A híres színész

Van valami velős, világjobbító véleményed a mongol belpolitikáról? Mindig érdekelt, hogy a togói, vagy a tongai parlament összetétele sokszínűbb-e? A szociológiaszakon is csak az érdekelt, hogy mi lesz 15 év múlva Paraguay-i alsó decilissel? Akkor minden bizonnyal valami színészféleség lehetsz, nem is akármilyen!

Manapság minden magára valamit is adó embernek megvan a saját kedvenc összeesküvés-elmélete. A klasszikusokat kedvelők Kubrick holdraszállását meg a Kennedy-gyilkosságot fogyasztják. A modernebbeket kedvelők chemtraillel és halálos 5G hullámokkal kelnek-fekszenek. A különlegességek iránt fogékonyak pedig kívülről fújják, hogy Barack Obama Ehnaton fáraó klónja, míg felesége, Michel, valójában egy Michael nevű férfi. 

Ezek alapján simán kimenthetnénk a jelenleg leghíresebb színészt a fideszes népharag elől. Ki lehetne dolgozni valami izgalmas elméletet arról, hogy George Clooney igazából kiváló színészként csak valami szerepre készül. Esetleg zsarolják, vagy valami sokkal viccesebb magyarázat van erre az egész bohóckodásra..

Valaki vagy valakik mondjuk egyszerűen csak trollkodnak, és felépítették az értelmiség tökéletes sztereotipikus figuráját.

Adott egy sikeres, ámde rettentő érzékeny karakter, aki Tom Cruise-hoz, vagy pláne Brad Pitthez képest messze nem olyan lehengerlő stílusát sármmal és kisfiús mosollyal kompenzálja. Sikeres a szakmájában, de az őt berobbantó sorozat óta nem vállal el akármit. A színészkedés mellett immár rendez, sőt producerként egyúttal komoly üzletember is. Akkor sem pihen, amikor épp nem rengeteg pénzt keres, hiszen ENSZ-békenagykövetként emberek sorsát teszi jobbá. Ráadásul jószívvel ajánlja közben a legkülönlegesebb zamatú kávékülönlegességet, melyet természetesen csakis fair trade körülmények között hajóznak át más kontinensekről. 

A reklám egyébként az ilyen érzékeny értelmiségi lakmuszpapírja, hiszen bár magát a reklám intézményét - prolikra szart tukmálás - őszinte megvetéssel és lenézéssel kezeli, saját, minőségi életéből mindig hajlandó néhány apró titkot megmutatni pénzért azoknak, akik éreznek annyi igényességet önmaguk iránt, hogy rá szeretnének hasonlítani. Az ilyeneknek teljes őszinteséggel kínálja sármos mosolyával azt a nyakkendőtűt, amit évtizedes vizsgálódás során az önmagával legjobban harmonizálónak talált.

Ugyanilyen aprólékos és kiforrott szempontrendszer alapján választott Los Angeles-környéki villát, golfklubot és villanyautót is. A feleség - már amennyiben nő - csakis tökéletes pedigrével érkezhet, valamelyik közel-keleti országból. Nem szénfekete, de azért izlésesen nem túl fehér bőrrel, amit persze a fehérek elitiskolájában szerzett legfehérebb elitdiploma tesz a felsőbb körök számára is elfogadhatóvá.

Ő maga is igyekszik az elit köréből művelődni. Rengeteget olvasott Hitlerről, és emiatt rájött arra, hogy a német fegyverkezésnek és agresszív külpolitikának könnyedén megálljt lehetett volna parancsolni, ha Hollywoodban akkoriban lettek volna hozzá hasonló, felvilágosult, érzékeny és bátor Művészemberek, akik annyira felemelték volna a szavukat a nácik ellen, hogy azon már Göbbels, de legalább Konstantin von Neurath is komolyan elgondolkozik.

Nagy pechjére ő nem abba a korba született, viszont szerencse a szerencsétlenségben, hogy napjainkban is vannak diktátorok. 

Ilyenkor a finom művészentellektüel a South Parkban látott módon kicsit torkoskodik önmagából. Óvatosan belefingik a saját tenyerébe, majd kis védőperemet képezve - hogy a légáramlat el ne sodorja az értékes gázokat - az egészet az orrához emeli, ahol önmagáról is megfeledkezve mélyet szippant bele. A finom illat hatására pedig büszkén és megingathatatlanul jelenti ki, hogy ott Bel Airben is nagyon aggódnak most, hogy a Borsod hatosban nem a Bíró Laci nyert, és ezen a gyerekei érdekében sürgősen változtasson a buta magyar választópolgár...

Valami itt túl tökéletes...

Még mindig nem gyanús, hogy George Clooney igazából nem is létezik, és valaki itt a XXI. század legnagyobb médiahackjét tökéletesítgeti?

Mekkora poén lenne már, ha egy szép napon Sascha Baron Cohen mosolyogva bejelentené, hogy igazából nincs itt semmiféle George Clooney, sőt, nem is volt soha. Egyszerűen csak arról van szó, hogy 25 éve építget itt egy karaktert, és hiába alkotta meg Brünoval a világ legnagyobb osztrák csúcsbuziját, vagy Borattal a kelet-európai suttyó ideáltipikus modelljét, igazából Clooneyval robbantotta a legnagyobbat.