A buli, ahová Gulyás Gergely egy pohár borral állított be a fél kormánnyal a háta mögött

Megtaláltuk a tökéletes Fidesz-partit Tusványoson. Exkluzív képeket és videót mutatunk!

Míg Budapesten a Pride határozta meg az elmúlt napok hangulatát, több mint hétszáz kilométerrel keletebbre egy másik rendezvényen egy másik közösség jött össze találkozni, beszélgetni és persze kicsit lazítani.

 
A rendezvénysorozatról – mely hivatalosan a Bálványosi Szabadegyetem nevet viseli – elsősorban közéleti-politikai vonatkozásai miatt lehet olvasni a hazai sajtóban. Orbán Viktor tradicionálisan itt értékeli a mindenkori aktuális helyzetet, de számos más vita, beszélgetés is helyet kap. Ellenzéki és kormánypárti politikusok egyaránt örömmel fogadnak el meghívást, mert a hazainál sokkal fesztelenebb légkörben, érdeklődő közönség előtt ütköztethetik érveiket.

A fesztivál azonban a látogatók többségének nem pusztán közéleti szafari.

Anyaországi és erdélyi fiatalok tízezrei jönnek bulizni a gyönyörű erdők (és közepesen félelmetes medvék) között megrendezett koncertekre és táncházakra, amelyeken első vonalbeli hazai és erdélyi zenekarok is fellépnek.

Facebook

A magyarországi ellenzéki sajtó képviselői is előszeretettel látogatnak el Tusványosra, és ki tudja, milyen indíttatásból, gyakran fogalmaznak meg lesajnáló kritikát arról, mennyire „méltó” a Fidesz politikai értékrendjéhez az ott zajló mulatság.

Rövid interjúkon, összevágott életképeken keresztül illusztrálják, hogy bizony Tusnádfürdő július közepén a NER tahóinak gyülekezője. Stumpf András, egykori lelkes fideszes, mára megkeseredetté, eltartott kisujjúvá, önimádóvá váló Válasz Online-os „kolléga”, aki moderátorként a következőket állapította meg a fesztiválról írt cikkében.

  • „Az éjjel már kevésbé a kulturált szórakozásról szól errefelé: ez az az időszak, amikor az ember csontrészegen táncoló helyettes államtitkárokba futhat bele a csűr nevű műintézményben, amely dugig van most is. Kiváló terepe ez a haverkodásnak, kapcsolatépítésnek – aki bebocsáttatna az »udvarba« valahogy, annak jobb esélyeket kínál egy ilyen este, mint bármelyik Budapesten. Szóval kincsvadászoknak bőven megér 11 óra vezetést az alkalom.”
    Facebook

De a 444.hu-tól az Indexig bezárólag szinte minden balos portálon futótűzként söpört végig a nagy hír, hogy néhány fesztiválozónál kábítószert találtak, kiszolgálva ezzel az ellenzéki érzelmű kommentszekció igényeit. Hisz Orbán és csapatának jelenléte bizonyára egyfajta védőpajzs kellene hogy legyen ezernyi, teljesen vegyes életmódú és meggyőződésű fiatal rekreációs döntései kapcsán. Vagy mégsem?

Mi azonban megtaláltuk az úgynevezett tökéletes Fidesz-bulit, amely sokkal helytállóbban illusztrálja, hogy is néz ki a kormánypárti közösség kikapcsolódása.

A fesztiválon az egyik legkedvesebb helyszín a Kriza János Népzenei Sátor, ahol hajnalig lehet ropni különböző tájegységekről származó népzenére.

Szerdán éjfél körül érkeztünk ahol még mi is meglepődve tapasztaltuk, milyen sok ismert, első vonalbeli fideszes politikus és közéleti szereplő bulizik vidáman és önfeledten.

Az első sorban a legnagyobb veretést a fesztivál lelkének is tekinthető Németh Zsolt vezényelte, előttünk Szőllösi György, a Nemzeti Sport főszerkesztője járta a csárdást. De ott volt Panyi Miklós, a Miniszterelnökséget vezető miniszter kabinetfőnöke is, valamint Seszták Miklós korábbi miniszter kollégája, Kiss András is.

 

Hajnali egykor pedig az egyáltalán nem VIP-területre megérkezett a VIP-szekció is, mintha egy kihelyezett hajnali kormányülés kezdődött volna: Gulyás Gergely robbant be a tánctérre egy pohár borral Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő és Zsigmond Barna Pál, erdélyi kormánypárti képviselő is.

 

Meglehetősen hétköznapi, földhözragadt, magyar fiataloknak való buli volt. Éppen olyan, mint az elmúlt évtizedekben sok száz másik, amit ezen a fesztiválon rendeztek.

A politikus is csak ember, és ha van lehetőség a lazításra, meg is ragadják azt. Szerintünk ez egész kulturáltan történt Tusványoson.