei, az MSZP-SZDSZ kormányoztak a legutóbbi válság előtt, alatt és IMF-hitel felvételére kényszerültünk az eleve – még a világgazdasági konjunktúra alatt is – siralmas mutatóink miatt?

kapcsolódó

  • Sürgősen meg kell egyeznie a kormánynak az Európai Bizottsággal, teljesíteni kell a kért reformokat és antikorrupciós garanciákat: már megint ez a követelőző, utasító, számonkérő hangnem, mintha csak (!) valami helytartó, kápó osztaná az észt egy megszálló hatalom nevében. 

Nem tudom, mennyire gondolhatják ezt komolyan.

Lehet, hogy Cseh Katalin is úgy gondolja, hogy ebből a helyzetben már úgysincs más esélye, mint a támadás? Hátha a közvélemény – benne különösen az ellenzéki követőket – elfelejtette a folyamatban lévő szürke zónás ügyeit?

Szerény, kéretlen véleményünk szerint a Momentum nyilván inkább koncentrálhatna saját sorainak rendezésére, mert ennek így csúnya vége lesz... persze mi nem annyira bánjuk, de azért szóltunk!