A Mi Hazánk lesz a baloldal új potenciális szövetségese?

Gyurcsány Ferenc várhatóan ugyanolyan kezesbárányt nevel majd a következő négy évben a szélsőjobboldali párt politikusaiból, ahogy Jakab Péterből is.

Nagyon úgy tűnik, hogy a baloldalnak ismét marad a tehetetlen ellenzéki szerep. Mindössze annyi vigasz juthat nekik, hogy összefoghatnak a pillanatnyilag bejutásra esélyes szélsőjobboldali, Jobbik-renegátokból formálódott Mi Hazánk Mozgalom leendő parlamenti frakciójával.

 

De várjunk egy percet! Hisz a baloldal ilyesmit nem csinál! 2014-ben Havas Henriktől Parti-Nagy Lajoson át Novák Péterig mindenki következetesen elhatárolódott attól, hogy a Jobbikot - amely ma már a gyurcsányi politikai Frankeinstein-szörny szerves része - akár csak szalonképes tárgyalópartnerként elismerje.

 

Ugye senki nem feltételezi, hogy Feriék ellenzékbe szoruló szövetsége szemérmes lesz, ha volt szkinhedekkel, fasisztákkal kell majd összeállnia, ha ellen akarnak állni a Fidesz kezdeményezéseinek?

Gyurcsány Ferenc a következő négy évben ugyanolyan kezesbárányt nevel majd a Mi Hazánk politikusaiból, ahogy Jakab Péterből is.