A dal erejével 0rbán ellen!

Most végre sikerült! Itt a sikerrecept! Annyi befuccsolt próbálkozás után megvan az, amivel igazán meg lehet rengetni egy velejéig korrupt, mocskos és alattomos rezsimet. 0rbán napjai most már tényleg meg vannak számlálva, és remeg a félelemtől, hogy vége lesz.

A sikerrecept igazából nagyon régóta adott. Itt van egy félelmet nem ismerő előadóművész, aki vakmerően a hatalom szemébe mondja, hogy a varangykirálynak nem nyílik többé a sárga rózsa.

Baszódjál meg, KDNP, s külön Semjén Zsolt! Nem tetszik, nem tetszik, nem tetszik a rendszer! A haverok már nemsokára Londonba disszidálnak, amit lényegében 0rbán tett, amikor 2011-ben megreccsentette ezt a virágzó kis országot. Hirtelen elértéktelenedtek a muciológus diplomák, amit olyan bátran és menőn énekelt meg drumenbészre az a kopasz váccpáör kiscsaj, akiből azóta agresszív kopasz kamaszfiú lett.

Persze, nem voltunk mindig ilyen búskomorak. Nem volt mindig rossz a kedvünk, és nem voltunk kénytelenek ilyen melankolikus nótákat szerezni és előadni. Volt egy valaha szép kor, amikor a 0rbán még nem volt, illetve ellenzékből obstruált csak, és mi boldogan összeölelkezve, teli torokból fújtuk a köztársasági téri mámorban, hogy IGEN-IGEN!

Illetve azok egészen pontosan most már mégse mi voltunk, mert felelősségteljes zenészként mi már akkor a feltartott mutatóujjunkat emeltük Feri felé, amiért max néhányszor nem hívtak meg a Heti Hetesbe, de a dal ereje alapvetően végig velünk volt.

Régóta mondom és vallom, hogy igazi zenebohóc csakis baloldali ember lehet, mert ő érzi át a lélekmelengető muzsika leglényegét!

Mindezt igazán azokban az években mutattuk meg, amikor 0rbán tönkretette mindazt, amit az előző 40+20 év olyan keserves munkával felépített. Ha más nem, de az mindenképp jó volt ezekben az években, hogy részegen üvölthettük a belpesti éjszakába, hogy MI SZABADABBAK VAGYUNK, MINT TI VALAHA LESZTEK! DE BASZD MEG A KRITIKÁT, 80 MILLIÁRD! Esetleg kicsit részegebben azt, hogy SZILÁRD A BESZÉLŐ DISZNÓSAJT!

De most! Most végre olyan műalkotás született, ami csak a legnagyobbakat, Gerendás Pétert, vagy Bródy Tinit idézi. Ennyire bátran Kertész Ákos, akarom mondani Akos Kertesz óta nem vágtak oda a magyarságnak. Nem csoda, hogy a Telex rögtön szerelmes ódát intézett ehhez a remek, de a körúton kívül sajnos kevésbé ismert kiváló zenekarhoz. 

A dicsérő jelzők mennyisége és minősége pedig egyáltalán nem túlzás, hiszen Tóta W. Árpád óta senki nem pakolt ennyi szar közhelyet IFA-platóra a bűnös magyarokról.

Most először mondta ki végre dalban egy zenekar, hogy a magyar igenis egy búskomor, bunkó, nyomakodó, alkoholista, belvárosban fákra hugyozó tolvaj népség. Ja, és még gyávák is. Rettentő gyávák, amiért nem kelnek fel, nyilvánvalóan 0rbán és a bűnös 0rbanizmus ellen. 

Egyszerűen minden rossz. Minden, de főleg a fojtogató közöny.

Mindegy mit teszünk, akkor is 0rbán lesz (ha például hirtelen mégis valahogy kurva sokan szavaznátok a Momentumra, akkor ez pont mégse lenne így, üdv: a szerkesztő), a csendes beletörődést pedig csak az emigráció, pontosabban az azzal való meddő fenyegetés, vagy a zenés 0rbánbírálat törheti meg. 

Ha lesz még két-három ilyen dal, esetleg még a fent emlegetett mester, Bródy János is beszáll valami édes-bús nótával, az exindexTelex helyében simán meggondolnám, hogy a bebukott Lángoló Gitárok mintájára előjöjjenek valami forradalmian új zenei bloggal. 

Sajó vagy valamelyik kultúrmuci simán regelhetne Ajvékoló Gitárok címen. Ahogy most kinéz, nemhogy 2022, de '26, '30, és '34 után is aktuális lesz a téma. Gyakorlatilag egy permanens 0rbánbuktatás, amit az összes következő korosztálynak generációs élményként lehet majd eladni. Páratlan lehetőség lenne, igazán meg lehetne fontolni. Gyuri bácsi jobb napjain talán valami kis pénzt is adna rá.